ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ο Trump προσέλαβε έναν Υπουργό που θα κάνει την Ευρώπη να πάει σε πόλεμο εναντίον του Ιράν

ΔΙΕΘΝΗ. - 25 Ιούν 2019 - 22:10
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση
Το Ιρανικό ζήτημα γίνεται βασικό για τη διοίκηση του Αμερικανού προέδρου Donald Trump, οπότε δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ο νέος επικεφαλής του Πενταγώνου, Mark Esper, ο οποίος προτάθηκε από τον επικεφαλής του Λευκού Οίκου, θα προωθήσει την Αμερικανική πολιτική κατά των Ιρανών μεταξύ των Ευρωπαίων συμμάχων.
Όπως ανέφερε η News Front νωρίτερα, ο Esper ήταν επικεφαλής στο Αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας μετά την απότομη αναχώρηση του Patrick Shanahan. Ο νέος επικεφαλής του στρατιωτικού τμήματος έχει ήδη ανακοινώσει τις προτεραιότητές του, μεταξύ των οποίων είναι η στενή “συνεργασία” με τις Βρυξέλλες σχετικά με την αυξανόμενη πίεση στην Τεχεράνη.
Έτσι, σύντομα θα πραγματοποιηθεί σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ σε υπουργικό επίπεδο και ο Esper, έχοντας γίνει ο τρίτος επικεφαλής του Πενταγώνου μέσα σε έξι μήνες, σκοπεύει να «παρουσιάσει νέες πληροφορίες για το Ιράν» στους συμμάχους του στρατιωτικού μπλοκ.
“Για το Υπουργείο Άμυνας και την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών στο σύνολό τους, είναι εξαιρετικά σημαντικό οι συνάδελφοί μας να γνωρίζουν ότι είμαστε εξαιρετικά διαφανείς” – δήλωσε η βοηθός του νέου Υπουργού Catherine Wilbarger.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ευρωπαϊκές χώρες, ιδίως εκείνες που παραμένουν αφοσιωμένες στο Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης, είναι σκεπτικιστές σχετικά με την επιθετική πολιτική των ΗΠΑ έναντι του Ιράν. Επιπλέον, συνεχίζουν να εργάζονται σε ένα σύστημα για την καταστρατήγηση των αμερικανικών κυρώσεων σε μια προσπάθεια να σώσουν μια πυρηνική συμφωνία, ενώ η Ουάσιγκτον αποσταθεροποιεί τη Μέση Ανατολή.
https://news-front.info
tokoutsavaki

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Για τον Άγγελο της Καρδιάς μας.- Θέλω να ζήσω, είμαι γεμάτος ζωή. Η κραυγή απόγνωσης ενός Έλληνα Χριστιανού.

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…