ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Προκαλεί ο Ακάρ: Οι γείτονές μας ας μαζέψουν τα μυαλά τους

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ. - 10 Αυγ 2019 - 18:37
Loading...

«Η νέα ελληνική κυβέρνηση πρέπει να έχει πιο αντικειμενική προσέγγιση στα γεγονότα και να μάθει από τα μαθήματα του παρελθόντος», είπε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας.

«Οι γείτονές μας πρέπει να μαζέψουν τα μυαλά τους, πρέπει να δουν τα πράγματα αντικειμενικά», σημείωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, στη διάρκεια επίσκεψή τους στα Κατεχόμενα, όπου πραγματοποίησε επισκέψεις σε στρατιωτικές μονάδες.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η Τουρκία εξακολουθεί να είναι υπέρ της «ειρήνης και της καλής γειτονίας στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο», αποστέλλοντας εντούτοις και το μήνυμα ότι οι «γείτονές μας πρέπει να μαζέψουν τα μυαλά τους» και κάλεσε τη νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα να «υιοθετήσει μια πιο αντικειμενική προσέγγιση απέναντι στα γεγονότα, μαθαίνοντας από τα μαθήματα του παρελθόντος».

Αναφερόμενος στην παρουσία των τουρκικών δυνάμεων στην Κύπρο, ο ίδιος ανέφερε ότι «βασικός μας στόδος είναι να διασφαλίσουμε την ύπαρξη και την ασφάλεια των Τουρκοκύπριων αδελφών μας», λέγοντας πως «έχουμε κάνει τόσα μέχρι στιγμής για να συνεχίσουμε έτσι και είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε».

Όπως είπε ακόμη, η ύπαρξη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στην Κύπρο πρέπει να συνεχιστεί. «Ας το ξέρουν όλοι αυτό», ανέφερε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ακάρ: Η Τουρκία είναι ο εγγυητής στην Κύπρο και διατηρεί και σήμερα αυτό το δικαίωμα

Παράλληλα, σημείωσε ότι η Τουρκία αποτελεί «αναγκαίο εγγυητή για τη σταθερότητα και την ευημερία» στην περιοχή, επισημαίνοντας: «Έχουμε κάνει τα πάντα σε συμφωνία με τις συμφωνίες εγγύησης και συμμαχίας. Όλοι πρέπει να το γνωρίζουν αυτό και να μην κάνουν κάποιο λάθος».

Πριν από δύο ημέρες, ο Ακάρ από τα Κατεχόμενα είχε δηλώσει ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει να προστατεύει τα νόμιμα δικαιώματα και τα συμφέροντα τόσο της Τουρκίας όσο και των Τουρκοκυπρίων σε συνάρτηση με τις εγγυήσεις και τις συμφωνίες των συμμάχων, λέγοντας ότι η Άγκυρα δεν θα ανεχτεί τετελεσμένα και σφετερισμό των δικαιωμάτων της.

sputniknews.gr

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Συνέλληνας έχει ανάγκη τη βοήθειά μας μέρες που έρχονται !
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter