ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Πανδώρα, κανένας; Η Ρωσία σχεδιάζει να εγκαταστήσει βάση στο φεγγάρι που θα κατοικείται από «ρομπότ άβαταρ»

ΔΙΑΣΤΗΜΑ. ΚΛΟΙΟΣ. - 7 Νοέ 2018 - 10:56
Loading...

Αφού αποκάλυψε ένα φιλόδοξο σχέδιο για να εγκαταστήσει μια μόνιμη βάση στο φεγγάρι, το διαστημικό αφεντικό της Ρωσίας,ο Ντμίτρι Ρογκοζίν, πρόσθεσε μια πραγματικά επιστημονική λεπτομέρεια: οι άνθρωποι θα τον ελέγξουν από τη Γη μέσω της εξελιγμένης «ρομποτικής άβαταρ».

«Μιλάμε για τη δημιουργία μιας μακροπρόθεσμης βάσης, όχι συνεχώς επανδρωμένη, αλλά επισκέψιμη», δήλωσε ο Ρογκοζίν, ο οποίος οδηγεί την εθνική διαστημική υπηρεσία της Ρωσίας.

Η βάση θα διευθύνεται κυρίως από «ρομποτικά συστήματα, τα οποία θα εκτελούν καθήκοντα στην επιφάνεια του φεγγαριού» , ανέφερε, σημειώνοντας ότι ολόκληρο το έργο θα είναι μεγαλύτερο από το αμερικανικό πρόγραμμα Apollo της δεκαετίας του ’60 και του ’70.

Ο Rogozin δεν έδωσε λεπτομέρειες για το φιλόδοξο σχέδιο αφήνοντας πολλούς να αναρωτηθούν πώς θα φαίνονται και θα λειτουργούν τα σεληνιακά «avatars».

Η επιστημονική ιδέα είναι εμπνευσμένη από τον James Cameron και την ταινία του 2009 ΄Αβαταρ.

Αναμφισβήτητα, το γκριζωπό τοπίο του φεγγαριού φαίνεται ζοφερό σε σύγκριση με τα ζωντανά χρώματα της Πανδώρας, αλλά η κύρια ιδέα πιθανότατα παραμένει η ίδια – οι άνθρωποι χρησιμοποιούν προηγμένη τεχνολογία για εξ αποστάσεως εξερεύνηση. Αυτό το σίγουρο ταιριάζει με άλλα περίεργα πράγματα των αξιωματούχων του Roscosmos, που οραματίστηκαν πρόσφατα, όπως η επισκευή του διαστημικού εξοπλισμού με τη χρήση ανταλλακτικών, το 3D εκτυπωμένο από το σεληνιακό έδαφος.

Εάν το ρομπότ avatar θα φανεί τελικά τόσο ελκυστικό όσο το μπλε δέρμα Na’vi ή όχι, το σημερινό διαστημικό πρόγραμμα της Ρωσίας προβλέπει την προσγείωση των πρώτων κοσμοναυτών στην σεληνιακή επιφάνεια το 2030-2031.
Οι επιστήμονες στο Ρωσικό Ινστιτούτο Διαστημικής Έρευνας, εν τω μεταξύ, επιβεβαίωσαν πρόσφατα ότι το έθνος έχει τα μέσα να δημιουργήσει την πρώτη σεληνιακή ενότητα γύρω από εκείνη την εποχή.
https://www.rt.com/russia/443196-russia-space-avatar-robots/
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY : Corfiatiko.blogspot.com

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Chat Box
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter