ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Παιδεία, ΜΜΕ, οικονομία, εξωτερική πολιτική. Ελεγχόμενη διάλυση. Ελληνική ΑΟΖ στα 6νμ και στα 12 νμ στο Αιγαίο. Ενα άρθρο του Καθηγητή Δρ. Γ.Ζουγανέλη

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. Γ. ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ. - 19 Φεβ 2021 - 20:05

Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο κακό είναι να χάσει ένας φοιτητής ένα χρόνο στο παν/μιο απο απεργίες, κορωναϊό ή άλλες αναστατώσεις και στο απώτερο μέλλον να χάσει τις σπουδές του λόγω του χρονικού ορίου σπουδών. Οσοι “καλοί” πέρασαν απο την παιδεία πάντα την διέλυαν. Μπορεί να υποθέσει κανείς πως γιαυτό τους έκαναν υπουργούς. Η εφηρμοσμένη έρευνα δεν προχώρησε ποτέ στη χώρα μας. Πόσοι να ξέρουν τί είναι; Στη βασική έρευνα μπορεί να μετράει ο αριθμός δημοσιεύσεων, στην εφηρμοσμένη χέστηκε ο Πολύδωρας. Στην εφηρμοσμένη έρευνα όμως είναι τα λεφτά. Οι έμπειροι στην εφηρμοσμένη έρευνα – δεν υπάρχουν πολλοί Ελληνες – έχουν την ισχύ να σπρώξουν την ανάπτυξη.

Η χώρα μας έχει τους καλύτερους στα χαρτιά. Κανένας καλός δεν επιστρέφει στην Ελλάδα. Πολλοί βαπτίζονται ισχυροί έξω απο τους μέσα με ενέσεις αλλά είναι φούσκες. Τους θέλουν για μούρη στην Ελλάδα. Αν είσαι π.χ. ελεγκτής των πακέτων του ΕΣΠΑ και προωθείς ότι νάναι, τα λεφτά, τα δάνεια δεν θα αποδώσουν. Το βλέπουμε και με τον κορωναϊό αυτό. Άλλος έρχεται απέξω για να πουλήσει εμβόλια, άλλος για να πουλήσει τέστς, άλλος για να πάρει δεύτερη σύνταξη, άλλος για να μιλήσει για τα κοιτάσματα, άλλος για την ΑΟΖ κοκ. Ο λαός μας είναι γενικά πολύ αγαθός και δεν θυμάται απο τον πόνο, που του δίνει σύστημα με τη φτώχεια, τους εκβιασμούς και τα επικοιωνιακά κόλπα.

Ενα σημαντικό θέμα αφορά το ερώτημα, πόσα ΑΕΙ χρειάζεται η Ελλάδα και αν οι νέοι μετά με τα πτυχία τους μπορούν να βρουν εργασία. Ολοι ξέρουμε την απάντηση. Δεν υπάρχει προγραμματισμός. Ποιός να τον κάνει άλλωστε; Δεν θέλουν και δεν μπορούν. Θέλουν δάνεια για να γίνεται η αρπαχτή στο άψε σβήσε. Στη Τουρκία ο Ερντογάν έφτειαξε βιομηχανίες, στην Ελλάδα τους έδωσαν δάνεια, έγιναν κόκκινα και βγήκαν έξω σε άλλες χώρες.

Yπήρξε ποτέ βιομηχανική επανάσταση στην Ελλάδα; Υπήρχε λένε κάποιοι. Εγώ λέω πως δεν υπήρξε ποτέ. Εχω άλλα κριτήρια σύγκρισης, άλλα πρότυπα, άλλες εμπειρίες. Εσείς απο πού να τα μάθετε; Aπο τα ΜΜΕ ή απο την Παιδεία που δεν θέλει να κουράζει τα παιδιά στα σχολεία, για να τους αυξήσει λέει την κριτική σκέψη.Υπήρξαν ποτέ στατιστικές στο διαδίκτυο και δεδομένα για ανάλυση; Ξέρει ο κόσμος να ψάχνει, να συγκρίνει, να κάνει try and error, να έχει μέτρο, το πρώτο βήμα στη λογική; Kώλους, κουτσομπολιά και συνταγές βλέπει στα ΜΜΕ. Σοβαρό το θέμα των σεξουαλικών του Μητσοτάκη αλλά είναι σε κόστος μικρό απέναντι στο θέμα απεμπώληση αλιευτικών ζωνών, ΑΟΖ, κοιτασμάτων, εκτουρκισμός, κόστος των λάθος lockdown σε θανάτους και στο έλειμμα. Στην Ιαπωνία οι γνώμες για ένα θέμα δεν είναι πολλές. Στην Ελλάδα ο καθένας έχει απο μία. Δέν είναι ελευθερία και δημοκρατία αυτό. Είναι χάος, ενα κράτος χωρίς αρχή και τέλος. Ενα κράτος χωρίς κατεύθυνση. Απο που να βγει ο ηγέτης ή οι ηγέτες. 13 δις ευρώ χωρίς να χρειάζεται να γίνει στοίχισαν οι 40 μέρες του πρώτου αχρείαστου λockdown. Στη Θεσσαλονίκη το lockdown οδήγησε λόγω ενδοοικογενειακής διασποράς του ιού σε αύξηση των νεκρών. Δυστυχώς η αντιπολίτευση έχει γίνει ένας πόλος ενός άλλου σχεδίου Μωυσή. Σιωπή των αμνών. Κακοκαιρία και τα σεξουαλικά του Μητσοτάκη είναι το πρόβλημα; Tα 13 δις ευρώ και τόσα θύματα που επιπλέον χάθηκαν δεν τους απασχολεί; Δεν είναι βλάκες. Εχουμε σχέδιο Μωυσή και εδώ, όπως είχαμε στην Παιδεία μέχρι τώρα και στην αποβιομηχάνιση και στο ξεπούλημα των λιμανιών κοκ. Απο τον λιγνίτη παράγεται βενζίνη. Πάει και αυτός;

Παιδεία και πληροφόρηση είναι όψεις του νομίσματος που λέγεται έρευνα, τεχνολογία, ανάπτυξη και παραγωγή. Η Ελλάδα δανείζεται, συναγωνίζεται την Τουρκία σε εξοπλισμούς αλλά δεν παράγει. Ποτέ δεν απέκτησε το ανθρώπινο δυναμικό και τις υποδομές για να το κάνει. Δυστυχώς το παρόν πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να διαχειρισθεί το θέμα αυτό. Με δάνεια δεν μπορείς να περάσεις καμμία εξωτερική πολιτική είτε εντός είτε εκτός Ελλάδας.

Ενα μέρος της ΑΟΖ αφέθηκε στη Τουρκία, τα χωρικά ύδατα στα 12 νμ δεν οριοθετήθηκαν στο Αγαίο, η πολιτική στον κορωναϊό αποσκοπεί στην πώληση εμβολίων που δεν έχουν ελεγχθεί για παρενέργειες για μεγάλο διάστημα, κάνουν χωρίς τριπλεξ εμβόλια σε ηλικιωμένους, τα lockdown δεν γίνονται σωστά, μιλάνε για ανοσία αγέλης οταν τα εμβόλια δεν έχουν μεγάλη ανοσία, οι φορείς παραμένουν μεταδοτικοί άσχετα αν μειώνεται το ιικό φορτίο. Δεν ξέρουν να εφαρμόσουν το νόμο του Bernoulli στο μετρό και κλείνουν στάσεις μεταφέροντας αυξημένοι ροή σε άλλους σταθμούς. Δεν δέχομαι την ηλιθιότητα σαν δικαιολογία για τους πολιτικούς. Υπάρχει σχέδιο. Δεκα εκατ. είναι οι Ελληνες. Δεν μπορείς να φέρεις πάνω απο 100,000 μετανάστες, γιατί δεν μπορείς να τους απορροφήσεις πολιστικά, δημοσιονομικά και κοινωνικά. Δεν μπορείς να τους εντάξεις χωρίς να τους πληρώνεις την διαβίωση. Είδαμε τα γκέτο των Τούρκων στην Γερμανία. Απέτυχαν. Ξέρει κανείς πόσοι μετανάστες υπάρχουν στη χώρα μας αυτή τη στιγμή; Φυσικά όχι. Εδώ δεν ξέρει κανείς τα σύνορα της χώρας. Ούτε κάν οι στρατηγοί και οι ναύαρχοι!

Οποιοι νομίζουν πως τα παραπάνω θα οδηγήσουν σε κάτι καλό να το ξεχάσει. Πρέπει να υπάρξει μεταπολίτευση και φοβάμαι πως αυτό θα ακολουθήσει μετά την προδοσία στο Αιγαίο. Κανείς δεν βάζει στρατόπεδα μεταναστών στα σύνορα. Το κράτος της Θεσσαλονίκης και η Ανεξάρτητη Κρήτη είναι στη πρώτη γραμμή. Τεράστια η προίκα τους σε κοιτάσματα. Ο εκτουρκισμός του Μητσοτάκη και του Μηταράκη και του Στεφανή που κραύγαζε πως ο Εβρος φυλλάσεται προχωράει. Και η Δυτική Θράκη έχει φυσικό αέριο.

Φωτογραφίες

1. Χαρτης της Ελληνικής ΑΟΖ στα 6 νμ και στα 12 νμ. Αφού δεν υπάρχει κράτος να έχει τον δικό του σας δείχνω τον δικό μου.

2. Ελληνική ΑΟΖ πρίν τον Μητσοτάκη και χάρτης κοιτασμάτων της Μεσογείου, αυτός που δεν σας έχουν δείξει απο το 2013

3. υπολογισμός ΑΟΖ μεταξυ Ελληνικού νησιού με επήρεια και Τουρκικής Ακτης

Αυτά δεν τα δείχνει η Τηλεόραση του Μωυσή.

Ακολουθεί μια ειδική περίπτωση για ένα Ελληνικό νησί με επήρεια 67% κοντά στις Τουρκικές ακτές, που έχουν επήρεια 100%. Ο υπολογισμός είναι ακριβής και προέκυψε απο δικό μας software.

Η περίπτωση (1) αντιστοιχεί στη αρχή της μέσης γραμμής, σχεδιασμένη με power diagrams, η περίπτωση (2) αντιστοιχεί σε νησί με επήρεια 67%. Οι αποστάσεις στα μίλια πάνε αναλογικά. Αυτός ο υπολογισμός που βλέπετε μπορεί να είναι και για πρώτη φορά διεθνώς.

Σας κούρασα

Καθηγητής Γ.Ζουγανέλης

Το βιογραφικό μας εδώ

Καθηγητής Δρ ΓΖουγανέλης.pdf

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr