ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Πού είναι ο Μπάιντεν; Ακόμη και το CNN αρχίζει να αναρωτιέται.

ΔΙΕΘΝΗ. - 9 Μαρ 2021 - 8:32

Ο Τζο Μπάιντεν δέν έχει δώσει μέχρι τώρα  συνέντευξη τύπου με ερωτήσεις και απαντήσεις  ξεπερνώντας οποιονδήποτε πρόεδρο των ΗΠΑ στη σύγχρονη ιστορία. Τώρα η χαρά των εγκαινίων του έχει φθαρεί, ακόμη και τα συμμαχικά του μέσα αρχίζουν να αναρωτιούνται γιατί.

Η Δευτέρα σηματοδότησε την 47η ημέρα του Τζο Μπάιντεν,  χωρίς να εμφανιστεί στον Τύπο για να δώσει απαντήσεις σε ερωτήσεις. Ο πρόεδρος έχει λάβει μέρος σε αρκετές μαγνητοσκοπημένες συνεντεύξεις και έχει δώσει σύντομα ηχητικά δακτυλίους σε δημοσιογράφους, σε εκδηλώσεις, αλλά δεν έχει πραγματοποιηθεί ούτε μία κατάλληλη συνάντηση ερωτήσεων και απαντήσεων.Έχει περάσει περισσότερο χωρίς να πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου από οποιονδήποτε από τους 15 πιο πρόσφατους προκατόχους του, οι οποίοι όλοι αντιμετώπισαν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης τις πρώτες 33 ημέρες της θητείας τους. Ο Ντόναλντ Τραμπ περίμενε 27 ημέρες, ενώ ο Μπαράκ Ομπάμα – το παλιό αφεντικό του Μπάιντεν – έδωσε την πρώτη του συνέντευξη μετά από μόλις 20 ημέρες.

Πολλά από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ήταν εκστατικά όταν εγκαινιάστηκε ο Μπάιντεν, μετά από τέσσερα χρόνια ανοιχτής εχθρότητας προς τον Τραμπ. Ωστόσο, ακόμη και τα πιο φιλελεύθερα πρακτορεία ειδήσεων του Μπάιντεν αρχίζουν να απαιτούν εμφάνιση από τον πρόεδρο.

Ο Μπράιαν Στέλτερ του CNN – ένας από τους πιο ενθουσιώδεις υποστηρικτές του Μπάιντεν – χαρακτήρισε τους δημοσιογράφους του Λευκού Οίκου ως “φωνάζοντας” για μια συνάντηση ερωτήσεων και απαντήσεων με τον πρόεδρο, ενώ ο Χιλ τον κατηγόρησε για “αποφυγή του κοινού και του Τύπου”. Τα ειδησεογραφικά πρακτορεία στην φιλελεύθερη πλευρά του πολιτικού φάσματος έχουν αρχίσει να κάνουν τις ίδιες ερωτήσεις και να εκδίδουν τις ίδιες απαιτήσεις. «Πού συνεντεύξεις ειδήσεων; Ανεβείτε στο βάθρο, κύριε Πρόεδρε, “ ανάφερε το San Francisco Chronicle.

Ο Μπάιντεν έχει πολλά να συζητήσει με τον Τύπο. Έχει υπογράψει περισσότερες από 50 εκτελεστικές εντολές, έχει επιτεθεί σε μια ξένη χώρα, επιβλέπει μια φυσική καταστροφή και είναι έτοιμος να υπογράψει ένα λογαριασμό ανακούφισης 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Εν τω μεταξύ, το Καπιτώλιο των ΗΠΑ παραμένει περιφραγμένο με ξυράφι, και χιλιάδες στρατεύματα της Εθνικής Φρουράς εξακολουθούν να περιπολούν στην Ουάσιγκτον, εν μέσω αμφίβολων φήμων για δεξιά πολιτική βία.

Ο Μπάιντεν υποσχέθηκε να ηγηθεί ενός διαφανούς Λευκού Οίκου, με το προσωπικό της εκστρατείας να δεσμεύεται για μια «ανοιχτή» σχέση με τα μέσα ενημέρωσης. Για το σκοπό αυτό, ο γραμματέας Τύπου Jen Psaki πραγματοποίησε καθημερινές ενημερώσεις, αλλά έχει συνήθεια να αποφεύγει τις δύσκολες ερωτήσεις και υπόσχεται να “επιστρέψει” στους δημοσιογράφους με περισσότερες πληροφορίες.

Η Martha Joynt Kumar από το «Πρόγραμμα μετάβασης του Λευκού Οίκου» δήλωσε στην Washington Post την περασμένη εβδομάδα ότι οι συχνά απλές απαντήσεις του Μπάιντεν ισοδυναμούν με «σύντομες ερωτήσεις και απαντήσεις» , αλλά ακόμη και η υπέρ του Μπάιντεν Δημοσίευση δήλωσε ότι «μαζί, όλες αυτές οι αποσπασματικές αλληλεπιδράσεις δεν ισοδυναμούν με μια επίσημη, ατομική συνέντευξη τύπου. “

Τα φιλελεύθερα πρακτορεία ειδήσεων έχουν αποφύγει ως επί το πλείστον να ρωτούν γιατί ο Μπάιντεν δεν έχει πραγματοποιήσει συνέντευξη τύπου, αλλά οι συντηρητικοί έχουν αρχίσει να κάνουν εικασίες.

Ο Joe Concha ισχυρίστηκε ότι η ομάδα του Μπάιντεν «έχει μηδενική εμπιστοσύνη ότι αυτός ο πρόεδρος μπορεί να χειριστεί ερωτήσεις εκτός των επιλεγμένων δημοσιογράφων». Επίσης, εμφανίστηκε στο Fox την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Τύπου της διοίκησης Tραμπ, Kayleigh McEnany, δήλωσε ότι «το προσωπικό του Μπάιντεν δεν πιστεύει ότι μπορεί να σταθεί στο βάθρο και να κάνει συνέντευξη τύπου όπως έκανε πολλές φορές ο Πρόεδρος Τραμπ».

Άλλοι συντηρητικοί δεν έβαλαν τα πράγματα τόσο ήπια. Ο Μπάιντεν χάνει συχνά τη σκέψη του, ακόμη και κατά τη διάρκεια των γραπτών παρατηρήσεών του, και αυτό το ξεχασμό τροφοδότησε φήμες για γνωστική παρακμή κατά τη διάρκεια της προεδρικής του εκστρατείας. Πιο πρόσφατα, ξέχασε τα ονόματα μιας λίστας προσκεκλημένων σε μια εκδήλωση στο Τέξας και εν μέρει με την ονομασία των παρευρισκομένων, σταμάτησε και αναρωτήθηκε δυνατά, «Τι κάνω εδώ;»

 

Αφού επανειλημμένα έκρινε την ερώτηση, ο Γραμματέας Τύπου  είπε την Παρασκευή ότι ο Μπάιντεν θα πραγματοποιήσει συνέντευξη τύπου «πριν από το τέλος του μήνα», προσθέτοντας ότι ο πρόεδρος ήταν απασχολημένος με την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19 και την επακόλουθη οικονομική ύφεση.

rt.com

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY : Corfiatiko.blogspot.com

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr