ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Πολύκαστρο: Τεράστια Συγκέντρωση πολιτών ενάντια στο hotspot

ΕΛΛΑΔΑ. - 2 Ιούλ 2020 - 7:45
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Η ανησυχία και αγωνία των πολιτών για την τύχη του τόπου τους καθώς διαπιστώνουν ότι οι εκκλήσεις και τα διαβήματα δεν «πιάνουν τόπο» και οι πρόσφυγες-μετανάστες στη δομή φιλοξενίας Νέας Καβάλας διαρκώς αυξάνονται έστειλαν το βράδυ της Τρίτης εκατοντάδες από αυτούς στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργάνωσε η Κίνηση Πολιτών Παιονίας.

Το είπαν ξεκάθαρα χωρίς κραυγές. Φοβούνται την ισλαμοποίηση της Παιονίας διότι διαπιστώνουν πως:

Η δομή και τα ξενοδοχεία είναι γεμάτα κόσμο, έρχονται νέοι συνεχώς και όσοι παίρνουν άσυλο δεν φεύγουν αφού δεν γίνονται δεκτοί από καμιά ευρωπαϊκή χώρα. Θα μείνουν εδώ, θα κατοικήσουν στα έρημα από κόσμο χωριά μας και σε λίγο καιρό θα αλλοιωθεί η πληθυσμιακή σύνθεση του πληθυσμού. Επικαλέστηκαν στοιχεία και αριθμούς από τους διαμένοντες στη δομή, από τον αριθμό των μαθητών…

Ο κ. Τσερνικούδης ήταν ο κύριος ομιλητής ενώ χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Κώστας Σιωνίδης και ο πατέρας Ιγνάτιος ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Δημητρίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του eidisis.gr, ήταν τεράστια για τα δεδομένα του Πολυκάστρου συγκέντρωση. Η μεγαλύτερη των τελευταίων πολλών ετών αν όχι στην ιστορία της πόλης.

Δεν καταγράφηκαν ακραία συνθήματα. Υπήρξε ενθουσιασμός, χειροκροτήματα αλλά τίποτα παραπάνω. Ο ομιλητής δεν αναφέρθηκε ονομαστικά ούτε καν σε όσους επιτέθηκαν εναντίον του κι εναντίον της πρωτοβουλίας για την οργάνωση διαμαρτυρίας.

Είναι η δεύτερη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας τον τελευταίο καιρό και σε αυτήν η είδηση είναι πως ανεξάρτητα με την νομική προσφυγή του δήμου, και η Κίνηση Πολιτών Παιονίας ετοιμάζει τη δική της.

Καταχωρίζουμε στη συνέχεια τα σημαντικότερα σημεία της ομιλίας Τσιρνικούδη:

Ονομάζομαι Τσερνικούδης Μιχάλης είμαι επιχειρηματίας και είχα την τιμή να είμαι αυτός που είχε την ιδέα να μαζευτούμε κάποιοι άνθρωποι και να δημιουργήσουμε την Κίνηση Πολιτών Δήμου Παιονίας. Μπορεί να φαίνομαι πολλές φορές εγώ μπροστά, αλλά η κίνηση μας, μεγάλωσε γιατί απαρτίζεται από στελέχη ικανά. Ικανά για πολύ μεγάλα πράγματα…Θα τους αναφέρω έναν έναν ..: Ο Αμανατίδης Μιλτιάδης Επιχειρηματίας, ο Θεοδωρόπουλος Νικόλαος παιδίατρος, ο Κολούτσος Γεώργιος γναθοχειρουργός, ο Πασχαλίδης Αργύριος ιδιοκτήτης μεγάλης κτηνοτροφικής μονάδας, η Περχανίδου Αλεξάνδρα ιδιωτική υπάλληλος, ο Χαμουρούδης Χρήστος δημόσιος υπάλληλος. ..

Στην πρώτη μάζωξη ήμασταν 30 άνθρωποι, ενώ εγώ είχα καλέσει 15. Κάτι που μαρτυρούσε την αγωνία που έχουμε πλέον όλοι μας με το πρόβλημα των παράνομων μεταναστών. Κάναμε μια δεύτερη μπροστά από το δημαρχείο όπου δεν πρέπει να ήμασταν 50 στο σύνολο. Εκεί δήλωσε ο δήμαρχος ότι είναι κάθετα αντίθετος με την δημιουργία ενός μουσουλμανικού χωριού στο κάμπ της Νέας Καβάλας. Ορίσαμε το πρώτο συλλαλητήριο το οποίο οργανώθηκε κάτω από την απαγόρευση των συγκεντρώσεων λόγω μέτρων για τον κορονοϊό, και παρόλα αυτά είχε επιτυχία. Από τότε έχουν γίνει πολλά, για αυτό σας καλέσαμε εδώ για να σας ενημερώσουμε για όσα είναι για δημόσια ενημέρωση. Γιατί υπάρχουν και αυτά που δεν λέγονται δημόσια.

Έχουμε κάνει κάλεσμα για την συμμετοχή σας στην αίτηση ακύρωσης (η επονομαζόμενη προσφυγή) που θα καταθέσουμε όταν πρέπει, και μέχρι τώρα έχετε δηλώσει παρών 740 μάγκες. Ναι μάγκες γιατί δεν μασήσατε από ψευτοδιλήμματα του στυλ, μήπως κινδυνεύω, μήπως θα έχω πρόβλημα, και άλλες δικαιολογίες κενές. Δεν κινδυνεύει κανείς μα κανείς, με την συμμετοχή του στην προσφυγή. Απλά κάποιοι προσπαθούν να κρύψουν την απραξία και την δειλία που τους διακρίνει. …

Περιμένουμε το κύριο συστατικό για να πάρει σάρκα και οστά το αίτημα ακύρωσης που θα καταθέσει στο ΣτΕ η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΟΝΙΑΣ, ελπίζοντας ότι αυτό δεν θα χρειαστεί να γίνει. Αν δεν είχαμε ξεκινήσει τον αγώνα αυτόν, τα έργα θα είχαν ξεκινήσει για να μην πω ότι θα είχαν ολοκληρωθεί κιόλας χωρίς καν να το μάθουμε. …Την μικρή αυτή νίκη, την κερδίσατε εσείς.

  Από 75 έως 490 ευρώ μηνιαίως το οικονομικό βοήθημα των αιτούντων άσυλο

Κάποιοι προσπάθησαν να πλήξουν την κίνηση ρίχνοντας λάσπη στο πρόσωπο μου, …Με την ανακοίνωση του δεύτερου συλλαλητηρίου, βγήκε ανακοίνωση από πολιτικό κόμμα που μας βαφτίζει Γκοτζαμάνηδες. . …Δυστυχώς για εσάς η εποχή σάς ξεπερνάει κύριοι. Όλο αυτό ανήκει στην ιστορία και μάλιστα στις μαύρες σελίδες της, και όποιος δεν γνωρίζει την ιστορία είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει, και ο Έλληνας, αδελφοκτόνος ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ.

…Αποτινάξτε τον φόβο από πάνω σας και αγωνιστείτε, φωνάξτε δυνατά, ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. …Γιατί μην μου πείτε, ότι υπάρχει ελπίδα ενσωμάτωσης αυτών και συμβίωσης μαζί μας. Υπάρχουν πολλές έρευνες πανεπιστημίων της Γερμανίας, Γαλλίας, Αμερικής που λένε το εξής: σε μουσουλμάνους μετανάστες 3ης και 4ης γενιάς το ποσοστό ενσωμάτωσης είναι 0,4 %. Το 99,6 δεν ενσωματώνεται ΠΟΤΕ.

… ο εμπλουτισμός του καμπ συνεχίζεται σταθερά με λίγους κάθε φορά, και νύχτα τις περισσότερες εξ αυτών, για να μην ξεσηκωνόμαστε και αντιδράσουμε. Δουλεύουν με την μέθοδο του μιθριδατισμού. Λίγο λίγο, για να πετύχουν την εξοικείωση μας με όλο αυτό το επικίνδυνο σενάριο που εξελίσσεται στον τόπο μας. 1700 βρίσκονται τώρα στο καμπ της νεας Καβάλας, πάνω από 300, μέσα στο Πολύκαστρο, δεν ξέρουμε πόσοι ακόμη σε άλλα χωριά. Στα γνωστά σε όλους μας πλέον σημεία όπως το φυλάκιο της Ποντοηράκλειας και στο δασάκι αυτής, στην Μεταφόρφωση στην Ειδομένη, κυκλοφορούν πλέον εκατοντάδες.

