ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΗΣΑΙΑ – ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ – Μωυσής μοναχός εκ Πρεβέζης

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΕΚΚΛΗΣΙΑ. ΜΩΥΣΗΣ ΜΟΝΑΧΟΣ ΕΚ ΠΡΕΒΕΖΗΣ. - 16 Μάι 2018 - 18:06
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Είναι άξιο αναφοράς και θαυμασμού, η ανοχή και μακροθυμία του Κυρίου στην αποστασία και διαστροφή του Ελληνικού λαού.

Όχι όμως και απορίας, για όσους έχουν την πνευματική γνώση της συμπεριφοράς του Θεού μας σε ανάλογες εποχές απομάκρυνσης του λαού από Αυτόν.

Εκατό χρόνια περίμενε μετά την πρώτη προειδοποίηση στο Νώε για τον κατακλυσμό της γης. Καμία μεταστροφή του κόσμου. Ο Νώε όμως και η οικογένεια του σώθηκαν.

Στέναζε ο δίκαιος Λώτ βλέποντας την ομοφυλοφιλία των κατοίκων των Σοδόμων. Το Σόδομα κάηκαν, αλλά ο ίδιος ο Θεός τον έβγαλε από την πόλη μαζί με την οικογένεια του, πριν στείλει φωτιά να την αποτεφρώσει.

Ο Χριστός προλέγει την καταστροφή της Ιερουσαλήμ, δίνει σημάδια στους πρώτους χριστιανούς, να καταλάβουν τον χρόνο για να την εγκαταλείψουν και να σωθούν. Γεγονός που έγινε και σύμφωνα με ιστορικές πηγές οι πιστοί, γνώστες της προφητείας του Κυρίου, κατέφυγαν στην Πέλλα της Ιορδανίας.

Ο Θεός γλύτωσε πολλούς ευσεβείς της Κωνσταντινούπολης λίγο πριν την άλωσή της. Όπως και στην Μ. Ασία, ενώ ο στρατός προέλαυνε νικηφόρος, τα ουράνια μηνύματα, έσωσαν πολλούς Έλληνες, γιατί πίστεψαν τον Θεό και όχι στα φαινόμενα.

Μία προφητεία της Αγίας Γραφής, μπορεί να έχει προαναγγελθεί για μια χρονική περίοδο, μπορεί και για περισσότερες, συνήθως γίνεται το δεύτερο. Τα λόγια του Κυρίου είναι διαχρονικά.

Η ιστορία έδειξε ότι οι άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους ρέπουν προς την αμαρτία και ο Θεός-Πατέρας πάντοτε το κάνει, προειδοποιεί με σκοπό να μετανοήσουμε, γιατί πονάει και δεν

θέλει να ούτε να σκοτωνόμαστε, ούτε να χαθούμε στην άλλη ζωή.

Σε μια ανάλογη εποχή αποστασίας του Ισραηλιτικού λαού, ο Θεός στέλνει ένα μήνυμα προς αυτόν, μέσω του προφήτου Ησαΐα, το οποίο σε παραλληλισμό με την δική μας αποστασία φαντάζει πως δόθηκε χτες για μας τους Έλληνες.

Σας εκθέτω μια μερική αναφορά αποσπασμάτων από το βιβλίο του προφήτη Ησαΐα.

«Ακούστε ουρανοί και εσύ γη δώσε προσοχή, γιατί μιλάει ο Κύριος: Ανέθρεψα παιδιά και τώρα που μεγάλωσαν πεισματικά ορθώνονται εναντίον μου….. Αλίμονο σου έθνος αμαρτωλό, λαέ που είσαι γεμάτος αμαρτία! Απόγονοι κακοποιών, παιδιά διεφθαρμένα! Τον κύριο τον εγκαταλείψατε, περιφρονήσατε τον Άγιο Θεό, του στρέψατε τα νώτα. Ποιαν άλλη τιμωρία θέλετε και συνεχίζετε την αποστασία σας. Η κεφαλή ολόκληρη (εννοεί πολιτικοί και θρησκευτικοί ηγέτες) είναι άρρωστη και όλη η καρδιά υποφέρει. Εσείς από τα νύχια ως την κορυφή τίποτα δεν έχετε γερό, παρά μονάχα τραύματα, μώλωπες και ανοιχτές πληγές που δεν σας τις καθάρισαν ούτε τις επιδέσανε ούτε τις καταπράυναν με αλοιφές, (δηλαδή το Ιερατείο τότε, όπως και τώρα, αγρόν ηγόρασε.., δεν ασχολούνταν με το λαό).

Η γη σας ερημώθηκε, οι πολιτείες σας κάηκαν. Ξένοι τους καρπούς τρώνε των αγρών σας μπροστά στα μάτια σας κι όλα είναι έρημα, όμοια με των Σοδόμων την καταστροφή.… Αν ο Κύριος του Σύμπαντος δεν μας είχε αφήσει ένα υπόλοιπο του λαού, θα είχαμε γίνει σχεδόν όπως τα Σόδομα, και με τα Γόμορρα θα είχαμε μοιάσει.

Πάψτε πια να προσφέρετε ανώφελες θυσίες, μ΄αηδιάζει το θυμίαμα…. (ασέβεια τότε από τον κλήρο, το ίδιο και σήμερα, συνάμα με την προδοσία της πίστεως). Απεχθάνομαι τις νουμηνίες σας και τις γιορτές σας! Για μένα είναι φορτίο, μου

είναι βαρετό να τις ανέχομαι. Όταν υψώνετε τα χέρια σας κλείνω τα μάτια μου να μην σας βλέπω. Και όταν απανωτές λέτε τις προσευχές σας, εγώ δεν τις ακούω, γιατί τα χέρια σας στο αίμα είναι βουτηγμένα (τι να πούμε εμείς, μόνο από τις 500 χιλιάδες εκτρώσεις;). Λουστείτε και εξαγνιστείτε, να μη βλέπουν τα μάτια μου τις πονηρές σας πράξεις, πάψτε να κάνετε το κακό. Μάθετε το καλό να κάνετε, τη δικαιοσύνη επιδιώξτε, τον καταπιεσμένο βοηθήστε, το δίκιο αποδώστε στο ορφανό, υποστηρίξτε την υπόθεση της χήρας….

Πως κατάντησε πόρνη η πολιτεία η πιστή! Άλλοτε εκεί το δίκαιο και το σωστό βασίλευε, ήταν της δικαιοσύνης κατοικία, μα τώρα των φονιάδων το κρησφύγετο. Ιερουσαλήμ (Ελλάδα), άλλοτε ήσουν σαν το καθάριο ασήμι, τώρα απλός μοιάζεις μα δεν είσαι πια. Ήσουν σαν το καλό, το δυνατό κρασί, μα τώρα εκείνο το κρασί νερώθηκε. Οι άρχοντές σου είναι αποστάτες και συνεταίροι των κλεφτών! Όλοι τους αγαπάνε την δωροδοκία και επιδιώκουν την ανταμοιβή….

Γι΄αυτό λέει ο Κύριος, ο Κύριος του σύμπαντος: Θα πάρω ικανοποίηση από τους αντιπάλους μου, θα πάρω εκδίκηση, από τους εχθρούς μου! Τώρα παίρνω εγώ στα χέρια μου την υπόθεση και στη φωτιά το ασήμι σου απ΄τις προσμίξεις θα το καθαρίσω…. Η Σιών (Ελλάδα) θα σωθεί, αν σεβαστούν το δίκαιο οι κάτοικοί της, αν επιστρέψουν στον Κύριο και πράξουν το σωστό. Οι αμαρτωλοί όπως και οι αποστάτες όλοι μαζί θα συντριβούν, όλοι όσοι τον Κύριο εγκατέλειψαν θα αφανιστούν». Ησαΐας Α΄κεφ.

Όλο και πλησιάζει η απαθής οργή του Θεού σ΄αυτό το έθνος. Βλέπετε από το κινητό τις σφαγές στη Συρία και την Παλαιστίνη και δεν συγκινείστε, δεν σηκώνεστε να παρακαλέσετε το Θεό να γίνει ίλεως σε αυτούς, να φυλάξει και εσάς από παρόμοιες καταστάσεις, που τελικά δεν θα τις αποφύγετε.

Είναι μακριά η Μυτιλήνη; Ετοιμάσου Αθήνα και Θεσσαλονίκη να αντικρίσεις το αίμα που έχυνες μέχρι πρότινος στα κρυφά και στους υπονόμους (από τις εκτρώσεις), να ρέει στα πεζοδρόμια και στις αυλές σου.

Συνέχισε ραγιά την ξάπλα σου και την σαρκολατρεία σου και σε ανύποπτο χρόνο θα έρθει και η δική σου σειρά.

Εσύ Έλληνα έτσι όπως σε κατάντησαν και όπως κατέληξες δεν πρόκειται να συνέλθεις παρά μόνο με δυνατά χτυπήματα.

Δεν είναι σίγουρο, καθώς οι προφητείες μιλάνε για ανάσταση της πατρίδος και της Ορθοδοξίας, ότι θα την δείτε, εάν δεν συμμετέχετε στους κόπους της προσευχής και της μετανοίας.

Εάν δεν προλάβετε να μετανοήσετε οι αμετανόητοι και δεν προσεύχεστε με πόνο και κόπο οι εναπομείναντες ευσεβείς, η Χάρις του Θεού θα σας αφήσει ακάλυπτους την ώρα των δεινών.

Όταν η μακροθυμία του Θεού φτάνει στο έπακρο και δεν μετανοεί ο άνθρωπος, τότε ακολουθεί σφοδρή η επέμβασή Του και η δικαιοσύνη Του.

Πάψτε, να έχετε την ελπίδα σας σε ανθρώπους, γιατί η ζωή τους δεν είναι παρά μονάχα μια πνοή.

Μετανοήστε αδέρφια μου, επιστρέψτε στον Κύριο για να πάρουμε πίσω την πατρίδα μας και να σωθεί η ψυχή μας.

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr