• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Δευτέρα, 22 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Ο Trump προετοιμάζει πυρηνική παγίδα για τη Ρωσία και την Κίνα

7 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε την ετοιμότητά του να συνάψει μια συνθήκη ελέγχου πυρηνικών όπλων με τη Ρωσία και την Κίνα, δεδομένου ότι η INF έχει ήδη ακυρωθεί και η επέκταση του START-3 είναι υπό αμφισβήτηση. Οι ειδικοί είναι βέβαιοι ότι έτσι η Ουάσιγκτον θέλει να απαλλαγεί από την απειλή που θέτουν οι τελευταίες εξελίξεις στη ρωσική στρατιωτική βιομηχανία. Θα λειτουργήσει; Και τι θα πει η Κίνα γι ‘αυτό;

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump σκοπεύει να συνάψει μια συμφωνία ελέγχου πυρηνικών όπλων με τη Ρωσία και την Κίνα. Το είπε αυτό την ημέρα που έπαυσε να ισχύει επίσημα η Ρωσοαμερικανική Συνθήκη για την εξάλειψη των μεσαίας εμβέλειας και των Πυραύλων βραχύτερης εμβέλειας (INF).

“Αυτοί (στην Ρωσία) να απαλλαγούν από μερικούς (πυραύλους) και εμείς μπορούμε να απαλλαγούμε από μερικούς. Θα ήταν σπουδαίο για ολόκληρο τον κόσμο “, ανέφερε ο αρχηγός κράτους των ΗΠΑ, τονίζοντας ότι είχε μιλήσει για το θέμα αυτό με τους αρχηγούς της Ρωσίας και της Κίνας, οι οποίοι” είναι ενθουσιασμένοι “να εξετάσουν το ενδεχόμενο μιας τέτοιας συμφωνίας. Ο Trump είναι βέβαιος ότι μπορεί εξοικονομήσει χρήματα για αμυντικές δαπάνες. “Πραγματικά πιστεύω ότι θα συμβεί”, κατέληξε.

Νωρίτερα, με πρωτοβουλία της Αμερικανικής πλευράς, οι πρόεδροι της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών είχαν μια τηλεφωνική συνομιλία. Σύμφωνα με το Trump, η συζήτηση αποδείχθηκε “σύντομη, αλλά καλή.

Μετά την απόσυρση της INF, η μόνη συμφωνία που παραμένει μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών είναι αυτή για τα Μέτρα για τη Μείωση και τον Περιορισμό των Στρατηγικών Προσβλητικών Όπλων (START, με ανεπίσημη ονομασία – START-3) μέχρι το 2021.Προβλέπει τη μείωση των ανεπτυγμένων στρατηγικών μεταφορέων σε κάθε πλευρά σε 700 μονάδες και έως και 1.550 πυρηνικές κεφαλές πάνω τους, καθώς και τη μείωση των Βαλλιστικών πυραύλων των υποβρυχίων και των βαρέων βομβαρδιστικών και των μη αναπτυγμένων εκτοξευτών των  ICBM, των SLBM και TB.

Η START-3 μπορεί να παραταθεί για τουλάχιστον πέντε έτη (δηλαδή μέχρι 2026) με κοινή συναίνεση των μερών. Ωστόσο, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επανειλημμένα καταστήσει σαφές ότι δεν σχεδιάζουν να το πράξουν. Συγκεκριμένα, αυτή την εβδομάδα ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Προέδρου, Τζον Μπόλτον, δήλωσε ότι δεν υπάρχει λόγος να επεκταθεί το “επιζήμιο σύστημα” για να “πούμε απλά ότι έχουμε μια συνθήκη”. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι “δεν έχουν ληφθεί ακόμη αποφάσεις”.

Κρίνοντας από τις δηλώσεις του Trump, αναμένει να εντείνει τις επαφές με τη Ρωσία. Παρά τις νέες κυρώσεις, ο Αμερικανός Πρόεδρος αποκάλεσε τα προβλήματα που εμπόδιζαν τις σχέσεις της Ουάσιγκτον με τη Μόσχα τα τελευταία χρόνια “νεκρά”. “Προσπαθούμε να έχουμε μια καλή σχέση. Ήταν πολύ δύσκολο (να το  κάνω) υπό το φως του κυνηγιού μαγισσών που είναι τώρα νεκρές», είπε ο Trump. Καλεί την έρευνα του ειδικού κατήγορου του Αμερικανού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μίλερ για τη Ρωσική παρέμβαση στις προεδρικές εκλογές, ένα κυνήγι μαγισσών. Μετά από δύο χρόνια στη δουλειά, ο Μίλερ έκλεισε την υπόθεση και παραιτήθηκε, και ο Trump αποκαλούσε “κλόουν” εκείνους που είχαν τροφοδοτήσει φόβο για την “ρωσική απειλή”.

Ο Αλέξανδρος Ντόμριν, καθηγητής δικαίου στην Νομική σχολή HSE, είναι πεπεισμένος ότι οι διεθνείς σχέσεις στον σύγχρονο κόσμο καθορίζουν το τρίγωνο Μόσχα-Ουάσιγκτον-Πεκίνο, οπότε η εμφάνιση μιας τριμερούς Συνθήκης για τον περιορισμό των πυρηνικών όπλων θα ήταν χρήσιμη.
“Αλλά οικοδομώντας σχέσεις σε αυτό το τρίγωνο, δεν μπορούμε να αναμένουμε από τη Ρωσία να φέρει την Κίνα μαζί της, όπως προτείνει ο Trump. Αν ο σύντροφος Trump θέλει να οικοδομήσει σχέσεις σε αυτό το τρίγωνο, θα πρέπει να γίνει όχι μόνο με τη Ρωσία, αλλά και με την Κίνα. Και όσο πρόκειται για εμπορικούς και δασμολογικούς πολέμους με την Κίνα, δεν νομίζω ότι η Ρωσία μπορεί να εγγυηθεί την προσχώρηση της Κίνας σε αυτήν τη Συνθήκη. Η Κίνα είναι μια κυρίαρχη και αυτάρκης χώρα. Εδώ χρειάζονται τριμερείς διαπραγματεύσεις, δεν θα λειτουργήσουν με άλλο τρόπο “, ανέφερε στην εφημερίδα VZGLYAD..

Ο Domrin κάλεσε την ανικανότητα του Trump να εκπληρώσει τις επικοινωνίες της εκστρατείας του για να εξομαλύνει τις σχέσεις με τη Ρωσία “ατυχία , όχι ενοχή”.

“Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών δεν είναι Παντοδύναμος, για τρία χρόνια οι αντίπαλοι του κάνουν τα πάντα Το παράθυρο της ευκαιρίας θα ανοίξει μετά την επανεκλογή του. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα επανεκλεγεί. Και αυτή η υπόθεση ανοίγει ένα παράθυρο για την ομαλοποίηση των Αμερικανικών-Ρωσικών σχέσεων “, ανέφερε ο Domrin.

Με τη σειρά του, ο Κονσταντίν Σίβκοφ, ο πρώτος αντιπρόεδρος της Ακαδημίας γεωπολιτικών προβλημάτων, υπενθύμισε στην εφημερίδα VZGLYAD ότι ο Trump υποσχέθηκε να επιτύχει απόλυτη πυρηνική υπεροχή των Ηνωμένων Πολιτειών πάνω από τη Ρωσία και την Κίνα. Υπάρχουν δύο τρόποι για να γίνει αυτό: απεριόριστη συσσώρευση όπλων ή τεχνητών περιορισμών εις βάρος των συνθηκών.

Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, το κύριο πρόβλημα των Ηνωμένων Πολιτειών είναι η τεχνολογία εμπλουτισμού ουρανίου. Η χώρα είναι κατώτερη όχι μόνο από τη Ρωσία, αλλά και από τη ΛΔΚ και το Ιράν. Γι ‘ αυτό οι Αμερικανοί δεν μπορούν να κατασκευάσουν γρήγορα πυρηνικές κεφαλές. “Γι ‘ αυτό οι ΗΠΑ αποφάσισαν να συνάψουν συνθήκη με τη Ρωσία και την Κίνα”, ανέφερε ο Σίβκοφ στην εφημερίδα VZGLYAD.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Αμερικανοί ανησυχούν για τους κινέζικους πυραύλους μεσαίας και βραχείας εμβέλειας, καθώς και για τον ρωσικό βαρύ πύραυλο Sarmat με μια εμβέλεια δεκάδων χιλιάδων χιλιομέτρων, για το υπερηχητικό συγκρότημα Avangard και για την τορπίλη Poseidon, που μπορεί να «χτυπήσει την Αμερική» χρησιμοποιώντας ένα πυροβολικό πολλών μεγατόνων βάζοντας την στο κατώφλι της φυσικής της καταστροφής “.

“Η ίδια κεφαλή μπορεί να τοποθετηθεί στον πύραυλο Sarmat. Οι Αμερικανοί δεν μπορούν να δημιουργήσουν πυραυλική άμυνα, που θεωρητικά θα αναχαιτίσει τον πύραυλο. Ως εκ τούτου, οι ΗΠΑ αποσύρθηκαν από τοINF για να είναι σε θέση να αναπτύξουν στην Ανατολική Ευρώπη την ικανότητα των πυραύλων για τον αφοπλισμό, την λεγόμενη αντιδύναμη, “είπε ο Σίβκοφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η νέα Συνθήκη θα ήθελε να δέσει τα χέρια της Ρωσίας στην ανάπτυξη των τελευταίων όπλων, και “ταυτόχρονα να λύσει τα χέρια του στην ανάπτυξη των πυραύλων μεσαίας και βραχύτερης εμβέλειας και τη δημιουργία συμβατικών πυρηνικών όπλων, προκειμένου να επιτευχθεί η απόλυτη ανωτερότητα του  στον κόσμο. ”

“Οι Αμερικανοί θα απαιτήσουν η Ρωσία να καταστρέψει τις τορπίλες Ποσειδών, θα επιδιώξουν να απαγορεύσουν την ανάπτυξη πυραύλων τύπου” Avangard “και” Sarmat “. Και από την Κίνα θα επιδιώξουν μια απότομη μείωση των πυραύλων μεσαίας εμβέλειας “, πιστεύει ο εμπειρογνώμονας.
Андрей Резчиков, ВЗГЛЯД
Andrei Rezchikov , VZGLYAD.

https://news-front.info/
tokoutsavaki
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Ο Στάρμερ ανακοίνωσε την παραίτησή του από την βρετανική πρωθυπουργία!
Slider

Ο Στάρμερ ανακοίνωσε την παραίτησή του από την βρετανική πρωθυπουργία!

by admin
49 λεπτά ago
False flag στη Λαύρα του Κιέβου: Το έγκλημα του καθεστώτος Zelensky ενάντια στην Ορθοδοξία – Οι αποδείξεις που συγκλονίζουν
Slider

False flag στη Λαύρα του Κιέβου: Το έγκλημα του καθεστώτος Zelensky ενάντια στην Ορθοδοξία – Οι αποδείξεις που συγκλονίζουν

by admin
59 λεπτά ago
Σφαγή στο Λονδίνο… Καταρρέει ο Starmer, έρχεται ο Burnham – Η μονομαχία που διαλύει τους Εργατικούς
Slider

Σφαγή στο Λονδίνο… Καταρρέει ο Starmer, έρχεται ο Burnham – Η μονομαχία που διαλύει τους Εργατικούς

by admin
3 ώρες ago
Φίλμιχ: Ο ήρωας της αλήθειας που σαπίζει σε γερμανική φυλακή
Slider

Φίλμιχ: Ο ήρωας της αλήθειας που σαπίζει σε γερμανική φυλακή

by admin
3 ώρες ago
Next Post
Ποια εισβολή σε Συρία; Η Τουρκία έχει ήδη προσαρτήσει το ΒΔ τμήμα της – Στοιχεία που σοκάρουν – Τι έρχεται σε Αιγαίο;

Ποια εισβολή σε Συρία; Η Τουρκία έχει ήδη προσαρτήσει το ΒΔ τμήμα της - Στοιχεία που σοκάρουν - Τι έρχεται σε Αιγαίο;

ΔΡ.Κ. ΒΑΡΔΑΚΑΣ : Έρχεται το κόσκινο του ΘΕΟΥ και όποιος αντέξει στο ΑΓΙΟ ΚΟΣΚΙΝΙΣΜΑ.

ΔΡ.Κ. ΒΑΡΔΑΚΑΣ : Έρχεται το κόσκινο του ΘΕΟΥ και όποιος αντέξει στο ΑΓΙΟ ΚΟΣΚΙΝΙΣΜΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr