ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ…«ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ» ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

ΕΘΝΙΚΑ. - 24 Αυγ 2019 - 18:38
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Πολλά «περίεργα» πράγματα συμβαίνον τον τελευταίο καιρό με την μεγαλόνησο Κρήτη μας και αυτά σε περίεργο συνδυασμό με κάποιους τουρκικούς χάρτες που δείχνουν μια αυθαίρετη τουρκική ΑΟΖ που αγγίζει την Κρήτη, ενώ τουρκικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως η Κρήτη δεν…ανήκει στην Ελλάδα και από την μια προβάλλουν ένα περίεργο αυτονομιστικό κρητικό κίνημα, ενώ φτάνουν στο σημείο να ισχυρίζονται πως η Κρήτη είναι. κανονικά …τουρκική, (Girit Türk tür).

Όλα αυτά έχουν άμεση σχέση με την ανακάλυψη των τεραστίων ενεργειακών κοιτασμάτων νότια του νησιού, γεγονός που δίνει στην Κρήτη μια τεραστία γεωστρατηγική και γεωοικονομική άξια, που πολλοί θα την ζήλευαν και θα την διεκδικούσαν, ενώ από την Κρήτη θα περάσει ο μεγάλης γεωστρατηγικής σημασίας ενεργειακός αγωγός, EastMed, γεγονός που ίσως έχει ενοχλήσει πολλούς.

Ενώ λοιπόν η Κρήτη είναι από τα λίγα ακόμα εναπομένοντα μέρη της ελληνικής επικράτειας που έχει μια παραγωγική οικονομία, που τα προϊόντα της φτάνουν στο εξωτερικό με τις καλύτερες προδιαγραφές, τελευταία έχουν πυκνώσει οι ειδήσεις για ύπουλα χτυπήματα στην κρητική οικονομία.

Πρόσφατα ενδεικτικό παράδειγμα η υπόθεση της γνώστης εταιρίας, Creta Farm. Όπως μαθαίνουμε η εταιρία που απασχολεί 800 εργαζόμενους απειλείται με πτώχευση, με όλες τις συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης που προκαλεί μεγάλη πτωτική αλυσίδα στην κρητική οικονομία.

Ενδεικτικό είναι το απόσπασμα της επιστολής που δημοσίευσαν οι εργαζόμενοι της εταιρίας και που δείχνει ποιοι θέλουν την καταστροφή της :
«Μήπως είναι τελικά το τραπεζικό σύστημα που δεν θέλει την συνέχιση της CRETA FARMS A.B.E.E.; Είναι, όπως φαίνεται, πιθανό. Γιατί άραγε; Ποιος θα επωφεληθεί από μια τέτοια αρνητική εξέλιξη; Όποιος όμως και να προσπαθήσει να βλάψει το μέλλον της εταιρίας και αντίστοιχα το μέλλον μας, ένα είναι σίγουρο: ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ του. Δε θα δεχτούμε να «παίξει» με όσα έχουμε χτίσει όλα αυτά τα χρόνια με την εταιρία μας για το μέλλον μας, το μέλλον των οικογενειών μας, το μέλλον των κρητικών εταιριών και της Ελλάδος.».

Ο κρητικός λαός είναι από τους πιο υπερήφανους της Ελλάδας, έχει δώσει λαμπρά δείγματα στην ιστορία για την αγωνιστικότητα και τον πατριωτισμό του. Τελευταία ήταν από τους μεγαλύτερους αγωνιστές στην υπόθεση της Μακεδονίας και αυτό ενόχλησε πολλούς. Πολλούς τους ενοχλεί ότι προτιμούν να ψηφίζουν κεντροαριστερές παρατάξεις, αλλά αυτή είναι μια παράδοση του φιλελεύθερου φρονήματος των Κρητών.

Στη Κρήτη στο εγγύς μέλλον θα παιχτούν μεγάλα γεωστρατηγικά παιχνίδια καθώς η γεωγραφική της αξία είναι ανεκτίμητη και πολλοί την έχουν χαρακτηρίσει το μεγάλο αεροπλανοφόρο της Μεσογείου.

Αυτοί που επιδιώκουν την καταστροφή της για την παραδώσουν σε επίδοξους διεκδικητές, θα πρέπει να ξέρουν ότι δεν θα περάσουν αυτά τα σχέδια και η Κρήτη δεν θα γίνει «νέα Μακεδονία»

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…