ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Προειδοποίηση Ρος στην Ελλάδα: «Μην πέσετε στην παγίδα των Κινέζων”

ΕΛΛΑΔΑ. - 20 Νοέ 2019 - 14:15
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Θετικά βλέπει τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας ο υπουργός Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών, Γουίλμπουρ Ρος, ωστόσο μιλώντας στο συνέδριο του Delphi Forum, προειδοποίησε για τους κινδύνους του οικονομικού εναγκαλισμού της Ελλάδας με την Κίνα.

Μιλώντας στο συνέδριο του Delphi Forum και της Καθημερινής στην Ουάσιγκτον ο κ. Ρος, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του hellasjournal.com ο Μιχάλης Ιγνατίου, προειδοποίησε για «τους μακροπρόθεσμους κινδύνους», οι οποίοι –όπως τόνισε- «απορρέουν από τη συνεργασία (της Ελλάδας) με την Κίνα».

Αφού επαίνεσε τη συμφωνία για το λιμάνι του Πειραιά, που ελέγχει πλέον η Κίνα, ο Αμερικανός υπουργός πρόσφερε στην Ελλάδα μία συμβουλή: η Κίνα έχει ιστορία που δελεάζει τα έθνη, που έχουν πρόβλημα με μετρητά, σε προκατειλημμένες συμφωνίες. Δεν πρέπει η Ελλάδα να πέσει στην παγίδα ή σε μετατόπιση συμμαχίας.

«Η Ελλάδα μοιάζει με ένα φοίνικα»
Τόνισε και τα εξής: «Η Ελλάδα μοιάζει με ένα φοίνικα. Λαμβάνει δάνεια με χαμηλότερο κόστος από την Ιταλία σε ποσοστό χαμηλότερο από τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα. Έχει πλεόνασμα του προϋπολογισμού πάνω από τις προσδοκίες, είναι από τις πιο ραγδαία αναπτυσσόμενες οικονομίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση και απολαμβάνει χαμηλή ανεργία».

Στον κ. Ρος απάντησε ο παριστάμενος υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος τόνισε ότι όσοι εμπιστεύθηκαν την Ελλάδα στα χρόνια της κρίσης έβγαλαν πολλά χρήματα. Ο Έλληνας υπουργός είπε στον κ. Ρος ότι η Ελλάδα έχει τονίσει στους Κινέζους πως καλωσορίζει κάθε ξένη επένδυση, και ότι η χώρα μας παραμένει στον πυρήνα της Δυτικής συμμαχίας.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στις επαφές του με τους Αμερικανούς αξιωματούχους και με ανάρτησή του στο Twitter:

«Ήταν προνόμιο το ότι μπόρεσα χθες βράδυ να μιλήσω, ανάμεσα σε δύο φίλους της Ελλάδος. Ο Ross σταθερός υποστηρικτής μας, θα τον δω και στο γραφείο του σήμερα, Υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ αλλά και του Menendez ίσως του μεγαλύτερου συμμάχου της Ελλάδος και της Κύπρου».

 

crashonline.gr

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΛΛΙΩΡΑ

 

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…