ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Πρώην επικεφαλής CIA: Στόχοι της Ρωσίας το Μαυροβούνιο και η Βοσνία

ΔΙΕΘΝΗ. - 16 Μαΐ 2018 - 15:00
Loading...

«Ο επόμενος στόχος της Ρωσίας είναι τα Βαλκάνια», γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα

Η αποδυνάμωση των δυτικών δομών, η δυσπιστία των αξιών και η  απομυθοποίηση του ΝΑΤΟ είναι οι στρατηγικοί στόχοι του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Αυτό αναφέρεται σε συνέντευξη στην ‘Polityka ‘  της Πολωνίας του πρώην επικεφαλής των επιχειρήσεων της CIA στη Ρωσία και την Κεντρική Ευρώπη, Μάικλ Τζ. Σούλιτς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο επόμενος στόχος της Ρωσίας είναι τα Δυτικά Βαλκάνια, ιδίως το Μαυροβούνιο και η Βοσνία. Δήλωσε ότι η Ρωσία δεν επιδιώκει την ένοπλη σύγκρουση με το ΝΑΤΟ και ότι ο στρατός της Ρωσίας δεν είναι ακόμη έτοιμος για αυτό, αλλά αντί της στρατιωτικής επίθεσης ο Πούτιν προτείνει την εφαρμογή του δόγματος Γκερασίμοφ, που μπορεί να περιγραφεί ως πόλεμος των πληροφοριών.

Βασίζεται το δόγμα αυτό σε σύγχρονες τεχνολογίες πληροφορίας, είναι δαπανηρό και κύριος στόχος του είναι η αποδυνάμωση του ΝΑΤΟ και η ίδια η Συμμαχία, σύμφωνα με τον Σούλιτς.

Ο ίδιος χαρακτηρίζει τη Μόσχα ως τρίτη Ρώμη, βρισκόμενη σε αντίθεση με τη Δύση, και ο κύριος στόχος του Πούτιν, εκτός από την αποδυνάμωση του ΝΑΤΟ, είναι να μην επιτρέψει τη διατήρηση του δυτικού μοντέλου της δημοκρατίας στη Ρωσία, αναφέρει το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων.

(Στοιχεία από fakti.bg)

echedoros-a.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter