ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Πρωτοφανές: Υπό την προστασία των τουρκικών ΑΣΕΠΕ Ε-7Τ η Σύνοδος του ΝΑΤΟ στην Βαρσοβία!

ΔΙΕΘΝΗ. - 9 Ιούλ 2016 - 20:46
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση
ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΕΝΑΕΡΙΑΣ ΕΓΚΑΙΡΗΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΥΣ
του Πέτρου Αναστασίου

Τα τουρκικά αεροσκάφη Boeing 737-7ΕS, ή Ε-7Τ κατά τη ΝΑΤΟϊκή ταξινόμηση, παρέχουν προστασία στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία! 
Συγκεκριμένα. τα τεσσερα αεροσκάφη, που θεωρούνται ότι πιο σύγχρονο υπάρχει στην Ευρώπη στο τομέα των εναέρωιν συστημάτων προειδοποίησης και ελέγχου  κηρύχθηκαν απόλυτα ετοιμοπόλεμα πριν μερικές ημέρες.
Η 131 Μοίρα Αερομεταφερόμενου Συστήματος Προειδοποίησης και Ελέγχου (Havadan İhbar Kontrol: HİK) της Τουρκικής Αεροπορίας, η οποία διαθέτει τα τέσσερα αεροσκάφη κρίθηκε παρέχει αυτές τις ημέρες αεροπορική εικόνα στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία, στα συμμαχικά μαχητικά που περιπολούν στην περιοχή.
Ενα από τα τέσσερα αεροσκάφη έχουν αναπτυχθεί στην Βόρεια Ευρώπη και ανιχνεύουν μέχρι και 500 χλμ. μακριά την εναέρια κίνηση και όχι μόνο, φυσικά: Εχουν τεράστιες δυνατότητες ηλεκτρονικού πολέμου και υποκλοπών…
Στις 4 Ιουνίου 2002 υπογράφηκε σύμβαση αξίας 1.071,5 εκατ. δολαρίων για την κατασκευή και παράδοση στην Τουρκία τεσσάρων αεροσκαφών έγκαιρης προειδοποίησης & ελέγχου Boeing 737-7ΕS με ραντάρ Διάταξης Ηλεκτρονικής Σάρωσης Πολλαπλού ρόλου (MESA) της Northrop Grumman, βάσει τoυ προγράμματος Peace Eagle (στα τουρκικά Barış Kartalı), το οποίο μετά από πολλά προβλήματα και καθυστερήσεις απέδωσε ένα εξαιρετικο, σύμφωνα με τους Αμερικανούς, σύστημα εαέριας προειδοποίησης.
Τα αεροσκάφη παραδόθηκαν τον Ιανουάριο, Απρίλιο και Σεπτέμβριο του 2014 στην 131 Μοίρα που εδρεύει στην 3η Κύρια Βάση Αεριωθουμένων του Ικονίου. Ακολούθησε το Δεκέμβριο του 2015 η παράδοση του τέταρτου Ε-7Τ με αναβαθμισμένο λογισμικό καθώς και το τελευταίο στοιχείο του σκέλους υποστήριξης εδάφους (GSS), χάρη στο οποίο είναι εφικτή πλέον η αναβάθμιση του λογισμικού στα υπόλοιπα τρία. Σημειώνεται ότι τα τέσσερα αεροσκάφη απέκτησαν ονόματα από τα 4 σημεία του ορίζοντα.
pronews.gr
Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…