ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Παραιτήθηκε αρνούμενη να κάνει το εμβόλιο «ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Ή ΑΣΚΗΣΗ ΥΠΟΤΑΓΗΣ;» ΑΝΑΦΩΝΗΣΕ Η …

ΔΙΕΘΝΗ. - 25 Νοέ 2021 - 5:56
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

… JULIE PONESSE, ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΤΟΡΟΝΤΟ

Υπάρχουν στιγμές που ένας  άνθρωπος με άποψη και ιστορική συνείδηση αντιλαμβάνεται ξεκάθαρα ποιους πρέπει να αφήσει και με ποιούς οφείλει να συμπορευθεί. Η καθηγήτρια Δεοντολογίας και Ηθικής του Πανεπιστημίου Western’s Huron University College στον Καναδά, Julie Ponesse, προφανώς έφθασε σε αυτό το οριακό σημείο όπου ήταν αναγκασμένη να επιλέξει. Η επιλογή της ήταν ξεκάθαρη. Αποφάσισε να υποβάλει την παραίτησή της διαμαρτυρόμενη για την καθοριστική παραβίαση ενός εκ των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αυτό της ελεύθερης  βούλησης.

Η Julie Ponesse υπέβαλε την παραίτηση της κατά την διάρκεια ομιλία της σε ένα πανεπιστημιακό αμφιθέατρο. Στην χώρο εργασίας της δηλαδή. Έχοντας πλήρη συνείδηση των ενεργειών της εξηγεί στους συναδέλφους της και τους σπουδαστές της τους λόγους που την ώθησαν σε αυτήν της την απόφαση.

Με αναφορές στη «Δημοκρατία» ως προϊόν της αρχαιοελληνικής σκέψης αλλά και στον βιασμό της από τον Ναζισμό και κάθε εκδοχής φασισμό, η Julie Ponesse εξηγεί τι είναι η «κοινοτοπία του κακού». Πώς δηλαδή ανακαλύπτουμε ξαφνικά πώς ο εχθρός της Δημοκρατίας, ο απάνθρωπος εγκληματίας Ναζί, ο κάθε βάρβαρος φασίστας είναι ένας απλός ανθρωπάκος της διπλανής πόρτας που έχουμε συνηθίσει να τον συναντάμε στο καφενείο της γειτονιάς μας. Η Hanna Arrentt το 1961 είχε περιγράψει με θαυμαστό τρόπο το πόσο κοινός άνθρωπος, το πόσο καθημερινός και κοινότοπος ήταν ο Άϊχμαν, αυτός ο συνειδητός οργανωτής του Ολοκαυτώματος.

Απέναντι σε αυτές τις καθημερινές αντιδημοκρατικές συμπεριφορές επαναστατεί η καθηγήτρια Δεοντολογίας και Ηθικής. Επίκεντρο της άρνησής της να νομιμοποιήσει την «κοινοτοπία του κακού» είναι ο εξαναγκασμός στον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Η  καθηγήτρια Julie Ponesse είναι σαφής. Με τέτοιες στρεβλές διαδικασίες νομιμοποίησης ξεκινούν όλα τα εγχειρήματα κατάλυσης της ελεύθερης βούλησης. Κάπως έτσι, με μικρά βήματα και μεθοδικές κινήσεις παραβιάζονται οι κανόνες της Δημοκρατίας.

Δείτε όλο το video με την ομιλία της Julie Ponesse με ελληνικούς υπότιτλους 

zougla.gr

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…