Οι σκοπιανοί (εμείς δεν θα τους αποκαλέσουμε ποτέ ως βόρειους μακεδόνες) μας στέλνουν πίσω εκατοντάδες που επιχείρησαν να περάσουν την χώρα τους. Όλοι αυτοί περιττό να σας πούμε ότι κυκλοφορούσαν στα Σκόπια, τα οποία έχουν χιλιάδες κρούσματα covid19 και τώρα κυκλοφορούν ανάμεσα μας, στα σούπερ μάρκετ, στα φαρμακεία, στα λεωφορεία του κτελ, στις πλατείες μας. Τι μας λένε όμως; Ελέγχθηκαν στο καμπ και βρέθηκαν αρνητικοί. Όλοι αυτοί που πηγαινοέρχονται, από ποιους ελέγχθηκαν;

Έχουμε προειδοποιήσει εδώ και αρκετές ημέρες πως προβλέπουμε την δημιουργία μιας νέας Ειδομένης με όλη την ζοφερή εικόνα εκείνης της παλιάς. Έχουμε στοιχεία στα χέρια μας που δηλώνουν την παραβατικότητα όλων αυτών στα σύνορα μας κατά χιλιάδες.

Οι κλοπές ποδηλάτων είναι καθημερινότητα. Κλέβουν κότες, κλέβουν ζώα, κλέβουν τους καρπούς των δέντρων, κλέβουν τις παραγωγές των χωραφιών, παρενοχλούν τα παιδιά μας, παρενοχλούν τις γυναίκες. Τώρα τελευταία μας καταγγέλλουν συνδημότες μας, ότι κάποιοι από αυτούς φωτογραφίζουν παιδιά. Οφείλουμε να σας επιστήσουμε την προσοχή σας όσον αφορά τα παιδιά μας. Σε αυτό το σημείο σας καλούμε όλες και όλους όσοι είστε θύματα έκνομων πράξεων είτε από παράνομους μετανάστες, είτε από μέλη ΜΚΟ να καταθέτετε μηνύσεις, και εμείς αν θέλετε θα είμαστε δίπλα σας καλύπτοντας τα έξοδα και βάζοντας δικό μας δικηγόρο.

Στα σχολεία μας θα έχουμε πάρα πολλά παιδιά παράνομων μεταναστών με αποτέλεσμα την μείωση του μαθησιακού επιπέδου των παιδιών μας και καμίας μαθησιακής ανάπτυξης των ίδιων. Αυτό είναι ένα πρόγραμμα καθαρά αποδοχής αυτών των παιδιών, παρά εκπαιδευτικού χαρακτήρα. Από την μία μας λένε ότι θέλουν να φύγουν και από την άλλη θα τους δώσουμε την Ελληνική παιδεία. Ερώτηση. Αυτός που έχει αιτηθεί να του παραχωρηθεί άσυλο, γιατί να έχει εκπαίδευση; Αφού αν του δοθεί θέλει να φύγει όπως μας διαβεβαιώνουν από την κυβέρνηση, και αν δεν του δοθεί πρέπει να απελαθεί

Εννοείτε πως το ερώτημα είναι ρητορικό και δεν περιμένουμε απάντηση. .. Κάποιοι παίρνουν αποφάσεις ότι δεν θα δεχθούν παιδιά στα σχολεία της περιοχής τους. Συμφωνούμε σε αυτό, αλλά αν δεν κάνουν κάτι άλλο πέρα από τις αποφάσεις που πήραν, και παιδιά θα πάρουν τα σχολεία, και περισσότερα από πέρυσι θέλουμε να τους πληροφορήσουμε. Αν πάρουν απόφαση όλα τα τοπικά συμβούλια μαζί με τον δήμο κάτι μπορεί να αλλάξει, αλλά να προσπαθεί το ένα χωριό να ρίξει το βάρος στους άλλους μόνο για το θεαθήναι είναι.

