• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Σάββατο, 20 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΑΠΟΨΕΙΣ

Πάλι θα παίξουμε τον ρόλο του μ@λακισμένου αμνού;

9 έτη ago
in ΑΠΟΨΕΙΣ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Eχετε υπ΄όψιν ότι ο Κίσσιγκερ ζει; Μην απορήσετε λοιπόν εάν παίξουμε το παιχνίδι του, και στο τέλος μας αδειάσει..

Όλες οι πολυεθνικές εισήλθαν στην ελληνική αγορά υδρογονανθράκων.
Έφυγε όπως – όπως ο Αμερικανός πρεσβευτής, John Bass από την Άγκυρα με μετάθεση στην Καμπούλ προκειμένου να υπάρξει αποκλιμάκωση στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας καθώς ο Ρ.Τ.Ερντογάν τον κήρυξε νωρίτερα ανεπιθύμητο λέγοντας πως δεν τον αναγνωρίζει ως εκπρόσωπο των ΗΠΑ. Ίσως να φοβήθηκαν
και κάτι άλλο οι ΗΠΑ καθώς ο Ερντογάν νωρίτερα κατηγόρησε την πρεσβεία ως άντρο κατασκοπείας… Όμως οι πληγές στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις είναι βαθύτατες. Ήδη ακούγονται φωνές – αμερικανικές και ελληνικές για επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ. Αν αυτό γίνει τότε δεν υφίσταται καμία ελληνοτουρκική διαφορά αλλά υφίσταται «casus Belli» από την Τουρκία.
Και αυτό γιατί δεν υπάρχει μόνο θέμα τιμωρίας της Τουρκίας αλλά στους ελληνικούς υδρογονάνθρακες έχουν εισέλθει όλες οι μεγάλες πολυεθνικές Total, ExxonΜobil, Repsol, Edison και η ιταλική ΕΝΙ που δεν θέλουν τουρκικές απειλές.Εκτιμήσεις Ελλήνων και ξένων αμυντικών αναλυτών κάνουν ήδη λόγο για σχέδιο ανακήρυξης ΑΟΖ από την Αθήνα , υπό αμερικανική στρατιωτική «ομπρέλα» ελέω τεραστίων αμερικανικών συμφερόντων.
Αυτό άλλωστε θα είναι και το κύριο θέμα από αμερικανικής πλευράς στο ταξίδι του Τσίπρα στην Ουάσιγκτον με τον Τραμπ.
Οι ΗΠΑ θέλουν να κάνουν την «δουλειά τους» νόμιμα με διασφάλιση για να πετύχουν το μέγιστο επιδιωκόμενο αποτέλεσμα . Σήμερα συμμετέχουν στους διαγωνισμούς  η κοινοπραξία των EΛΠΕ- Total- Edison και η Energean Oil & Gas.
Η πρώτη κοινοπραξία ενδιαφέρεται για την περιοχή δυτικά της Κρήτης και νοτίως της Πελοποννήσου και η Energean για την περιοχή του Ιονίου, νοτιοδυτικά της Κέρκυρας και δυτικά της Λευκάδας.
Η πρώτη περιοχή αποτελεί προέκταση της αποκαλούμενης Λεκάνης του Ηροδότου όπου έχουν εντοπιστεί τα μεγάλα κοιτάσματα φυσικού αερίου του Ισραήλ, ενώ η περιοχή του Ιονίου ανήκει στην ευρύτερη Περιαδριατική Ζώνη και θεωρείται ότι έχει γεωλογική συγγένεια με τις υπό έρευνα και υπό εκμετάλλευση περιοχές του Μαυροβουνίου, της Κροατίας και της Αλβανίας.
Το ενδιαφέρον της ΕΝΙ φέρεται να αφορά τη νότια περιοχή της Κρήτης και αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει έντονος ανταγωνισμός με την κοινοπραξία των ΕΛΠΕ – Total – ΕxxonMobil που στοχεύει στην ίδια περιοχή, αλλά οι ΗΠΑ σίγουρα έχουν το πάνω χέρι.
Η Δυτική Ελλάδα όπως και η περιοχή νοτίως της Κρήτης  είναι το νέο El Dorado για τις ΗΠΑ, Ιταλία και Γαλλία ( για αυτό ήρθε ο Μακρόν) και όλα θα αλλάξουν ότι και να λένε κάποιοι.
Ο αστάθμητος παράγοντας όμως είναι η Τουρκία και ο Ερντογάν που θέλει  πολλά , πολλά περισσότερα από όσα αντέχει σε Κύπρο και Αιγαίο.
Με αφορμή την Συρία και το Κουρδικό, η Ρωσία θα χαράζει  τους αγωγούς τους με βάση το Κουρδιστάν και θα φέρει πετρέλαιο στην Μαύρη Θάλασσα ,για την οποία το ΝΑΤΟ δημιούργησε ειδική στρατιωτική δύναμη.
Ο Ρ.Ερντογάν όμως δεν πρόκειται να κάνει πίσω και θα έρθει σε ευθεία σύγκρουση με την δύση και τις ΗΠΑ , ειδικά στο  Αιγαίο .Από την άλλη πλευρά οι ΗΠΑ θέλουν να διευρύνουν την ναυτική  βάση τους στην Σούδα για να ελέγξουν αυτές τις δραστηριότητες των αμερικανικών ενεργειακών κολοσσών και δεν πρόκειται να «παίξουν» με τον Σουλτάνο διότι τα λεφτά είναι πολλά, μα πάρα πολλά.

ixnos

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Γεώργιος Αποστολάκης: Ψηφιακή Επαγρύπνηση. Η ανάγκη μιας νέας δημοκρατικής εγρήγορσης
Slider

Γεώργιος Αποστολάκης: Ψηφιακή Επαγρύπνηση. Η ανάγκη μιας νέας δημοκρατικής εγρήγορσης

by admin
1 ημέρα ago
Διονύσης Μακρής: Τι κρύβεται πίσω από τη Συμφωνία με το Ιράν!
ΑΠΟΨΕΙΣ

Διονύσης Μακρής: Τι κρύβεται πίσω από τη Συμφωνία με το Ιράν!

by admin
1 ημέρα ago
ΠΑΓΙΑΤΗΣ: «ΜΗΝ ΜΠΕΙΤΕ στον Εξωδικαστικό!» – Τι ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ για Δάνεια, Funds και Κατασχέσεις
ΑΠΟΨΕΙΣ

ΠΑΓΙΑΤΗΣ: «ΜΗΝ ΜΠΕΙΤΕ στον Εξωδικαστικό!» – Τι ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ για Δάνεια, Funds και Κατασχέσεις

by admin
1 ημέρα ago
Ένας “Θαυμαστός Νέος Ανάποδος Κόσμος” στον οποίο υπάρχει “Γυναικοκτονία” αλλά όχι η “Ανδρoκτονία”
Slider

Ένας “Θαυμαστός Νέος Ανάποδος Κόσμος” στον οποίο υπάρχει “Γυναικοκτονία” αλλά όχι η “Ανδρoκτονία”

by admin
2 ημέρες ago
Next Post
Συνάντηση με τα θεριά….. και τον Θεό…??? Άρθρο Συνταγματάρχη ε.α

Συνάντηση με τα θεριά….. και τον Θεό…??? Άρθρο Συνταγματάρχη ε.α

ΤΣΙΠΡΑΣ & ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ Ν.Τ.Π.

ΤΣΙΠΡΑΣ & ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ Ν.Τ.Π.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr