ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Πρόθεμα «Μακεδονία» για το Σκοπιανό ζήτημα» Πολέμιον ανθρώποις αυτοί εαυτοίς.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΕΘΝΙΚΑ. ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΙΑ ΝΤΕΜΟΥ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΣΣΑ". - 6 Ιαν 2018 - 10:20
Loading...

Γράφει η Κωσταντινιά Ντέμου

Πάμε Όλοι Μαζί Για Μια Ελευθερη Ελλάδα!! Πάμε όλοι μαζί για την μεγάλη Μακεδονία οπως μας την παρέδωσε ο Μ. Αλέξανδρος ! Οι Ελληνες Θα Γράψουν και Πάλι με χρυσά γράμματα την Ιστορία τους !

Το πρόθεμα «Μακεδονία » για την FYROM είναι Ζήτημα μικροπολιτικης σκοπιμότητας των

επικυρίαρχων και ταλανίζει εδώ και χρόνια τους Μακεδόνες και όλους τους Έλληνες ανά την υφήλιο που απαριθμούν 130 εκατομμύρια πληθυσμό .

Στις 13 Απριλίου 1992 πραγματοποιήθηκε για τελευταία φορά σύσκεψη των τότε πολιτικών αρχηγών υπό την προεδρία του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή με θέμα την ονομασία του κρατιδίου των Σκοπίων, τα αποτελέσματα της οποίας ανακοίνωσε ο τότε Γενικός Γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας κ. Πέτρος Μολυβιάτης: «Σχετικά με το θέμα των Σκοπίων, η πολιτική ηγεσία της χώρας, με εξαίρεση το ΚΚΕ, συμφώνησε ότι η Ελλάδα θα αναγνωρίσει ανεξάρτητο κράτος των Σκοπίων μόνον αν τηρηθούν και οι τρεις όροι που έθεσε η ΕΟΚ, στις 16 Δεκεμβρίου 1991, με την αυτονόητη διευκρίνιση ότι στο όνομα του κράτους αυτού δεν θα υπάρχει η λέξη “Μακεδονία”».

Ακολούθησε η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή: «Ελπίζω ότι οι σύμμαχοι και συνεταίροι μας θα καταλάβουν επιτέλους ότι δεν υπάρχει παρά μόνο μία Μακεδονία και η Μακεδονία αυτή είναι Ελληνική. Αυτά τους τα είπα και τους τα έχω γράψει».

Όμως δεδομένου ότι μετέπειτα και χωρίς νεώτερη απόφαση της πολιτικής ηγεσίας της χώρας μας, στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών (ΥΠΕΞ) αναφορικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ αναγράφεται: «η επίσημη θέση της Ελλάδας είναι σαφής: σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν από τη λέξη “Μακεδονία” που θα ισχύει έναντι όλων (erga omnes), για κάθε χρήση, εσωτερική και διεθνή», δημιουργούνται στους Έλληνες και ιδιαίτερα στους Μακεδόνες ιδιαίτερα έντονες ανησυχίες και αντιδράσεις για το ότι η επερχόμενη λύση θα είναι σχετική με την παραπάνω θέση του ΥΠΕΞ και όχι με την απόφαση των πολιτικών αρχηγών του 1992, η οποία είναι σύμφωνη με εκείνη του συνόλου των Ελλήνων.

Επειδή κάθε άλλη θέση της Ελληνικής Κυβέρνησης, από εκείνη της παραπάνω απόφασης των πολιτικών αρχηγών σε συνδυασμό με την επακόλουθη δήλωση του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή, είναι αντίθετη της θέλησης του συνόλου του Ελληνικού Λαού και ιδιαίτερα των Μακεδόνων,
Επειδή είναι δεδομένο ότι η ονομασία της ΠΓΔΜ είναι κορυφαίο κρίσιμο εθνικό θέμα,
Ζ Η Τ Α Μ Ε και Α Π Α Ι Τ Ο Υ Μ Ε !

Να μην υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» επ’ ουδενί στην ονομασία του κράτους των Σκοπίων, καθώς πιθανή ύπαρξή του θα συμβάλει στην αποσταθεροποίηση της περιοχής.

Σε περίπτωση εκτροπής από την απόφαση των πολιτικών αρχηγών του 1992, να δοθεί ο λόγος στον Ελληνικό λαό για να αποφασίσει γι’ αυτό το μείζον εθνικό θέμα με την υπέρτατη μορφή άμεσης δημοκρατίας, που είναι το δημοψήφισμα.

Όταν τα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα στην πρεμούρα τους να κλείσουν τη «δουλειά» καταπατούν το Σύνταγμα και δεν σέβονται την κληρονομιά του ονόματος «Μακεδονία» με τόσο κατάφωρο τρόπο τότε η μόνη λύση που μας απομένει είναι ο Λαός να προστατεύσει το όνομα την Δημοκρατία και το Σύνταγμα της Ελλάδος …

«Ενας ΕΛΛΗΝΑΣ δε φοβαται .

Ένας ΕΛΛΗΝΑΣ δεν υποχωρεί.

Ένας ΕΛΛΗΝΑΣ αμύνεται επιτιθέμενος.

Ένας ΕΛΛΗΝΑΣ έχει πάντα το κεφάλι ψηλά.

Ένας ΕΛΛΗΝΑΣ προτιμά χίλιες φορές να τον μισήσεις παρά να τον λυπηθείς.

Ένας ΕΛΛΗΝΑΣ δεν ξεχνά ποτέ την Ιστορια του .

Ένας ΕΛΛΗΝΑΣ είναι πάντα περήφανος .

Ένας Ελληνας έχει πατρίδα-θρησκεία-οικογένεια.

Ένας Ελληνες έχει την ιστορία του και τον πολιτισμό του

Ένας Ελληνας έχει τον Αριστοτέλη , τον Σωκράτη , τον Αριστοφάνη τον Οδυσσέα του τον Μ. Αλέξανδρο .

Ένας Ελληνας είναι νικητής και ποτέ ηττημένος .

Ένας ΕΛΛΗΝΑΣ δε σταματά ποτέ να τραγουδά με στεγνά «η βρεγμένα μάτια για την Ελλάδα του και την ελευθερία του .

ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ !

» ΕΣΤΙΝ ΜΕ ΟΥΝ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» {Στράβων} !!!

» Πολέμιον ανθρώποις αυτοί εαυτοίς.{ Σκύθης ηγεμόνας & φιλόσοφος}μτφρ: ο εχθρός του ανθρώπου είναι ο ίδιος εαυτός του.

Κωσταντινιά Ντέμου » Μακεδόνισσα «₪₪₪₪₪₪₪₪    

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter