ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Περιμένουν πανδημία γρίπης – ΤΥΧΑΙΟ;

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ. ΥΓΕΙΑ. - 13 Μαρ 2019 - 10:01
Loading...

Άσχημα φαίνεται ότι είναι τα νέα, για την Παγκόσμια υγεία.

Παρακάτω, θα διαβάσετε πράγματα που σίγουρα θα σας προβληματίσουν και θα σας βάλουν σε πολλές σκέψεις. Καλό είναι να γνωρίζουμε τι μας λένε ότι πρόκειται να συμβεί.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, προεξοφλεί ότι θα υπάρξει πανδημία γρίπης. Μάλιστα θεωρεί σίγουρο ότι θα συμβεί αυτό και σημειώνει ότι δεν είναι ζήτημα αν θα συμβεί αλλά πότε θα συμβεί.

Διαβάζουμε στο iatropedia (μεταξύ άλλων):

«Το ερώτημα δεν είναι το αν θα έχουμε επόμενη πανδημία γρίπης, αλλά το πότε», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Π.Ο.Υ., δρ. Tedros Adhanom Ghebreyesus. «Πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση και προετοιμασμένοι – το κόστος μιας μεγάλης εστίας γρίπης θα ξεπεράσει πολύ εκείνο της πρόληψης», πρόσθεσε.

Μεταξύ άλλων, ο δε. Tedros προειδοποίησε για τον κίνδυνο ένας νέος ιός της γρίπης να μεταδίδεται (και) από τα ζώα προς τον άνθρωπο, κάτι που θα προκαλέσει μια τέτοια πανδημία γρίπης.

«Με τις συνεργασίες και το έργο που έχει γίνει κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, ο κόσμος είναι καλύτερα, αλλά όχι ακόμα αρκετά προετοιμασμένος για την επόμενη μεγάλη επιδημία γρίπης. Αυτό το νέο σχέδιο στοχεύει να μας φέρει σε αυτό το σημείο”, δήλωσε ο ίδιος.

Ο Π.Ο.Υ. εκτιμάει ότι υπάρχουν περίπου 1 δισεκατομμύριο κρούσματα γρίπης κάθε χρόνο, που καταλήγουν σε 290.000 έως 650.000 θανάτους με λοίμωξη του αναπνευστικού.

Photo:pexels

el.gr

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…



ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr




Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter