• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Δευτέρα, 22 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home Slider

«Παράθυρο» για απόκτηση τέκνου μέσω υιοθεσίας στα ομόφυλα ζευγάρια

Το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης αποκλείει μεν την απόκτηση παιδιού μέσω παρένθετης μητέρας, δεν προβλέπει τίποτα, όμως, για την απόκτηση τέκνου από ομόφυλα ζευγάρια μέσω υιοθεσίας

1 έτος ago
in Slider, ΠΟΛΙΤΙΚΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

«Ανάγκα και θεοί πείθονται»! Το γνωστό απόφθεγμα τού Σιμωνίδη τού Κείου εφαρμόζει η Κυβέρνηση για να περισώσει ό,τι μπορεί, μπροστά στη δημοσκοπική κατάρρευση των τελευταίων μηνών, αλλά και τις εσωκομματικές αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν ακόμη και μέσα στη Βουλή, με την ισχνή παρουσία των βουλευτών της ΝΔ την ώρα που μιλούσε ο Πρωθυπουργός, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, για τον προγραμματισμό αμυντικών εξοπλισμών και την αμυντική πολιτική της χώρας.

  • Από τη Μαίρη Μπενέα, «Εστία της Κυριακής»

«Επιστρατεύοντας» το υπουργείο… Ειδικών Αποστολών, όπως αποκαλείται χαριτολογώντας πίσω από τις κλειστές πόρτες του Αρείου Πάγου, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, η Κυβέρνηση έκανε μισό βήμα πίσω, υπαναχωρώντας στη δυνατότητα απόκτησης παιδιού από ομόφυλα ζευγάρια ανδρών και μοναχικούς άνδρες μέσω παρένθετης μητέρας, που ήταν ένα θέμα, το οποίο μαζί με το γάμο ομόφυλων ζευγαριών, είχε πληγώσει βαθιά την κυβερνώσα παράταξη.

Δεν υπαναχώρησε, ωστόσο, ούτε χιλιοστό, στη δυνατότητα απόκτησης τέκνου μέσω υιοθεσίας για ομόφυλα ζευγάρια ανδρών και γυναικών, παρά το γεγονός ότι, έχουν εκδοθεί δικαστικές αποφάσεις που έκριναν ότι κάτι τέτοιο αντίκειται στα χρηστά ήθη και στις κυριαρχικές ηθικές αρχές και αντιλήψεις που διέπουν τη ζωή και το βιοτικό ρυθμό της χώρας μας.

Με ειδική διάταξη σε πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο ανακοίνωσε την περασμένη Τρίτη και Πρωταπριλιά ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Υφυπουργό Ιωάννη Μπούγα, επέρχεται τροποποίηση στο κεφάλαιο του Αστικού Κώδικα (άρθρο 1350) που αφορά το οικογενειακό Δίκαιο, καθώς σύμφωνα με την τροπολογία τα ομόφυλα ζευγάρια ανδρών ή οι μοναχικοί άνδρες στερούνται του δικαιώματος στη γονεϊκότητα μέσω της παρένθετης μητρότητας.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης

Μάλιστα, σε ακόμη πιο δραματικό τόνο, ο κ. Φλωρίδης, αφού αποκάλυψε ότι στα ελληνικά δικαστήρια εκκρεμούν πολλές αιτήσεις από ομόφυλα ζευγάρια ανδρών για απόκτηση τέκνου με την ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, τόνισε ότι, η ερμηνευτική αυτή ρύθμιση έχει «βαθύτατο ανθρωπιστικό χαρακτήρα», καθώς, όπως είπε, «η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει χώρα trafficking με παρένθετες μητέρες», ενώ συμπλήρωσε ότι, εάν συνεχιστεί αυτό, θα έρχονται στη χώρα μας γυναίκες από άλλες χώρες, θα γεννάνε ένα παιδί μετ’ αμοιβής, καθώς ο νόμος για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή το προβλέπει, και μετά θα φεύγουν!

Το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ωστόσο, δεν προβλέπει τίποτα για την απόκτηση τέκνου από ομόφυλα ζευγάρια μέσω υιοθεσίας, παρά το γεγονός ότι, ακόμη και αποφάσεις ελληνικών δικαστηρίων αρνήθηκαν αυτού του είδους την «οικογένεια». Στον αντίποδα, έχουν εκδοθεί δικαστικές αποφάσεις από ελληνικά δικαστήρια που ακύρωσαν την πρωτόδικη αρνητική απόφαση και αναγνώρισαν ως νόμιμη την υιοθεσία τέκνου σε ομόφυλο ζευγάρι γυναικών, το οποίο αποκτήθηκε δια κυοφορίας και με πατέρα άγνωστο.

Η περίπτωση 55χρονης Ελληνίδας που παντρεύτηκε στις ΗΠΑ συνομήλική της Αμερικανίδα

Μια από τις υποθέσεις που έφτασαν στα ελληνικά δικαστήρια, αφορούσε στην αίτηση 55χρονης ελληνικής καταγωγής, η οποία διαμένει μόνιμα στη Νέα Υόρκη και παντρεύτηκε συνομήλικη της Αμερικανίδα στις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία διεκδικούσε τη νομιμότητα της πράξης τους και στην ελληνική επικράτεια. Η γυναίκα τέλεσε νόμιμο γάμο στις ΗΠΑ με συνομήλική της Αμερικανίδα στις 22.11.2013 και στη συνέχεια συνήψαν σύμφωνο συμβίωσης στην Ελλάδα στις 22.7.2016.

Η γυναίκα γέννησε στις 18.12.2014 ένα κοριτσάκι, αγνώστου πατρός, το οποίο, με οριστική απόφαση του Οικογενειακού Δικαστηρίου της Πολιτείας Ντέλαγουερ, υιοθετήθηκε από το ζευγάρι. Η υπόθεση έφτασε στα ελληνικά δικαστήρια, καθώς ζητήθηκε να αναγνωριστεί η υιοθεσία ως «δεδικασμένο αλλοδαπής απόφασης».

Αρχικά, το Μονομελές Πρωτοδικείο, με απόφαση του το 2017, απέρριψε την αίτηση, με το σκεπτικό ότι «η απόφαση του αλλοδαπού δικαστηρίου αντίκειται στη δημόσια τάξη κατά τη διάταξη του άρθρου 33 ΑΚ και τα χρηστά ήθη, διότι η υιοθεσία ανηλίκου τέκνου από ομόφυλο παντρεμένο ζευγάρι γυναικών, την οποία η αλλοδαπή απόφαση επέτρεψε, είναι αντίθετη σε κυριαρχικές αρχές και αντιλήψεις, που διέπουν στην παρούσα χρονική περίοδο τη ζωή και το βιοτικό ρυθμό της Ελλάδος».

Κατά της απόφασης αυτής ασκήθηκε έφεση και τελικά αναίρεση που έφτασε στον Άρειο Πάγο, με αποτέλεσμα το 2023 να αναιρεθεί η υπόθεση, η οποία, τελικά, εκδικάστηκε εκ νέου από το Εφετείο το Μάρτιο του 2024 και αφού είχε ψηφιστεί ένα μήνα νωρίτερα, από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Πρόσφατα, το Εφετείο, στο οποίο επέστρεψε η υπόθεση κατ’ αναίρεση από τον Άρειο Πάγο έκρινε ότι: «…η άρνηση αναγνώρισης του δεδικασμένου, που απορρέει από τη δικαστική απόφαση για την υιοθεσία της ανήλικης, θα αποτρέψει τελικώς να παράγει στη χώρα μας τα έννομα αποτελέσματα της η από 30.8.2015 απόφαση του Οικογενειακού Δικαστηρίου της Πολιτείας Ντέλαγουερ, με την οποία κηρύχτηκε θετό τέκνο της αιτούσας το οποίο γεννήθηκε στις 18.12.2014 στην πόλη Ντόβερ της ίδιας Πολιτείας και φέρει το ονοματεπώνυμο M – Κ.S., γεγονός, που προσκρούει βάναυσα και αντιστρατεύεται το πραγματικό συμφέρον του ανηλίκου και είναι αποδοκιμαστέο από τη διεθνή και ελληνική έννομη τάξη, αφού θα εισάγει δυσμενή διάκριση σε βάρος της ανήλικης εξαιτίας του γενετήσιου προσανατολισμού των γονέων της. Και τούτο διότι, όπως προκύπτει από τις προσκομιζόμενες φωτογραφίες, το ως άνω θήλυ τέκνο των διαδίκων έχει διαμορφώσει σχέσεις με τους ομόφυλους γονείς του, που εάν διαταραχθούν θα θίξουν καίρια τον ψυχικό του κόσμο και την ομαλή ψυχοκοινωνική του ανάπτυξη».

newsbreak.gr

Tags: slide3
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

ΣΑΜΠΟΤΑΖ στο ενεργειακό μοντέλο της χώρας από την κυβέρνηση-Γιώργος Μητρόπουλος
Slider

ΣΑΜΠΟΤΑΖ στο ενεργειακό μοντέλο της χώρας από την κυβέρνηση-Γιώργος Μητρόπουλος

by admin
2 λεπτά ago
Τέλος εποχής για εκατομμύρια ΙΧ! Έρχεται υποχρεωτική απόσυρση – Ποια αυτοκίνητα “τελειώνουν” οριστικά
Slider

Τέλος εποχής για εκατομμύρια ΙΧ! Έρχεται υποχρεωτική απόσυρση – Ποια αυτοκίνητα “τελειώνουν” οριστικά

by admin
11 λεπτά ago
Γερουσιαστής Lindsey Graham Οι ειρηνευτικές συνομιλίες με το Ιράν θα αποτύχουν και ο Τrump θα καταλάβει το Στενό του Hormuz με τη βία
Slider

Γερουσιαστής Lindsey Graham Οι ειρηνευτικές συνομιλίες με το Ιράν θα αποτύχουν και ο Τrump θα καταλάβει το Στενό του Hormuz με τη βία

by admin
19 λεπτά ago
BINTEO-ΒΟΜΒΑ ΔΡΥΜΙΩΤΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: «ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ»
Slider

BINTEO-ΒΟΜΒΑ ΔΡΥΜΙΩΤΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: «ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ»

by admin
24 λεπτά ago
Next Post
Βόμβα ΜΙ6: Η Κίνα θα εισβάλει αστραπιαία στην Ταϊβάν με 100.000 στρατιώτες και … Σιδερένια Θηλιά τον Οκτώβριο 2025

Βόμβα ΜΙ6: Η Κίνα θα εισβάλει αστραπιαία στην Ταϊβάν με 100.000 στρατιώτες και ... Σιδερένια Θηλιά τον Οκτώβριο 2025

«ΗΠΑ, ΗΒ και Ισραήλ συμφώνησαν για στρατιωτική επιχείρηση κατά του Ιράν»

«ΗΠΑ, ΗΒ και Ισραήλ συμφώνησαν για στρατιωτική επιχείρηση κατά του Ιράν»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr