ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

«Περιμένουμε έναν εφιάλτη;»: Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης-σχετικά με την παράδοση των S-300 στην Συρία

ΔΙΕΘΝΗ. - 25 Σεπ 2018 - 11:10
Loading...

Αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα αεράμυνας S-300. Φωτογραφία αρχείου
Μόσχα, 25 Σεπτεμβρίου -RIA Novosti. Τα Ισραηλινά ΜΜΕ εξέφρασαν φόβους για την απόφαση προμήθειας  στην  Συρίας με το ρωσικό Αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα S-300, αναγνωρίζοντας ότι τέτοια βήματα θα οδηγήσουν σε σοβαρές συνέπειες για την Ισραηλινή πολεμική αεροπορία.

Το Ισραηλινό «κανάλι 9» [1], μιλώντας  για τη μεταφορά του S-300 στα συριακά στρατεύματα,

αναρωτιέται: «σε δύο εβδομάδες το Ισραήλ περιμένει έναν εφιάλτη;»

Η Jerusalem Post  [2] σημειώνει ότι η  εμφάνιση του Συριακού στρατιωτικού συγκροτήματος S-300 θα επιτρέψει τον παρατεταμένο εκσυγχρονισμό της αεροπορικής άμυνας της χώρας και θα δημιουργήσει μια «απειλή για τα  Ισραηλινά αεροσκάφη», δεδομένου ότι ένα τέτοιο σύστημα της μεγάλης εμβέλειας  μπορεί να παρακολουθεί  τα αεροσκάφη και τους Βαλλιστικούς πυραύλους σε απόσταση μέχρι 300 χλμ.

Αυτή τη στιγμή, η δημοσίευση δείχνει, ότι  η βάση της Συριακής Πολεμικής Αεροπορίας είναι «σε μεγάλο βαθμό παρωχημένα σοβιετικά συστήματα» και πολύ  περίπλοκα συγκροτήματα τακτικής, ωστόσο, υπενθυμίζει ο συντάκτης
του άρθρου, η Ρωσία έχει προμηθεύσει τη Δαμασκό μικρής εμβέλειας σύστημα αεράμυνας, «Armor  C-1».

Σύμφωνα με την Haaretz [3], ο εφοδιασμός του Συριακού στρατού με το  προηγμένο Αντιαεροπορικό  πυραυλικό  συγκρότημα δεν θα δώσει στη Δαμασκό εγγυήσεις απόλυτης προστασίας από χτυπήματα από το εξωτερικό. Εντούτοις, όπως επισημαίνει ο συντάκτης, τέτοια μέτρα μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τις δραστηριότητες της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας στην περιοχή, έτσι εφεξής «το Ισραήλ θα πρέπει να σκεφτεί δύο φορές πριν από την επόμενη επίθεση».

Η εφημερίδα »   Yediot Ahronot» [4], από την πλευρά της, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο ανεφοδιασμός με  S-300 στην  Συρία είναι πράγματι μια κακή είδηση για το Ισραήλ. Η ανάπτυξη αυτού του προηγμένου μηχανισμού, η δημοσίευση πιστεύει, θα απαιτήσει από την Ισραηλινή πολεμική αεροπορία «περισσότερη προσπάθεια, περισσότερο σχεδιασμό και μεγαλύτερη προσοχή στη χρήση της βίας στους ουρανούς της Συρίας και του Λιβάνου».
Η δημοσίευση σημειώνει επίσης  ότι ο  εκσυγχρονισμός από την Ρωσία των Συριακών συστημάτων αυτόματου ελέγχου και διαχείρησης  της αεροπορικής άμυνας, η οποία, σύμφωνα με το «Yediot  Ahronot», θα βελτιώσει το ποσοστό αντίδρασης των Συριακών μπαταριών αεροπορικής άμυνας.

Επιπλέον, ο συντάκτης εκφράζει τους φόβους για τα σχέδια της Ρωσίας να χρησιμοποιήσει τις σύγχρονες εγκαταστάσεις ηλεκτρονικού πολέμου στη Συρία για να καταστείλει την απειλή των μαχητικών, των πυραύλων, των μη επανδρωμένων , οι οποίοι, σύμφωνα με τη δημοσίευση, μπορούν στο μέλλον να περιορίσουν την ελευθερία δράσης της ισραηλινής Αεροπορίας.

Στις 24 Σεπτεμβρίου, ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας Σεργκέι Soigu εξέφρασε μέτρα για τη βελτίωση της ασφάλειας των Ρωσικών υπηρεσιών στη Συρία σε απάντηση της κατάρευσης του  Il-20, η ευθύνη του οποίου έχει τεθεί από το Υπουργείο Άμυνας στο Ισραήλ:  Η Μόσχα θα εξοπλίσει τις θέσεις διοίκησης της Συρίας με αυτοματοποιημένα  συστήματα ελέγχου που είναι διαθέσιμα   αποκλειστικά  στις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας,  θα διενεργήσει επίσης ραδιοηλεκτρονική  καταστολή  της δορυφορικής πλοήγησης, των  αερομεταφερόμενων  ραντάρ και των συστημάτων επικοινωνίας των μαχητικών αεροσκαφών που επιτίθενται στο Συριακό έδαφος  και το πιο σημαντικό πράγμα είναι ότι θα  δοθεί στη Συρία το σύστημα S-300 μέσα σε δύο εβδομάδες.
Ο Υπουργός σημείωσε ότι η Ρωσία ανέστειλε τις παραδόσεις των S-300 στη Συρία το 2013 μετά από αίτημα του Ισραήλ, αλλά τώρα η κατάσταση έχει αλλάξει, και όχι από υπαιτιότητα της Ρωσίας.

H εξέλιξη  της κατάστασης-στην ειδικό κεφάλαιο  RIA Novosti «πόλεμος στη Συρία [5]»

References

 1.  «9 канал»
     ( http://9tv.co.il/news/2018/09/24/262253.html )
 2.  The Jerusalem Post
     ( https://www.jpost.com/International/Russia-to-provide-S-300-missile-defense-system-to-Syria-within-two-weeks-567840 )
 3.  Haaretz
     ( https://www.haaretz.co.il/news/politics/.premium-1.6494227 )
 4.  «Едиот Ахронот»
     ( https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5357127,00.html )
 5.  Война в Сирии
     ( https://ria.ru/syria/ 
https://ria.ru
tokoutsavaki

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter