ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Πολιτικός αναλυτής ζήτησε την ανάπτυξη των Αμερικανικών πυραύλων κατά της Ρωσίας στην Ευρώπη

ΔΙΕΘΝΗ. - 12 Ιαν 2019 - 14:45
Loading...
Μόσχα. 12 Ιανουαρίου-RIA Novosti. Μόνο οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να αντέξουν τη «Ρωσική πυρηνική απειλή», έτσι η Ευρώπη δεν πρέπει να αποκλείει τη θέση των Αμερικανικών πυραύλων στην επικράτειά της. Αυτό γράφτηκε από τον ανώτερο ερευνητή του Ιδρύματος «επιστήμη και πολιτική» στο Βερολίνο, πολιτικού επιστήμονα Oliver Trenert στο άρθρο του για την  Die Welt .
Κατά την άποψή του, η Ευρώπη δεν είναι σε θέση να οργανώσει αυτόνομα την αποτελεσματική προστασία κατά των ρωσικών πυρηνικών όπλων, επομένως οι Ευρωπαϊκές χώρες χρειάζονται μια πιο

ισχυρή και κινητή στρατιωτική ικανότητα που μόνο οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να παρέχουν.

Η ανάπτυξη των πυραύλων θα πρέπει να αποφεύγεται αν είναι δυνατόν, αλλά στην παρούσα κατάσταση είναι αδύνατο να αποκλειστούν εντελώς. Είναι πιθανό ότι ορισμένα μέλη του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη θα είναι ευχαριστημένα μόνο με Αμερικανούς πυραύλους στην επικράτειά τους, ανέφερε ο πολιτικός αναλυτής.

Το Trennert προσθέτει ότι στο μέλλον η σημασία για την Ευρωπαϊκή ασφάλεια θα αυξηθεί μόνο σε σχέση με την ανάπτυξη των νέων όπλων της Ρωσίας. Συγκεκριμένα, αναφέρει τους πυραύλους cruise 9Μ729, οι οποίοι φέρεται να παραβιάζουν τη Συνθήκη INF και είναι ικανοί να στοχεύσουν στόχους που βρίσκονται στο έδαφος του ΝΑΤΟ.
Ο πολιτικός αναλυτής υπογραμμίζει επίσης ότι ένας από τους κύριους στόχους της Μόσχας είναι η φαινομενικά πολιτική χαλάρωση της ενότητας της Δύσης, έτσι θεωρεί απαραίτητο να δηλωθούν ανοικτά, ξεκάθαρα και λεπτομερώς όλα τα στρατιωτικά μέτρα, για να διατηρηθεί η συνοχή της Συμμαχίας και οποιαδήποτε Δυνατότητα για την διατήρηση του «ελέγχου των όπλων για τη σταθεροποίηση της αποτροπής».
Λέει ότι οι δυτικές χώρες πρέπει να ενωθούν και να εξηγήσουν από κοινού στη Ρωσία ότι για τις προβαλλόμενες ενέργειές της είναι ο λόγος για τον τερματισμό της Συνθήκης INF. Επιπλέον, καλεί να εγκαταλείψουν το «παραμύθι του ΝΑΤΟ» ότι τα συστήματα πυραύλων DEFENSE δεν κατευθύνονται κατά της Ρωσίας.
Ο Trenert σημειώνει ότι η διοίκηση του Trump έχει υποστηρικτές της ανάπτυξης Αμερικανικών πυραύλων στην Ευρώπη, αλλά οι συζητήσεις για το θέμα δεν έχουν ακόμη ενταθεί, και το κύριο εμπόδιο είναι το πρόβλημα της χρηματοδότησης.
Σε όλα αυτά, ο πολιτικός αναλυτής ζητεί επίσης την ανάπτυξη νέων συμφωνιών ελέγχου των όπλων, οι οποίες θα περιλαμβάνουν την Κίνα. Ωστόσο, μια τέτοια προοπτική θεωρείται αμφισβητήσιμη λόγω της έλλειψης επιθυμίας από την πλευρά των ηγετικών δυνάμεων στον κόσμο.
Τα τελευταία χρόνια, η Μόσχα και η Ουάσινγκτον κατηγορούν τακτικά ο ένας τον άλλον ότι παραβιάζουν τη συμφωνία για το INF. Η Ρωσία έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι συμμορφώνεται αυστηρά με τις υποχρεώσεις της βάσει της Συνθήκης. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σημείωσε ότι η Μόσχα έχει πολύ σοβαρά ερωτήματα προς τις ΗΠΑ σχετικά με την εφαρμογή της Συνθήκης από τους ίδιους τους Αμερικανούς. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Αμερικανικές κατηγορίες για την παραβίαση της συνθήκης INF από τη Μόσχα είναι αβάσιμες, ο πύραυλος των 9 M729 (SSC-8) δοκιμάστηκε στο εύρος που επιτρέπει η Συνθήκη.

Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Mike Πομπέο 4 Δεκεμβρίου είπε ότι η Ρωσία έχει δύο μήνες για να «επιστρέψει στην εφαρμογή της INF. Πρόσθεσε ότι αν δεν συμβεί αυτό, η Ουάσινγκτον θα αναστείλει τις υποχρεώσεις της αναφορικά με την συνθήκη INF. Η Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για τον έλεγχο των όπλων και την διεθνή ασφάλεια Andrea Thompson δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες καλούν τη Ρωσία να εγκαταλείψει τον πύραυλο 9m 729 (SSC-8) ή να τροποποιήσει το σύστημα για να εξασφαλίσει ότι η εμβέλειά του, όπως αναφέρεται στην Ουάσινγκτον, δεν θα παραβιάζει τις διατάξεις της συνθήκης INF

read:https://ria.ru/
tokoutsavaki

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter