ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΑ ΙΕΡΟΣΠΟΥΔΑΣΤΗΡΙΑ !

ΕΘΝΙΚΑ. - 9 Ιαν 2019 - 16:45
Loading...

Πρόσφατα ο Αμπτουλλάχ Ερέν που είναι επικεφαλής της Διεύθυνσης Απόδημων Τούρκων,  πραγματοποίησε μια τριήμερη επίσκεψη στην Θράκη και συναντήθηκε με τα μειονοτικά στελέχη στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης. Επισκέφτηκε παράνομους συλλόγους στην Κομοτηνή και Ξάνθη, ψευτομουφτήδες, μειονοτικούς δημάρχους, την ΠΕΚΕΜ καθώς και στελέχη του Συλλόγου Αποφοίτων και Μαθητευσάντων Ιμάμ Χατίπ (BIHLIMDER).

O Ερέν να επισκέφτηκε εκτάσεις σε Κομοτηνή (κοντά στο κολυμβητήριο) και Ξάνθη που προορίζονται για

ανέγερση οικοτροφείων για μουσουλμάνους  μαθητές και μαθήτριες υπό την καθοδήγηση του Σύλλογο Αποφοίτων Ιμάμ Χατίπ ώστε να προωθηθούν για σπουδές στην Τουρκία! Αυτό αποσκοπεί στους μαθητές που συνεχίζουν τις σπουδές τους στα δημόσια γυμνάσια και λύκεια στις πόλεις Κομοτηνής και Ξάνθης, όπως και  καθώς στην αποδυνάμωση των οικοτροφείων που λειτουργούν στο Ιεροσπουδαστήριο Κομοτηνής για τους μαθητές που προέρχονται από απομακρυσμένες περιοχές των Νομών Ροδόπης και Έβρου.

Αυτά συμβαίνουν την ώρα που οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους άφησαν να ερημώσουν τα μοναδικά οικοτροφεία αρρένων και θηλέων του Ιεροσπουδαστηρίου Κομοτηνής. Το Ιεροσπουδαστήριο της Κομοτηνής μαζί με τα δυο οικοτροφεία του στηρίζεται οικονομικά από την Διαχειριστική Επιτροπή Μουσουλμανικής Περιουσίας και από τα σχολικά δίδακτρα που πληρώνουν οι μαθητές. Το ελληνικό κράτος, το υπουργείο παιδείας και ο Δήμος δεν δίνουν ούτε ευρώ σε ένα σχολείο που έχει 200 μαθητές και μαθήτριες και δυο οικοτροφεία! Ενώ το Ιεροσπουδαστήριο Εχίνου έλαβε από το Δήμο Ξάνθης 226 χιλιάδες ευρώ σε  μια δόση όταν διαθέτει μόνο 40 μαθητές!

Ενώ η Κομοτηνή όχι μόνο δεν έλαβε ούτε ένα ευρώ, αλλά με απόφαση του Προσωρινού Τοποτηρητή Μουφτείας Κομοτηνής απογυμνώθηκε τελείως από τους 9 ιεροδιδασκάλους που υπηρετούσαν στο ιεροσπουδαστήριο και στα δυο οικοτροφεία του. Αυτή την στιγμή τα οικοτροφεία κινδυνεύουν να κλείσουν λόγω έλλειψης προσωπικού αλλά και λόγω οικονομικών δυσκολιών. Ελπίζουμε οι αρμόδιοι της Αθήνας να σκεφτούν καλά, μη τυχόν και οι πράξεις τους συμβάλλουν τελικά στο έργο του Ερέν. Τέλος πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρχει ένας επαρκής αριθμός μαθημάτων θρησκευτικών ου να δικαιολογεί και τον όρο Ϊεροσπουδαστήριο. Διότι ήδη προσεγγίζονται από κάποιους γονείς των μαθητές, ώστε να πάρουν τα παιδιά από εκεί  και να τα στείλουν στην Τουρκία. Κάτι που φυσικά δεν θα συνιστά  ¨αναβάθμιση¨ όπως αναφέρουν κάποιοι, αλλά αποτυχία του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος.

tourkikanea

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter