ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Μαχόμενος Ορθόδοξος Έλληνας : Ποιος είσαι και από που έρχεσαι ;

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΜΑΧΟΜΕΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ. - 19 Απρ 2019 - 13:28
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Όλα στο μυαλό μας και γύρω από το μυαλό μας περιφέρονται σε πρώτο στάδιο .Δική σας επιλογή είναι να κρίνεται αν όλες οι σκέψεις που κάνετε είναι δικές σας εξ ολοκλήρου ή είναι “μοιρασμένες” σε δικές μας και σε “εξωτερικές” επιδράσεις.

Κάποιος όμως που κάνει “κακό” στο ίδιο του το παιδί ή “αφαιρεί” στην “κακιά στιγμή ” μία ζωή ,λέτε να είναι δική του η σκέψη ;

Για να κάνουμε οτιδήποτε ,αρχικά έχει υλοποιηθεί σαν σκέψη στο “μυαλό” μας και είναι φορές που

υλοποιείται τόσο γρήγορα που δεν προλαβαίνουμε να αναστείλουμε την εκτέλεση της .Αυτό συμβαίνει συνήθως ,σχεδόν πάντα δηλαδή , όταν κάνουμε κάτι ‘κακό” που μετά το μετανιώνουμε .

Είναι πολλές ,άπειρες οι ιδεολογίες που προσπαθούν να μας διδάξουν τον τρόπο που θα ελέγξουμε την σκέψη μας .

Έτσι ώστε να αποφύγουμε το ‘κακό’ ,με βασική όμως προϋπόθεση ότι αυτό είναι μέσα μας και πρέπει να το ελέγξουμε εμείς ,μόνοι μας.

Εκ του αποτελέσματος όμως ,σε παγκόσμιο επίπεδο όμως θα έλεγα ,ότι αυτές οι ιδεολογίες ,δοξασίες,επιστήμες ,αιρέσεις κ.α ΑΠΕΤΥΧΑΝ ..

Κάποιος ή κάποιοι μας οδηγούν μας χειραγωγούν στην “σωτηρία της καταστροφής μας ” .

Μας υπόσχονται γαλήνη ,χαρά ,ευτυχία ,αγάπη κ.α και είναι σαν μας έχουν βγάλει στην έρημο και μας οδηγούν συνεχώς σε οάσεις “αντικατοπτρισμούς ” και εμείς συνεχίζουμε να τους πιστεύουμε ,προσπαθώντας να φτάσουμε στον επόμενο “αντικατοπτρισμό ” που μας τάζουν .

Η βασική τους επιδίωξη ,δεν είναι να μάθετε να ελέγχετε την σκέψη σας ,αλλά να “νομίζετε ” πως μπορείτε να την ελέγξετε και συνεχώς να προσπαθείτε να αποκτήσετε την “πρόσβαση ” στον έλεγχο της .

Πόσες φορές δεν έχετε ακούσει “πως θα αδειάσετε” το μυαλό σας .Εδώ είναι το “μυστικό” τους ,για να σας γεμίσουν το “μυαλό ” με τις ιδέες τους και να σας “τρελάνουν ” σταδιακά ,αφού θα έχετε πειστεί από τις “μπαρούφες ” τους και θα νομίζετε ότι τα καταφέρνετε .Αλλά επί της ουσίας θα κάνετε ένα βήμα εμπρός και δύο πίσω προς το “πνευματικό ‘ γκρεμό της Αυτοθέωσης …

Ο άνθρωπος δεν είναι Θεός, είναι “κτίσμα’ του Θεού και αυτόν πρέπει να εμπιστευθεί την υλική και “πνευματική ” του υπόσταση.Δεν μας δημιούργησε για να μας “καταστρέψει ,μόνοι μας καταστρεφόμαστε όταν απομακρυνόμαστε απο κοντά του .Το καταλαβαίνεται από την ζωή που ζείτε .όσοι είσαστε μακριά του ,αλλά είσαστε τόσο “σκοτισμένοι” που δεν το δέχεστε ,γιατί είσαστε υπό την εξωτερική επιρροή του “αντίθετου” .

Η σκέψη ναι είναι ‘ελεγχόμενη ” από τον άνθρωπο και κάνει την ζωή του ανθρώπου πιο ευχάριστη και γαλήνια αλλά από μία και μόνη προϋπόθεση .

Αν βάλεις τον Θεό στην ζωή σου ,καταλάβεις ότι σε αγαπάει σαν “παιδί” του και του ζητήσεις βοήθεια .Θα έρθει και θα “κατοικίσει ” μέσα σου και θα σε βοηθήσει στο έλεγχο της σκέψης σου ,θα σου δείχνει τι είναι καλό και τι είναι κακό .
Δεν θα σου επιβάλλει τίποτα ,είσαι “Ελεύθερος ” να διαλέξεις ,αλλά θα σε βοηθήσει να βρεις τον χρόνο και την ηρεμία .Να δεις αν αυτό που σκέφτεσαι είναι από το “καλό” ή από το “κακό” ,να καταλάβεις αν είναι εσωτερική ή δαιμονική εξωτερική ..
θα σε βοηθά κάθε στιγμή να ρωτάς κάθε σκέψη ..

Ποιος είσαι ,και από που έρχεσαι ;

Καλό Αγώνα

Μαχόμενος Ορθόδοξος Έλληνας

“Αγρυπνείτε και εργάζεσθε τα έργα του φωτός”

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Για τον Άγγελο της Καρδιάς μας.- Θέλω να ζήσω, είμαι γεμάτος ζωή. Η κραυγή απόγνωσης ενός Έλληνα Χριστιανού.

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…