ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Πρόεδρος Σερβίας: «Βρισκόμαστε στα πρόθυρα του Γ΄ΠΠ – Καθήκον μου να προστατεύσω τη χώρα και τις ζωές των Σέρβων»

ΔΙΕΘΝΗ. - 18 Μαρ 2023 - 12:03

«Το ένταλμα σύλληψης για τον Β.Πούτιν θα επηρεάσει τη στάση της Δύσης απέναντι στην Σερβία»

«Ο κόσμος βρίσκεται στα πρόθυρα του  τρίτου παγκόσμιου πολέμου», δήλωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς.

«Φοβάμαι ότι δεν είμαστε πολύ μακριά από την έναρξη ενός τρίτου παγκόσμιου πολέμου», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι δεν είναι σίγουρος ότι η χώρα του θα μπορέσει να αντιμετωπίσει μια τέτοια εξέλιξη.

Τόνισε, ωστόσο, ότι καθήκον των αρχών της χώρας είναι να «συντηρήσουν τη χώρα» και δουλειά του είναι να σώσει ζωές ανθρώπων.

Ο Α.Βούτσιτς είπε νωρίτερα ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία θα επιδεινωθεί και θα διευρυνθεί τους επόμενους 5-6 μήνες για να καταστεί τελικά ανεξέλεγκτη.

Προέβλεψε δε, ότι την απόφαση αποστολής αρμάτων μάχης στην Ουκρανία θα ακολουθούσε η απόφαση για τον εφοδιασμό του Κιέβου με μαχητικά αεροσκάφη F-16.

«Όλα άλλαξαν πέρυσι στις 24 Φεβρουαρίου και σήμερα τα πάντα έχουν ανατραπεί. Δεν θα υποχωρήσει κανένας, θα παίξουν και οι δύο μέχρι την τελική καταστροφή», εκτίμησε ο Βούτσιτς αναφερόμενος στο γεγονός.

Ο πρόεδρος της Σερβίας μιλώντας σε συγκέντρωση στην πόλη Σρέμσκα Μιτρόβιτσα εξέφρασε φόβους ότι «ο κόσμος βρίσκεται πολύ κοντά στον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο» και διερωτήθηκε: «Υπάρχει κάποιος λογικός σε αυτόν τον κόσμο να σταματήσει αυτήν την τρέλα;»

Παράλληλα ο  Αλεξάνταρ Βούτσιτς εξέφρασε την άποψη ότι η εξέλιξη με την έκδοση εντάλματος σύλληψης για τον Β.Πούτιν θα επηρεάσει και τη στάση των δυτικών χωρών απέναντι στην Σερβία.

«Είναι πλέον βέβαιο ότι ο κόσμος διολισθαίνει προς την κλιμάκωση της σύγκρουσης. Πρέπει να επιδείξουμε υπευθυνότητα και σοβαρότητα διότι η Δύση τώρα θα ασκήσει πρόσθετες πιέσεις σε όλους εκείνους που μέχρι σήμερα δεν τηρούσαν σκληρή στάση απέναντι στην Ρωσία», εκτίμησε ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

pronews.gr

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .



ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr