• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τετάρτη, 22 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Παγκόσμια ανησυχία για την ασύλληπτη εξάπλωση του Covid στην Κίνα – Μέσα σε μόλις 20 μέρες μολύνθηκαν 250 εκατ. άνθρωποι

4 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Η έλλειψη πληροφοριών από την Κίνα για το κύμα Covid οδήγησε την Ουάσιγκτον και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να πιέσουν το Πεκίνο να είναι πιο διαφανές σχετικά με τον αριθμό των κρουσμάτων

Κινέζοι αξιωματούχοι εκτιμούν ότι περίπου 250 εκατομμύρια άνθρωποι ή το 18% του πληθυσμού μολύνθηκαν από τον Covid-19 τις πρώτες 20 ημέρες του Δεκεμβρίου, καθώς το Πεκίνο ήρε απότομα τους περιορισμούς που είχαν επιβληθεί για την ασθένεια εδώ και σχεδόν τρία χρόνια.
Οι εκτιμήσεις – συμπεριλαμβανομένων 37 εκατομμυρίων ανθρώπων που μολύνθηκαν μόνο την Τρίτη (20/12/2022), ή 2,6% του πληθυσμού – αποκαλύφθηκαν από τον Sun Yang, αναπληρωτή διευθυντή του Κινεζικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (NHC) σε μια ενημέρωση για την υγεία την Τετάρτη (21/12/2022), δήλωσαν στους Financial Times δύο άτομα με γνώση του θέματος.
Ο Sun είπε ότι ο ρυθμός εξάπλωσης του Covid στη χώρα εξακολουθεί να αυξάνεται και εκτίμησε ότι περισσότερο από το ήμισυ του πληθυσμού στο Πεκίνο και το Σετσουάν είναι ήδη μολυσμένο, ανέφεραν πηγές που ενημερώθηκαν για τη συνάντηση.
Η έκρηξη στα κρούσματα ακολουθεί την απόφαση του Πεκίνου αυτόν τον μήνα να εγκαταλείψει εσπευσμένα την πολιτική του «μηδενικού Covid», η οποία κράτησε τον ιό σε απόσταση μέσω μαζικών tests, υποχρεωτικής καραντίνας και δρακόντειων μέτρων.

Ανησυχία σε ολόκληρο τον κόσμο

Τα στοιχεία του Sun, τα οποία δόθηκαν σε μια συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών, έρχονται σε αντίθεση με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Εθνική Επιτροπή Υγείας, η οποία ανέφερε 62.592 συμπτωματικά κρούσματα Covid την ίδια περίοδο.
Την περασμένη εβδομάδα, η Κίνα σταμάτησε δημόσια να προσπαθεί να καταγράφει τον συνολικό αριθμό των μολύνσεων αφού οι αρχές περιόρισαν τα tests για τον Covid.
Η έλλειψη πληροφοριών από την  Κίνα για το κύμα Covid οδήγησε την Ουάσιγκτον και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να πιέσουν το Πεκίνο να είναι πιο διαφανές σχετικά με τον αριθμό των κρουσμάτων, τη σοβαρότητα της νόσου, τα στοιχεία εισαγωγής στο νοσοκομείο και άλλα στατιστικά στοιχεία υγείας που έχουν γίνει ευρέως διαθέσιμα από άλλες χώρες .
Στην πρωτεύουσα της Κίνας και σε άλλες πόλεις, το κύμα των λοιμώξεων από τον Covid έχει κατακλύσει τα νοσοκομεία με εισροή ηλικιωμένων και άφησε τα επείγοντα και τις μονάδες εντατικής θεραπείας με λίγα διαθέσιμα κρεβάτια.

Τρόμος στο Πεκίνο – Τα κρεματόρια λειτουργούν αδιάκοπα

Ο επίσημος λογαριασμός του NHC για τη συνεδρίαση της Τετάρτης παρείχε ελάχιστες λεπτομέρειες για το τι συζήτησαν οι κορυφαίοι υγειονομικοί αξιωματούχοι της χώρας.
Αλλά στη συνάντηση, ο Ma Xiaowei, διευθυντής του NHC, ζήτησε από τα νοσοκομεία να αναδιατάξουν τα δωμάτια επειγόντων περιστατικών τους και να μεταφέρουν ασθενείς σε εσωτερικά τμήματα, ανέφερε μία πηγή στη βρετανική εφημερίδα.

Προέτρεψε επίσης τα μεσαία και μεγάλα νοσοκομεία να δέχονται περισσότερους ασθενείς με σοβαρά συμπτώματα και υποσχέθηκε ότι οι ρυθμιστικές αρχές δεν θα τους θεωρήσουν υπεύθυνους για τα αυξανόμενα ποσοστά θνησιμότητας.
Εν τω μεταξύ, οι εκτιμήσεις για 250 εκατομμύρια κρούσματα εγείρουν περαιτέρω αμφιβολίες σχετικά με την ακρίβεια του τρόπου με τον οποίο το Πεκίνο υπολογίζει τους θανάτους από τη νόσο.
Η χώρα έχει επισήμως αναφέρει μόνο οκτώ θανάτους από την 1η Δεκεμβρίου.
Ανώτατοι αξιωματούχοι είπαν ότι είχαν επαναπροσδιορίσει τον ορισμό του θανάτου από Covid, σε μια κίνηση που μείωσε τον δημόσιο αριθμό θανάτων.
Ωστόσο, τα κρεματόρια στην πρωτεύουσα της Κίνας προσπαθούν να διαχειριστούν ένα κύμα πτωμάτων που συσσωρεύονταν σε νοσοκομεία που επισκέφθηκαν οι Financial Times τις τελευταίες ημέρες.
Αρκετά μοντέλα, συμπεριλαμβανομένου ενός που χρηματοδοτείται από το κινεζικό CDC, έχουν προβλέψει ότι η Κίνα θα μπορούσε να έχει έως και 1 εκατομμύριο θανάτους από Covid κατά την επαναλειτουργία της χώρας.
Η Εθνική Επιτροπή Υγείας δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Παρέμβαση Blinken

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Anthnony Blinken ζήτησε από το Πεκίνο να παράσχει άμεσα πληροφορίες σχετικά με την τρέχουσα έξαρση του Covid στην Κίνα, καθώς επηρεάζει τον υπόλοιπο κόσμο.
Επανέλαβε επίσης ότι οι ΗΠΑ είναι πρόθυμες να παράσχουν βοήθεια.
«Είναι πολύ σημαντικό για όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, να επικεντρωθούν στους εμβολιασμούς των ατόμων, στη διάθεση των tests και της θεραπείας και, κυρίως, στην ανταλλαγή πληροφοριών με τον κόσμο σχετικά με αυτό που βιώνουν», δήλωσε ο Blinken.
«Έχει επιπτώσεις όχι μόνο για την Κίνα, αλλά για ολόκληρο τον κόσμο.
Θα θέλαμε λοιπόν να το δούμε αυτό να συμβεί», πρόσθεσε.

china.JPG

www.bankingnews.gr

Tags: slide1
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Ξεσπάει χάος – Trump: «Θα τινάξω τον αέρα τα πυρηνικά του Ιράν στο Pickaxe» – Αμερικανοί Στρατηγοί: «Φύγε τώρα, μας διαλύουν»
ΔΙΕΘΝΗ

Ξεσπάει χάος – Trump: «Θα τινάξω τον αέρα τα πυρηνικά του Ιράν στο Pickaxe» – Αμερικανοί Στρατηγοί: «Φύγε τώρα, μας διαλύουν»

by admin
1 ώρα ago
Συναγερμός από τη NASA: Ακραία ηλιακή καταιγίδα μπορεί να παραλύσει τον σύγχρονο πολιτισμό
Slider

Συναγερμός από τη NASA: Ακραία ηλιακή καταιγίδα μπορεί να παραλύσει τον σύγχρονο πολιτισμό

by admin
2 ώρες ago
Τρόμος στην Τουρκία: Απόπειρα δολοφονίας του Erdogan με αεροπειρατεία από το Ισραήλ;
ΔΙΕΘΝΗ

Τρόμος στην Τουρκία: Απόπειρα δολοφονίας του Erdogan με αεροπειρατεία από το Ισραήλ;

by admin
8 ώρες ago
Αντρέας Μαρτσιλιάνο: Φωνὴ βοῶντος ἐν τῇ ἐρήμῳ… Ο πόλεμος μεταξύ Ευρώπης & Ρωσίας, θα διαρκέσει το πολύ μισή ώρα… & η ώρα Πλησιάζει
ΔΙΕΘΝΗ

Αντρέας Μαρτσιλιάνο: Φωνὴ βοῶντος ἐν τῇ ἐρήμῳ… Ο πόλεμος μεταξύ Ευρώπης & Ρωσίας, θα διαρκέσει το πολύ μισή ώρα… & η ώρα Πλησιάζει

by admin
10 ώρες ago
Next Post
Το WEF θέλει να ακυρώσει τα Χριστούγεννα για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής

Το WEF θέλει να ακυρώσει τα Χριστούγεννα για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής

Πρώην υπουργός του Μπους: Έρχονται τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, αλλά θα είναι ψηφιακά, vid

Πρώην υπουργός του Μπους: Έρχονται τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, αλλά θα είναι ψηφιακά, vid

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr