ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Πολιτικός αναλυτής: σε μια κατάσταση με πυρηνικά όπλα υπάρχουν δύο πιθανά σενάρια

ΔΙΕΘΝΗ. - 19 Απρ 2019 - 23:00
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση
CC0 / Εθνική Διοίκηση Πυρηνικής Ασφάλειας / Γραφείο Εγκατάστασης Νεβάδα / Δοκιμή Θερμοπυρηνικής Εκρηκτικής Συσκευής στις ΗΠΑ
Η Ρωσία πρότεινε στις Ηνωμένες Πολιτείες να εξαλείψουν την πιθανότητα πυρηνικού πολέμου, ανέφεραν τα MEDIA. Στον αέρα του ραδιοφώνου Sputnik ο πολιτικός αναλυτής Vladimir Kireev εξέφρασε τη γνώμη του για την κατάσταση στην οποία θα μπορούσε να συναφθεί μια τέτοια Συνθήκη.
Ρωσία πρότεινε στις Ηνωμένες Πολιτείες τη σύναψη συμφωνίας για την πρόληψη του πυρηνικού

πολέμου, αλλά δεν έλαβε καμία απάντηση. Η εφημερίδα “Kommersant” γράφει γι ‘ αυτό με αναφορά στις πηγές της .

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Μόσχα παρέδωσε το προσχέδιο έγγραφο στην Ουάσιγκτον τον Οκτώβριο του 2018. Η δήλωση ανέφερε ότι δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν νικητές σε έναν πυρηνικό πόλεμο, οπότε “δεν πρέπει ποτέ να εξαπολυθεί”.

Η Ρωσική πλευρά προσφέρθηκε να θεσπίσει όλα τα αναγκαία μέτρα για την αποτροπή τόσο της εσκεμμένης όσο και της τυχαίας χρήσης πυρηνικών όπλων. Η Μόσχα περιμένει την απάντηση εδώ και έξι μήνες.

Ο εκπρόσωπος τύπου  της Αμερικανικής πρεσβείας στη Ρωσία είπε στον τύπο ότι η Ουάσιγκτον “εξακολουθεί να είναι προσηλωμένη στον αποτελεσματικό έλεγχο των όπλων”.

Στον αέρα του ραδιοφώνου Sputnik ο πολιτικός αναλυτής Vladimir Kireev σχολίασε την κατάσταση.

“Εάν η Ρωσία έχει ένα νηφάλιο όραμα στις αποφάσεις της, οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε κατάσταση μετασχηματισμού του πολιτικού συστήματος της , και η ευθύνη για την προστασία των συμφερόντων της έχει υποστεί σοβαρότατες διαταραχές.

Η ποιότητα των πολιτικών ελίτ έχει μειωθεί και δεν υπάρχει στρατηγική αντίληψη. Στην πραγματικότητα, ο μόνος πραγματικός οραματιστής, πολιτικός στη σύγχρονη Αμερική είναι ο Donald Trump, ο οποίος είναι απομονωμένος. Όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις έπεσαν στην αντιπαράθεση στο σύστημά τους, δηλαδή δεν βλέπουν πιο μακριά από το επίπεδο της τακτικής πάλης για τις θέσεις της Γερουσίας και του Κογκρέσου, το οποίο δεν τους επιτρέπει να αξιολογήσουν την κατάσταση στον κόσμο, να δουν το μέλλον της χώρας τους “- είπε ο Βλαντιμίρ Kireev.

Κατά τη γνώμη του, όλα αυτά θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε καταστροφικές συνέπειες.

“Οι Αμερικανοί πολιτικοί δεν μπορούν να αναλάβουν την ευθύνη να αξιολογήσουν τις απειλές που ενέχουν τα πυρηνικά όπλα, ούτε μπορούν να πουν αντιλαϊκές αποφάσεις για την ανάγκη περιορισμού της χρήσης πυρηνικών όπλων, συμφωνώντας με τη Ρωσία και την Κίνα για την εμπόδιση της χρήσης τους. Αξίζει να περιμένουμε δύο καταστάσεις: είτε το ανεπανόρθωτο και οι ΗΠΑ θα καταφύγουν στη χρήση πυρηνικών όπλων, είτε θα υπάρξει πολιτικός μετασχηματισμός και η νέα πολιτική ελίτ θα έρθει στην εξουσία, στις Ηνωμένες Πολιτείες θα αναλάβουν ξανά τον έλεγχο της κατάστασής τους, θα βρουν Υπεύθυνους για τις πολιτικές τους “, κατέληξε ο Vladimir Kireev.

Στις αρχές Φεβρουαρίου, οι Ηνωμένες Πολιτείες διακήρυξαν τις παραβιάσεις της Συνθήκης από την Ρωσία για τους πυραύλους  ενδιάμεσης εμβέλειας και βραχύτερης εμβέλειας (το έγγραφο δεν επιτρέπει στα συμβαλλόμενα μέρη να έχουν επίγειους βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους Cruise με απόσταση 500 έως 5500 χιλιόμετρα) και ανέφεραν την αρχή της Διαδικασίας για την έξοδο από τη συμφωνία.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η Μόσχα θα ανταποκριθεί με αποφάσεις καθρέφτη και θα αναστείλει επίσης τη συμμετοχή στη Συνθήκη. Σημείωσε επίσης ότι όλες οι προτάσεις της Ρωσίας για τον αφοπλισμό “παραμένουν στο τραπέζι και οι πόρτες είναι ανοικτές”, και ότι η Μόσχα δεν θα συμμετάσχει σε δαπανηρή κούρσα εξοπλισμών.
https://ria.ru/
tokoutsavaki

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Για τον Άγγελο της Καρδιάς μας.- Θέλω να ζήσω, είμαι γεμάτος ζωή. Η κραυγή απόγνωσης ενός Έλληνα Χριστιανού.

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…