Μας λένε πως με την διοίκηση που όρισε η κυβέρνηση στο καμπ, τα πράγματα θα είναι καλύτερα και πως το καμπ θα είναι κλειστό. Ας πούμε ότι συμφωνούμε. Γιατί πρέπει να γίνουν τα 170 σπίτια για μια προσωρινή δομή, ενώ ήδη υπάρχουν αξιοπρεπή καταλύματα μέσα στο καμπ; Όσοι παίρνουν άσυλο πρέπει να εγκαταλείπουν το καμπ και να ψάχνουν να βρουν σπίτια και εργασία. 5 οικογένειες θα βγαίνουν από το καμπ, 5 οικογένειες θα έρχονται σε αυτό. Δηλαδή και το καμπ θα έχει πάντα σταθερό αριθμό και τα χωριά του δήμου θα γεμίσουν πρώτα με κατοίκους και μετά με τζαμιά.

Το Πολύκαστρο μπορεί επειδή είναι ακριβή περιοχή, λόγω της έλλειψης σπιτιών να μην κρατήσει πολλούς , αλλά σκεφτείτε τις διπλανές περιοχές που έχουν πληθώρα εγκαταλειμμένων σπιτιών και φθηνών ενοικίων και πωλήσεων. Σκεφτείτε πως κάθε χρόνο μια οικογένεια τους αποκτά και ένα παιδί. Μην προσπαθήσετε να κάνετε αναγωγή για την επόμενη δεκαετία, θα σας πιάσει το λιγότερο πονοκέφαλος. Όσοι δεν πάρουν άσυλο, τι θα κάνουν: Που θα πάνε; Επαναπροώθηση στις πατρίδες τους; Μακάρι, αλλά δεν είμαστε αιθεροβάμονες.

Κάνουμε πρόταση να επιστρέψουν όλοι οι αστυνομικοί της περιοχής στα τμήματα τους. Να ενισχυθούν υλικοτεχνικά. Ζητάμε την συνεχή παρουσία αστυνομικών στην πλατεία αυτή. Και συχνές επισκέψεις στους χώρους που παίζουν παιδιά. Μαθαίνουμε ότι οι μονάδες του στρατού μας στην περιοχή αποδυναμώνονται, κάντε κάτι να αντιστραφεί αυτό κύριοι που έχετε τις τύχες του τόπου μας στα χέρια σας.

… Ξεκινήσαμε έναν δικαστικό αγώνα και σας θέλουμε μαζί μας σε αυτόν. …Θα σας πούμε ότι θα ζητήσουμε την σύλληψη οιουδήποτε προσπαθήσει να ξεκινήσει τα έργα χωρίς άδεια. Θα συγκρουστούμε με οποιονδήποτε θέλει να υποθηκεύσει το μέλλον των παιδιών μας για να γεμίσει τις τσέπες του. ..Είμαστε υπέρ των αγώνων που πρέπει να δίνονται ειρηνικά και έξυπνα. Μπορούμε να πιέσουμε εργολάβους που θέλουν να κάνουν έργα στο καμπ να μην τα κάνουν, φροντίζοντας να χάσουν δουλειές από εμάς, και αν αρνηθούν την εργολαβία να τους διαφημίσουμε κιόλας.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

Μπορούμε να πιέσουμε πολιτικούς με το όπλο της ψήφου αλλά και του λόγου μας στα καφενεία στις πλατείες και στα σοσιαλ μιντια. Μπορούμε όμως να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι μπορούμε να τους κάνουμε δημάρχους, βουλευτές, υπουργούς αν συνταχτούν και βοηθήσουν να κερδίσουμε τον δίκαιο αγώνα που δίνουμε. Ποιος από εμάς δεν θα θέλει έναν δήμαρχο, έναν βουλευτή, έναν υπουργό που τα έβαλε με το κράτος των Αθηνών και κατάφερε να κερδίσει για το καλό του τόπου μας;

Αν παρ΄ελπίδα δεν πετύχουμε τον στόχο μας με ειρηνικούς αγώνες, είμαστε στην δυσάρεστη θέση να πούμε στους φίλους, συγγενείς, συντοπίτες αστυνομικούς, γιατί για εμάς δεν είναι εχθροί. Ότι είμαστε έτοιμοι, έτοιμοι να αγωνιστούμε αν χρειαστεί και απέναντι τους. Γιατί έχουμε ένα σκοπό ιερό, όπως το μέλλον των παιδιών μας. …ι.

eidisis.gr

hellas-now.com

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…