ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Πολεμική Αεροπορία: «Τα πάντα καλύτερα αλλά ακριβότερα γαλλικά όπλα και οι αφελείς «Ζελένσκι» των Αθηνών»

ΑΠΟΨΕΙΣ. ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. - 10 Ιούλ 2022 - 10:32

Τα άρθρα του «Βετεράνου» για τα «εξοπλιστικά προγράμματα» των ΕΔ προκάλεσαν συζητήσεις. Άλλοι μπορεί να συμφωνούν με τις αναλύσεις του κι άλλοι όχι. Σημασία όμως ότι προκάλεσαν προβληματισμό και επιτέλους γράφτηκαν αλήθειες που μέχρι τώρα δεν ήταν γνωστές στην κοινή γνώμη, η οποία άκουγε μόνο θριαμβολογίες που προκαλούν επικίνδυνο εφησυχασμό.

Σε ότι αφορά στα Rafale, η ανάλυση του «Βετεράνου» προκάλεσε τη συγγραφή του παρακάτω κειμένου από άνθρωπο που γνωρίζει την ΠΑ όπως την παλάμη του…

Γράφει:

Tα Γαλλικά όπλα ήταν πάντοτε πολύ ακριβότερα. Πως να ανταγωνιστεί το ψιλικατζίδικο το σούπερ μάρκετ. Ποσοτικά μιλάω διότι ποιοτικά, έχουν αποδειχθεί σε πολλούς τομείς ανώτερα των Αμερικανικων.(Τα Mirage F-1  φύγανε από το οπλοστάσιο μας με μηδενικές δομικές ρωγμές, τα αντίστοιχα αμερικάνικα, χωρίς τις  ενέσεις SLEP (Service Life Extension Program) θα είχαν καθηλωθεί η απαξιωθεί. Και η κάθε αναβάθμιση η δομική ενίσχυση κοστίζει αρκετά!

Όταν έχεις τον Ερντογάν απέναντι να ψάχνει ευκαιρία να σε καθίσει στο τραπέζι, με την ανοχή ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ευρώπης, πρέπει να ενεργείς όπως το Ισραήλ, τι μπορώ να κάνω μόνος μου εδώ και τώρα. Το μόνο διαθέσιμο αξιόλογο και διπλωματικό εργαλείο ήταν το Rafale.

Γιατί δεν δόθηκε συμπαραγωγή στην ντόπια αγορά. Ακόμη θα συζητούσαν τι μπορούν να κάνουνε και με τι  όρους. Την αμυντική βιομηχανία όλοι ξέρουμε ποιοί την απαξίωσαν, στην τούρλα του Σαββάτου και με τον γείτονα να ψάχνεται, δυστυχώς δεν έχεις την πολυτέλεια να οργανώνεις ΕΑΒ. Αυτά απαιτούν νηφαλιότητα και ησυχία. Τα έχουμε;

Δεν γνωρίζω τις λεπτομέρειες της προμήθειας Rafale, μεταχειρισμένα, καινούργια, διαμόρφωσεις κλπ, και βέβαια με τι σκεπτικό. Η αντιπολίτευση όμως έχει θεμιτό συμφέρον να ζητάει εξηγήσεις, που βόσκει;

Σίγουρα η διαδικασία νέου οπλικού συστήματος περνάει από τα επιτελεία, και επειδή παρακάμφθηκαν στο παρελθόν, δεν σημαίνει ότι νομιμοποιείται η επανάληψη. Βέβαια διαφορετικές συνθήκες ίσως, λέω ίσως επιβάλλουν διαφορετικές ενέργειες.Ας τα ψάξουν! Αν τώρα ο Βελόπουλος υπήρξε καταλυτικός στην επιλογή αεροσκάφους, τι να πώ, γελάμε.

Κουτσομπολιά περί μαύρου χρήματος με ένα τρόπο πρέπει να αντιμετωπίζονται: με έρευνα και πειστικές απαντήσεις.

Προσωπική μου άποψη, οι παρούσες συνθήκες στην γειτονιά απαιτούν σοβαρότητα από όλους. Ο Ζελένσκι εκτιμώ ότι είχε πράσινο φώς από όλη την Δύση, «προχώρα και εμείς είμαστε εδώ»! Κοντεύει να χαθεί η μισή Ουκρανία και ο Ζελένσκι περιμένει ακόμη την υποστήριξη που εκτιμώ,του είχαν τάξει!  Αλοίμονο στις χώρες με αφελείς ηγέτες που δεν διαβάζουν σωστά τα σημάδια και τις επικρατούσες συνθήκες».

militaire.gr

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr