ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ο υπουργός Άμυνας: Το «τέλος» του Ισραήλ στη Γάζα είναι η ανατροπή της Χαμάς.

ΔΙΕΘΝΗ. - 20 Αυγ 2018 - 15:00
Loading...

Ο υπουργός Άμυνας Avigdor Liberman δήλωσε την Κυριακή ότι “το τέλος” της κυβέρνησης για τη Γάζα ήταν η ανατροπή των ηγετών της Χαμάς για να επιτρέψει στους παλαιστίνιους κατοίκους του παράκτιου θύλακα να απολαύσουν τα οικονομικά οφέλη της ειρήνης με το Ισραήλ.

Τα σχόλιά του ήρθαν όταν η υπουργός Παιδείας Ναφτάλι Μπενέτ επέκρινε την κυβέρνηση για την οποία φέρεται να πλησίαζε μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με την τρομοκρατική ομάδα.

“Μετά την απόσυρση [από τη Γάζα το 2005], το ισραηλινό κοινό αναρωτήθηκε για το ίδιο και το υπουργικό συμβούλιο για μία ερώτηση – τι θα συμβεί τελικά με τη Λωρίδα της Γάζας”, δημοσίευσε ο Liberman στο Facebook. “Υπάρχει λύση; Ποιο είναι το τέλος μας για τη Λωρίδα της Γάζας – μια έκταση περίπου 365 τετραγωνικών χιλιομέτρων (περίπου 140 τετραγωνικά μίλια) με περίπου δύο εκατομμύρια κατοίκους, ένα από τα πιο πυκνοκατοικημένα μέρη στον κόσμο “.

Εξήγησε ότι στόχος του ήταν να «αφαιρέσει την τρομοκρατική ομάδα της Χαμάς από την εξουσία ή να την αναγκάσει να αλλάξει την προσέγγισή της, δηλ. Να αναγνωρίσει το δικαίωμα του Ισραήλ να υπάρχει και να αποδεχθεί την αρχή της ανοικοδόμησης σε αντάλλαγμα την αποστρατικοποίηση».

https://www.timesofisrael.com/defense-minister-israels-endgame-in-gaza-is-the-toppling-of-hamas/

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ TIMES OF ISRAEL : Corfiatiko.blogspot.com

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter