ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ Η ΥΠΟΓΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΝΑΟ; ΟΧΙ ΑΛΛΑ…

ΔΙΕΘΝΗ. - 2 Αυγ 2021 - 11:54
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Όταν ο Φίλιππος Γκίλχριστ, ένας μη Εβραίος αρχιτέκτονας από τη Νέα Ζηλανδία, επισκέφθηκε την Τρίτη την Ιερουσαλήμ, σοκαρίστηκε όταν είδε τις σίγουρες αρχές της κατασκευής του Τρίτου Ναού. Ο Γκίλχριστ μπέρδεψε την απλή συντήρηση, τη στήριξη των βάσεων των τοίχων, για την προμεσσιανική κατασκευή, αλλά το αθώο λάθος του φέρνει ένα ισχυρά εμπνευσμένο μήνυμα.

Κατασκευή στις σήραγγες της Ιερουσαλήμ (Φωτογραφία από τον Philip Gilchrist)Ο Gilchrist, που προτιμά να λέγεται Yochanan Ben Yosef Gil Yisrael, είχε μακροχρόνια σχέση από απόσταση με τον Ναό. Έχει διευθύνει το δικό του αρχιτεκτονικό γραφείο στο Dunedin της Νέας Ζηλανδίας για πάνω από 15 χρόνια.

Αφού έφτασε στην Ιερουσαλήμ την περασμένη εβδομάδα και περιηγήθηκε στο Temple Mount Compound, ο Gilchrist περιηγήθηκε στο συγκρότημα της σήραγγας που τρέχει υπόγεια δίπλα στους αναλημματικούς τοίχους του Όρους του Ναού. Το συγκρότημα σήραγγας είναι ανοιχτό για το κοινό και βρίσκεται υπό ανακαίνιση με σκοπό την ενίσχυση των αρχαίων τειχών που στηρίζουν την παραπάνω δομή. Ταυτόχρονα, οι αρχαιολόγοι υφαίνουν μέσα από ένα πολιτικό ναρκοπέδιο προκειμένου να μελετήσουν τον μοναδικό χώρο.

Όταν ο Gilchrist είδε την κατασκευή έπαθε σοκ.

«Ήμουν σίγουρος ότι αυτό που έβλεπα ήταν η αρχή της κατασκευής στον Τρίτο Ναό», δήλωσε ο Gilchrist στο Breaking Israel News . «Ως αρχιτέκτονας, γνωρίζω ότι αν με χρέωναν για το έργο, αυτός ακριβώς ήταν ο τρόπος που θα είχα ξεκινήσει να το κάνω. Δεν ξεκινάς από την κορυφή. ξεκινάς κάνοντας γερά τα θεμέλια ».
Ίσως πιο εκπληκτικό ήταν ότι το έργο εκτελούνταν από μουσουλμάνους που φαίνονταν πολύ χαρούμενοι που εργάζονταν στον εβραϊκό ναό. Απορημένος από ό, τι είχε δει, ο Γκίλχριστ συμβουλεύτηκε τον Ραβίνο Χαΐμ Κλορφέν, ο οποίος έχει γράψει έγκυρα βιβλία για τον Τρίτο Ναό. Ο ραβίνος Clorfene διαβεβαίωσε τον Gilchrist ότι η κατασκευή δεν είχε ανατεθεί από καμία αρχή υψηλότερη από την ισραηλινή κυβέρνηση, αλλά η συζήτηση είχε ισχυρό αντίκτυπο στον ραβίνο.

“Εκτός αν υπάρχει κάποιο φανταστικό κρυφό σχέδιο, αυτό δεν είναι κατασκευή για τον Ναό”, δήλωσε ο Ραβίνος Κλορφέν στο Breaking Israel News . «Οι Άραβες θα ούρλιαζαν γι’ αυτό ».

Αλλά ο ενθουσιασμός και η αναζωογονητικά απλή προοπτική του Gilchrist έκαναν τον ραβίνο Clorfene να επανεξετάσει.

Gilchrist και Rabbi Clorfene (Φωτογραφία από τον Philip Gilchrist)”Είναι σημαντικό ότι οι εργαζόμενοι είναι Άραβες μουσουλμάνοι”, είπε. «Έχουμε μια προφορική παράδοση σύμφωνα με την οποία οι Άραβες θα είναι οι πρώτοι που θα αποδεχτούν τους Νόμους του Νουαΐντ».

Ο Ραβίνος Clorfene επικαλέστηκε τον Ραβίνο Shalom Mashash, πρώην ραβίνο της Χάιφα, ο οποίος είπε ότι ο Ναός θα χτιστεί όταν οι Άραβες θα μας παρακαλέσουν να τον χτίσουμε.

Ο πρόεδρος του Κινήματος του Ναού Yaakov Hayman θα προτιμούσε το συμπέρασμα του Gilchrist να είναι ακριβές. Hξερε ότι η κατασκευή γύρω από το Όρος του Ναού ήταν συνεχής και δεν συνδέεται με κανένα μεγαλύτερο μεσσιανικό όραμα, αλλά ως επαγγελματίας διαχειριστής έργου κτιρίου, κατάλαβε τη σύγχυση του Gilchrist.

«Πάντα σκάβουν εκεί για αρχαιολογικούς λόγους και περιστασιακά για συντηρητικές κατασκευές», δήλωσε ο Hayman στο Breaking Israel News . «Είναι συχνά η αιτία αντιπαράθεσης . Είναι αλήθεια ότι αν ξεκινούσε η κατασκευή του Τρίτου Ναού, πιθανότατα θα έμοιαζε κάπως έτσι. ενισχύοντας το θεμέλιο ».

“Η πρώτη φάση της οικοδόμησης του Ναού θα ήταν μικρή κατασκευή, δημιουργώντας χώρους για να λατρεύουν οι Εβραίοι και οι Χριστιανοί “, είπε ο Hayman. «Αυτό δεν θα διαταράξει τίποτα που υπάρχει ήδη. Είναι πιθανό να μην υπάρξει αντιπαράθεση γύρω από αυτό ».

“Το επόμενο βήμα, όπως περιγράφουν οι εβραϊκές πηγές, είναι όταν τα άλλα έθνη, συμπεριλαμβανομένου του Ισλάμ, μας παρακαλούν να φτιάξουμε τον Τρίτο Ναό”, σημείωσε ο Hayman.

Ο Γκίλχριστ συνεχίζει την περιοδεία του στους Αγίους Τόπους και μπορεί να υπάρχουν περισσότερες εκπλήξεις.

“Γιατί χρειάζεται ένας αρχιτέκτονας από τη Νέα Ζηλανδία για να το δει αυτό;” Ρώτησε ο Γκίλχριστ. «Κάποτε αυτό θα συμβεί. Εκατομμύρια άνθρωποι προσεύχονται για αυτό. Αλλά αν είστε εδώ, δεν θα το παρατηρήσετε, ακόμη και όταν συμβαίνει μπροστά στα μάτια σας. “

israel365news.com

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ISRAEL 365 NEWS : Corfiatiko.blogspot.com

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…