• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και ακολούθησέ μας στο X για να μαθαίνεις πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στο Viber Ακολούθησε στο X
Home ΕΘΝΙΚΑ

Προς υλοποίηση το σχέδιο διαμελισμού της χώρας – «Ουράνιο Τόξο»: «Να διδάσκονται τα “μακεδονικά» στο ΑΠΘ”!»

8 έτη ago
in ΕΘΝΙΚΑ
0
0
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Triklopodia

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Με τη Συμφωνία των Πρεσπών η κυβέρνησε δημιούργησε τετελεσμένα και αναζωπύρωσε τον «μακεδονικό» εθνικισμό του «Ουράνιου Τόξου» το οποίο σε κάθε ευκαιρία κάνει λόγο για «εθνική μακεδονική μειονότητα», «μακεδονική» γλώσσα και πολιτισμό.

Η κυβέρνηση Τσίπρα, με την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών, προσβάλλει τους Έλληνες και δίνει κάθε δικαίωμα αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας στους Σλάβους, ακόμα και διεκδίκηση της αποκαλούμενης «Μακεδονίας του Αιγαίου».

Τη διδασκαλία της «μακεδονικής» γλώσσας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας ζητά το «Ουράνιο Τόξο»! Μετά την επιστολή προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο με αίτημα τον εκκλησιασμό στη «μακεδονική», το σλαβόφωνο κόμμα με έδρα την Φλώρινα απέστειλε επιστολή και στη διοίκηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ζητώντας την εισαγωγή των «μακεδονικών» στο πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών & Ανατολικών Σπουδών του ιδρύματος.

Οπως αναφέρεται στην επιστολή προς τον πρύτανη Στέλιο Κατρανίδη και τον τον πρόεδρο του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών & Ανατολικών Σπουδών Χάρρυ Παπαπανάγο “με την επικύρωση της Συμφωνίας της Πρέσπας κλείνει μια μακρά περίοδος διαμάχης σχετικά με την ονομασία της γειτονικής μας χώρας, την εθνικότητα των κατοίκων της καθώς επίσης και τη μακεδονική γλώσσα που πλέον είναι επισήμως αναγνωρισμένη με αυτό το όνομα και από τη χώρα μας. Ως εκ τούτου, «θα θέλαμε λοιπόν να σας ζητήσουμε την εισαγωγή της σύγχρονης μακεδονικής γλώσσας, όπως αυτή ομιλείται τόσο στη γειτονική μας χώρα όσο και στην Βόρεια Ελλάδα, στο πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος».

Η επιστολή του «Ουράνιου Τόξου» προς το Πανεπιστήμιου Μακεδονίας έχει ως εξής:

«Προς:
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών & Ανατολικών Σπουδών
Εγνατίας 156 – Θεσσαλονίκη
ΤΚ 546 36
Υπ.: Πρύτανη, Στέλιου Κατρανίδη
και Προέδρου, Χάρρυ Παπαπανάγο

Αξιότιμοι κύριοι,

Με την επικύρωση της Συμφωνίας της Πρέσπας κλείνει μια μακρά περίοδος διαμάχης σχετικά με την ονομασία της γειτονικής μας χώρας, την εθνικότητα των κατοίκων της καθώς επίσης και τη μακεδονική γλώσσα που πλέον είναι επισήμως αναγνωρισμένη με αυτό το όνομα και από τη χώρα μας.

Με δεδομένο ότι ένας από τους σκοπούς του Τμήματος είναι η προαγωγή και η γνώση της γλώσσας, της ιστορίας και του πολιτισμού των χωρών των Βαλκανίων σε πανεπιστημιακό επίπεδο, είναι εύλογο αυτό να συμπεριλαμβάνει και την άμεση γειτονιά μας. Θα θέλαμε λοιπόν να σας ζητήσουμε την εισαγωγή της σύγχρονης μακεδονικής γλώσσας, όπως αυτή ομιλείται τόσο στη γειτονική μας χώρα όσο και στην Βόρεια Ελλάδα, στο πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος.

Μια τέτοια κίνηση θα δώσει νέες δυνατότητες και ευκαιρίες τόσο στην ακαδημαϊκή κοινότητα αλλά και σε όλους όσους ομιλούν την μακεδονική γλώσσα ως μητρική ή ως δεύτερη γλώσσα ώστε να μπορέσουν επιτέλους να την σπουδάσουν σε πανεπιστημιακό επίπεδο.

Παράλληλα, θα δείξει με τον πλέον πειστικό τρόπο ότι η δέσμευσή σας για ένα Τμήμα εξωστρεφές, που θα αλληλεπιδρά με την κοινωνία και θα ενισχύει την επιστημονική έρευνα με κοινωνική ευαισθησία και χωρίς αποκλεισμούς είναι ουσιαστική και όχι ένα απλό σχήμα λόγου.

Θα συμφωνείτε φανταζόσαστε ότι το Πανεπιστήμιο θα πρέπει όχι μόνο να προηγείται των κοινωνικών εξελίξεων αλλά και να τις διαμορφώνει με ανεξάρτητη, τολμηρή και καινοτόμα γνώση και όχι να είναι ουραγός αναπαράγοντας στείρα εθνικά στερεότυπα.

Περιμένοντας την θετική σας ανταπόκριση, παραμένουμε στην διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστείτε αναφορικά με τις πρακτικές λεπτομέρειες υλοποίησης ενός τέτοιου βήματος.

Με εκτίμηση,

Η Πολιτική Γραμματεία της ΕΕΣ-Ουράνιο Τόξο»

pentapostagma.gr

Triklopodia
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Ουκρανική απειλή σοκ για Ελλάδα: Δώστε Patriot αλλιώς ξεχάστε τα πλοία σας στη Μαύρη Θάλασσα – Είστε χορηγοί του ρωσικού στρατού
Slider

Ουκρανική απειλή σοκ για Ελλάδα: Δώστε Patriot αλλιώς ξεχάστε τα πλοία σας στη Μαύρη Θάλασσα – Είστε χορηγοί του ρωσικού στρατού

by admin
2 ημέρες ago
Ρωσική βόμβα συγκλονίζει την Ελλάδα: «Παρουσιάσατε όπλα που… δεν υπάρχουν καν στη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου»
ΕΘΝΙΚΑ

Ρωσική βόμβα συγκλονίζει την Ελλάδα: «Παρουσιάσατε όπλα που… δεν υπάρχουν καν στη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου»

by admin
6 ημέρες ago
Εφιάλτης – Ο «ληγμένος» Macron μας βάζει στο στόχαστρο της Ρωσίας – Γαλλικά Rafale με πυρηνικά θα έχουν βάση στην Ελλάδα
Slider

Εφιάλτης – Ο «ληγμένος» Macron μας βάζει στο στόχαστρο της Ρωσίας – Γαλλικά Rafale με πυρηνικά θα έχουν βάση στην Ελλάδα

by admin
1 εβδομάδα ago
Αποκάλυψη: “Που θα επεκτείνει άμεσα η Ελλάδα τα Χωρικά της ύδατα;”
ΕΘΝΙΚΑ

Αποκάλυψη: “Που θα επεκτείνει άμεσα η Ελλάδα τα Χωρικά της ύδατα;”

by admin
1 εβδομάδα ago
Next Post
ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΚΔ’: ΘΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ / Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ ΔΕ ΘΑ ΥΠΟΤΑΧΘΕΙ ΣΤΑ ΠΑΘΗ ΤΟΥ / ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΑΚΑΜΠΤΟΣ ΜΕΧΡΙ ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑΣ…

ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΚΔ': ΘΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ / Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ ΔΕ ΘΑ ΥΠΟΤΑΧΘΕΙ ΣΤΑ ΠΑΘΗ ΤΟΥ / ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΑΚΑΜΠΤΟΣ ΜΕΧΡΙ ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑΣ...

Ποιες εξετάσεις πρέπει να κάνετε για τον προστάτη και πότε;

Ποιες εξετάσεις πρέπει να κάνετε για τον προστάτη και πότε;

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Follow @triklopodia1

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr