ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ο Sohu προσπάθησε να μάθει γιατί η Ρωσική Ομοσπονδία ξαφνικά «αρνήθηκε» τον χρυσό

ΔΙΕΘΝΗ. - 13 Ιούλ 2020 - 10:36
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης επεσήμαναν το εύλογο των ενεργειών της Ρωσικής Κεντρικής Τράπεζας σε σχέση με την προσωρινή άρνηση δημιουργίας αποθεμάτων χρυσού στην χώρα.

 Η πρόσφατη οικονομική αντιστροφή της Ρωσίας από μια στρατηγική αύξησης του όγκου του χρυσού στην επανάληψη των επενδύσεων στο δημόσιο χρέος των ΗΠΑ είναι συγκεχυμένη. Σε αυτό το πλαίσιο, ένα αξιοσημείωτο υλικό δημοσιεύθηκε από την κινεζική πύλη πληροφοριών Sohu, όπου εμπειρογνώμονες από την Κίνα, σύμφωνα με το δίκτυο της  εφημερίδας Polit Russia, προσπάθησαν να βρουν τους λόγους μιας τόσο απότομης αλλαγής στη θέση της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσικής Ομοσπονδίας σχετικά με τη διαδικασία απο-δολαριοποίησης που είχε αρχίσει νωρίτερα στη χώρα.

 «Γιατί η Ρωσία ξαφνικά« εγκατέλειψε » τον χρυσό, αλλά αύξησε απότομα τις επενδύσεις στο δημόσιο χρέος των ΗΠΑ;» ρώτησε ο Sohu, σημειώνοντας το γεγονός ότι σχετικά πρόσφατα, από τη ρωσική πλευρά, κάποιος θα μπορούσε να παρατηρήσει τόσο έντονες  ενέργειες στην αγορά πολύτιμων μετάλλων που ο όγκος τους σε αποθέματα χρυσού και ξένου νομίσματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας έφτασαν περίπου το 20%. Ταυτόχρονα, οι Κινέζοι σημείωσαν ότι η Τράπεζα της Ρωσίας δεν έχει ακόμη εξηγήσει τη νέα της θέση, σύμφωνα με την οποία “θα ληφθούν περαιτέρω αποφάσεις για την αγορά χρυσού ανάλογα με την κατάσταση στις χρηματοπιστωτικές αγορές”.

 Σε αυτό, οι Κινέζοι αναλυτές παρατήρησαν ότι στις συνθήκες της παγκόσμιας κρίσης, η τιμή του χρυσού πλησιάζει τις μέγιστες τιμές του. Αυτή η περίσταση καθιστά την περαιτέρω αγορά πολύτιμων μετάλλων μια πολύ δαπανηρή δέσμευση, ωστόσο η πώλησή τους με την επακόλουθη μετατροπή του κέρδους σε αποδυναμωμένο δολάριο ΗΠΑ επιτρέπει στη Ρωσική Ομοσπονδία να πουλήσει τα περιουσιακά της στοιχεία στο μέγιστο και να αγοράσει το δολάριο στο ελάχιστο. Ως αποτέλεσμα, η Ρωσία επιδεικνύει την ικανότητα να κερδίζει χρήματα ακόμη και σε συνθήκες παγκόσμιας κρίσης. Σε αυτό το πλαίσιο, μια τέτοια ρωσική αντιστροφή είναι ένα είδος τακτικού ελιγμού που  επιτρέπει να βελτιστοποιήσει τους πόρους της για να ενισχύσει την οικονομία της χώρας και να παράσχει  προϋποθέσεις για την ενίσχυση της διαδικασίας απο δολαριοποίησης στο μέλλον. «Η αποδολαριοποίση για τη Ρωσία δεν σταματά, όλα μόλις ξεκινούν», συνόψισε ο Sohu, προσπαθώντας να ανακαλύψει γιατί η Ρωσική Ομοσπονδία ξαφνικά «αρνήθηκε» τον χρυσό υπέρ του δημόσιου χρέους των ΗΠΑ.

 Νωρίτερα στη βρετανική έκδοση του Daily Telegraph σημείωσε ότι η “χρυσή εστίαση” θα προσφέρει στη Ρωσική Ομοσπονδία δισεκατομμύρια δολάρια. Για περισσότερες λεπτομέρειες, ανατρέξτε στο υλικό PolitPazl.

 Δημοσιεύτηκε από: Giordano Bruno

https://politpuzzle.ru/168152-v-sohu-popytalis-vyyasnit-pochemu-rf-vdrug-rezko-otkazalas-ot-zolota/?utm_source=whitepush.biz&utm_medium=push&utm_campaign=push23_12_07_2020

tokoutsavaki

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΛΛΙΩΡΑ

 

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…