• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τετάρτη, 19 Αυγούστου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home Slider

Πολεμικός συναγερμός στην Ελλάδα: Εκτάκτως στη Σούδα οι Patriot, τρόμος από τις απειλές του Ιράν σε βάσεις των ΗΠΑ στην Ευρώπη

Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής το ελληνικό Πεντάγωνο – Εξετάζεται η ενίσχυση της αντιαεροπορικής άμυνας της Κρήτης – Τι απαντά η Αθήνα για τα Patriot στη Βουλγαρία

2 ώρες ago
in Slider, ΕΘΝΙΚΑ
0
2
SHARES
114
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Το ενδεχόμενο μεταφοράς στη Σούδα της πυροβολαρχίας Patriot που έχει αναπτυχθεί στην Κάρπαθο από τον περασμένο Μάρτιο εξετάζει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, καθώς η κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή δημιουργεί νέα δεδομένα για την ασφάλεια κρίσιμων ελληνικών και αμερικανικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων.
Η εξέλιξη αποκτά ιδιαίτερη σημασία μετά τις πληροφορίες των Financial Times ότι το Ιράν ενδέχεται να εξετάζει επιθέσεις εναντίον αμερικανικών στόχων στην Ευρώπη, εφόσον υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση των αμερικανικών στρατιωτικών επιχειρήσεων.
Υπό αυτά τα δεδομένα, η Σούδα, λόγω της στρατηγικής της σημασίας και της έντονης αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας, βρίσκεται πλέον ψηλά στην ατζέντα του ελληνικού αμυντικού σχεδιασμού.

Patriot στη Σούδα εάν αυξηθεί η απειλή

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μεταφορά της πυροβολαρχίας από την Κάρπαθο στην Κρήτη δεν αποτελεί ειλημμένη απόφαση, αλλά εξετάζεται στο πλαίσιο της διαρκούς αξιολόγησης της απειλής.
Εφόσον η αξιολόγηση των δεδομένων ασφαλείας καταδείξει σημαντική αύξηση του κινδύνου για τη Σούδα, η πυροβολαρχία Patriot θα μπορούσε να μετακινηθεί στην Κρήτη, ενισχύοντας την αντιαεροπορική και αντιπυραυλική προστασία της περιοχής.
Το ελληνικό Πεντάγωνο καλείται ουσιαστικά να ισορροπήσει μεταξύ δύο διαφορετικών αναγκών: της διατήρησης ισχυρής αντιαεροπορικής κάλυψης στην ανατολική Ελλάδα και της προστασίας της Σούδας, η οποία αποτελεί μία από τις σημαντικότερες στρατηγικές εγκαταστάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στο τραπέζι και τα Patriot στη Βουλγαρία – Καμία απόφαση ακόμη

Την ίδια ώρα, δεν έχει ληφθεί απόφαση για την αποστολή ελληνικών Patriot στη Βουλγαρία, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Εφόσον, πάντως, η Σόφια υποβάλει επίσημο αίτημα προς την Αθήνα για τη συνδρομή της Ελλάδας στην προστασία του βουλγαρικού εναέριου χώρου με ελληνικές συστοιχίες Patriot, το ζήτημα θα εξεταστεί από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ).
Η Αθήνα, συνεπώς, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ειλημμένη απόφαση για μετακίνηση ελληνικών αντιαεροπορικών συστημάτων στη Βουλγαρία.

Παραμένουν στην Κύπρο F-16 και φρεγάτα

Παράλληλα, στην Κύπρο παραμένουν οι ελληνικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στο πλαίσιο του υφιστάμενου σχεδιασμού.
Πρόκειται για τέσσερα μαχητικά F-16 και τη φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς», με την ελληνική πλευρά να παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της κατάστασης στην ευρύτερη περιοχή.
Η παρουσία των ελληνικών δυνάμεων στην Κύπρο εντάσσεται στο συνολικότερο πλέγμα μέτρων που λαμβάνει η Αθήνα υπό το βάρος της γεωπολιτικής αστάθειας στην Ανατολική Μεσόγειο και της συνεχιζόμενης έντασης στη Μέση Ανατολή.

Η Σούδα στο επίκεντρο – Νέα δεδομένα για την ελληνική άμυνα

Το βασικό ζητούμενο για την Αθήνα είναι πλέον η προστασία των κρίσιμων στρατιωτικών υποδομών της χώρας, ιδιαίτερα εκείνων που λόγω της στρατηγικής τους σημασίας μπορεί να βρεθούν στο επίκεντρο μιας ευρύτερης περιφερειακής σύγκρουσης.
Η Σούδα αποτελεί την πιο χαρακτηριστική περίπτωση, καθώς η αμερικανική στρατιωτική παρουσία και ο ρόλος της βάσης στις επιχειρήσεις και στη στρατηγική προβολή ισχύος στην Ανατολική Μεσόγειο την καθιστούν εγκατάσταση ιδιαίτερης σημασίας.
Ως εκ τούτου, η Αθήνα προσαρμόζει τον αμυντικό της σχεδιασμό στα νέα δεδομένα, με τη μετακίνηση της πυροβολαρχίας Patriot από την Κάρπαθο στη Σούδα να αποτελεί ένα από τα σενάρια που βρίσκονται πλέον στο τραπέζι, εφόσον η απειλή για την Κρήτη κριθεί ότι έχει αυξηθεί σημαντικά.

Επίθεση σε αμερικανικούς στόχους στην Ευρώπη

Σύμφωνα με τους Financial Times, το Ιράν έχει εξετάσει το ενδεχόμενο να επιτεθεί σε αμερικανικούς στρατιωτικούς στόχους στην Ευρώπη, σε περίπτωση που ο Donald Trump κλιμακώσει τον πόλεμο.
Δύο πρόσωπα από το εσωτερικό του ιρανικούς καθεστώτος δήλωσαν στους Financial Times ότι οι ιρανικές δυνάμεις έχουν εξετάσει το ενδεχόμενο να πλήξουν αμερικανικές εγκαταστάσεις σε χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης, όπως η Βουλγαρία, η οποία τον περασμένο μήνα ενέκρινε τη χρήση της αεροπορικής βάσης Bezmer από αμερικανικά αεροσκάφη ανεφοδιασμού.

Στο κάδρο και η Κύπρος

Ένα από τα πρόσωπα αυτά πρόσθεσε ότι και η Κύπρος, όπου βρετανική αεροπορική βάση επλήγη από μη επανδρωμένο αεροσκάφος τον Μάρτιο, περιλαμβάνεται μεταξύ των πιθανών στόχων αντιποίνων σε περίπτωση νέας αμερικανικής επίθεσης.
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι οι ιρανικές δυνάμεις έχουν εξετάσει ξεχωριστά και το ενδεχόμενο επίθεσης σε υποθαλάσσια καλώδια οπτικών ινών στα Στενά του Hormuz, σε περίπτωση κλιμάκωσης.

Προειδοποίηση Abdollahi (στρατός Ιράν) στα κράτη του Κόλπου: Μην βοηθάτε τους Αμερικανούς, θα είστε συνένοχοι

Ο Ali Abdollahi, αρχηγός του επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν, προειδοποίησε τα κράτη του Κόλπου να μην παρέχουν βοήθεια στον αμερικανικό στρατό, λέγοντας ότι τίποτα δεν «ξεφεύγει από τα μάτια μας».
Σε δήλωση που μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars, ο Abdollahi ανέφερε ότι η παρουσία τόσο μεγάλου αριθμού στρατιωτικών αεροσκαφών, και ιδιαίτερα αεροσκαφών ανεφοδιασμού, σε βάσεις της περιοχής θα ήταν δύσκολο να εξηγηθεί χωρίς τη γνώση των χωρών που φιλοξενούν τις βάσεις αυτές.
«Οι χώρες της νότιας ακτής του Περσικού Κόλπου, οι οποίες με διάφορες ανακοινώσεις δηλώνουν ότι δεν επιτρέπουν στις ΗΠΑ να χρησιμοποιούν τα εδάφη τους εναντίον του Ιράν, πρέπει να γνωρίζουν ότι τίποτα δεν διαφεύγει της προσοχής μας.
Η παρουσία τόσο μεγάλου αριθμού στρατιωτικών αεροσκαφών, ιδιαίτερα αεροσκαφών εναέριου ανεφοδιασμού, στις βάσεις της περιοχής δύσκολα θα μπορούσε να συμβαίνει χωρίς τη γνώση των χωρών που τις φιλοξενούν.
Προειδοποιούμε: οποιαδήποτε παροχή βοήθειας ή διευκόλυνσης προς τον επιτιθέμενο αμερικανικό στρατό ισοδυναμεί με συμμετοχή στο πλευρό των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων» ανέφερε ο Abdollahi.

www.bankingnews.gr

Tags: slide3
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Mike Adams: Γιατί η τρέλα του Τραμπ θα μπορούσε να πυροδοτήσει έναν παγκόσμιο πυρηνικό πόλεμο και πώς μπορείτε να επιβιώσετε από αυτόν
Slider

Mike Adams: Γιατί η τρέλα του Τραμπ θα μπορούσε να πυροδοτήσει έναν παγκόσμιο πυρηνικό πόλεμο και πώς μπορείτε να επιβιώσετε από αυτόν

by admin
5 λεπτά ago
«Μπορούμε να μείνουμε στο σκοτάδι για 18 μήνες» – Προειδοποίηση-σοκ από κορυφαίο ειδικό για το ηλεκτρικό δίκτυο της Αμερικής
Slider

«Μπορούμε να μείνουμε στο σκοτάδι για 18 μήνες» – Προειδοποίηση-σοκ από κορυφαίο ειδικό για το ηλεκτρικό δίκτυο της Αμερικής

by admin
23 λεπτά ago
Συνταγματάρχης Ντάγκλας ΜακΓκρέγκορ: Η Υπομονή της Ρωσίας Εξαντλήθηκε
Slider

Συνταγματάρχης Ντάγκλας ΜακΓκρέγκορ: Η Υπομονή της Ρωσίας Εξαντλήθηκε

by admin
1 ώρα ago
Κίνημα 21: Δημογραφικό πρόβλημα στην χώρα μας- ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για λύση του προβλήματος…
Slider

Κίνημα 21: Δημογραφικό πρόβλημα στην χώρα μας- ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για λύση του προβλήματος…

by admin
1 ώρα ago
Next Post
Συγκλονιστική ομολογία: Ανώτερος συνεργάτης του Φάουτσι παραδέχτηκε ότι κατέστρεψε στοιχεία για την προέλευση του COVID-19

Συγκλονιστική ομολογία: Ανώτερος συνεργάτης του Φάουτσι παραδέχτηκε ότι κατέστρεψε στοιχεία για την προέλευση του COVID-19

ΜΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ: ΤΑ ΕΜVOLΙΑ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ; ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΨΕΚΑ…

ΜΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ: ΤΑ ΕΜVOLΙΑ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ; ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΨΕΚΑ...

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr