ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Περίεργη εξέλιξη – Στα μπουντρούμια του ψευδοκράτους το πλήρωμα του Ελληνο-κυπριακού ψαροκάικου που συνέλαβαν οι Τούρκοι

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ. - 23 Σεπ 2018 - 11:27
Loading...

Tραβάει το σχοινί η Τουρκία καθώς το ψευδοκράτος διέταξε τριήμερη κράτηση για τους πέντε Αιγυπτίους, πλήρωμα του κυπριακού αλιευτικού, σε μπουντρούμι των κατεχομένων με την Λευκωσία να ενημερώνει το Κάιρο για την εξέλιξη αυτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πενταμελές πλήρωμα θα προσαχθεί εκ νέου παρουσία δικηγόρου στο ψευδοδικαστήριο την ερχόμενη Δευτέρα (24/9) όπου αναμένεται να παρθούν οι τελικές αποφάσεις αν δεν

αλλάξει…γνώμη ο Ερντογάν.

Σε μια περίεργη εξέλιξη, τα τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για αλιευτικό με ελληνική σημαία(!) και όχι κυπριακή και αναφέρουν πως μέσα σε αυτό υπήρχαν πέντε Αιγύπτιοι, των οποίων μάλιστα δημοσιεύουν και τα ονόματά.

Παράλληλα, το Υπουργείο Εξωτερικών ενημέρωσε για το περιστατικό και την Αιγυπτιακή Πρεσβεία στην Λευκωσία, καθώς το πλήρωμα είναι υπήκοοι Αιγύπτου.

Το ΚΥΠΕ επικοινώνησε ξανά νωρίτερα σήμερα και με τα Ηνωμένα Έθνη στην Κύπρο για το θέμα, τα οποία παρέπεμψαν στην Πρεσβεία της Αιγύπτου, καθώς, όπως αναφέρθηκε πρόκειται για άτομα αιγυπτιακής καταγωγής.

Είναι προφανές πως η Τουρκία κάνει επίδειξη δύναμης απέναντι στο Κάιρο μετά την συμφωνία με την Κύπρο.

Στις 11:00 προσήχθησαν ενώπιον “δικαστηρίου” τα 5 μέλη του πληρώματος. Ενώπιον του ούτω καλούμενου «δικαστηρίου» στο ψευδοκράτος, παρουσιάστηκε το πενταμελές πλήρωμα, του Ελληνοκυπριακού αλιευτικού της εταιρείας «Τα ψαροκάικα», το οποίο χθες υπό την πρόφαση διεξαγωγής ελέγχου ακινητοποιήθηκε από σκάφη των κατοχικών δυνάμεων, στα ανοιχτά της χερσονήσου του Ακάμα.

Το «επαρχιακό δικαστήριο» Κερύνειας αποφάσισε την τριήμερη κράτηση του πληρώματος, ενώ το πενταμελές πλήρωμα θα προσαχθεί εκ νέου, στην παρουσία και δικηγόρου στο ψευδοδικαστήριο την ερχόμενη Δευτέρα (24/9).

hellas-now.com

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter