ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Πανδώρα, κανένας; Η Ρωσία σχεδιάζει να εγκαταστήσει βάση στο φεγγάρι που θα κατοικείται από «ρομπότ άβαταρ»

ΔΙΑΣΤΗΜΑ. ΚΛΟΙΟΣ. - 7 Νοέ 2018 - 10:56
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Αφού αποκάλυψε ένα φιλόδοξο σχέδιο για να εγκαταστήσει μια μόνιμη βάση στο φεγγάρι, το διαστημικό αφεντικό της Ρωσίας,ο Ντμίτρι Ρογκοζίν, πρόσθεσε μια πραγματικά επιστημονική λεπτομέρεια: οι άνθρωποι θα τον ελέγξουν από τη Γη μέσω της εξελιγμένης «ρομποτικής άβαταρ».

“Μιλάμε για τη δημιουργία μιας μακροπρόθεσμης βάσης, όχι συνεχώς επανδρωμένη, αλλά επισκέψιμη”, δήλωσε ο Ρογκοζίν, ο οποίος οδηγεί την εθνική διαστημική υπηρεσία της Ρωσίας.

Η βάση θα διευθύνεται κυρίως από «ρομποτικά συστήματα, τα οποία θα εκτελούν καθήκοντα στην επιφάνεια του φεγγαριού» , ανέφερε, σημειώνοντας ότι ολόκληρο το έργο θα είναι μεγαλύτερο από το αμερικανικό πρόγραμμα Apollo της δεκαετίας του ’60 και του ’70.

Ο Rogozin δεν έδωσε λεπτομέρειες για το φιλόδοξο σχέδιο αφήνοντας πολλούς να αναρωτηθούν πώς θα φαίνονται και θα λειτουργούν τα σεληνιακά «avatars».

Η επιστημονική ιδέα είναι εμπνευσμένη από τον James Cameron και την ταινία του 2009 ΄Αβαταρ.

Αναμφισβήτητα, το γκριζωπό τοπίο του φεγγαριού φαίνεται ζοφερό σε σύγκριση με τα ζωντανά χρώματα της Πανδώρας, αλλά η κύρια ιδέα πιθανότατα παραμένει η ίδια – οι άνθρωποι χρησιμοποιούν προηγμένη τεχνολογία για εξ αποστάσεως εξερεύνηση. Αυτό το σίγουρο ταιριάζει με άλλα περίεργα πράγματα των αξιωματούχων του Roscosmos, που οραματίστηκαν πρόσφατα, όπως η επισκευή του διαστημικού εξοπλισμού με τη χρήση ανταλλακτικών, το 3D εκτυπωμένο από το σεληνιακό έδαφος.

Εάν το ρομπότ avatar θα φανεί τελικά τόσο ελκυστικό όσο το μπλε δέρμα Na’vi ή όχι, το σημερινό διαστημικό πρόγραμμα της Ρωσίας προβλέπει την προσγείωση των πρώτων κοσμοναυτών στην σεληνιακή επιφάνεια το 2030-2031.
Οι επιστήμονες στο Ρωσικό Ινστιτούτο Διαστημικής Έρευνας, εν τω μεταξύ, επιβεβαίωσαν πρόσφατα ότι το έθνος έχει τα μέσα να δημιουργήσει την πρώτη σεληνιακή ενότητα γύρω από εκείνη την εποχή.
https://www.rt.com/russia/443196-russia-space-avatar-robots/
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY : Corfiatiko.blogspot.com

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Για τον Άγγελο της Καρδιάς μας.- Θέλω να ζήσω, είμαι γεμάτος ζωή. Η κραυγή απόγνωσης ενός Έλληνα Χριστιανού.

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…