• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τρίτη, 23 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Πρώην στρατιωτικός σύμβουλος της Α.Μέρκελ: «Η Ρωσία δεν μπορεί να ηττηθεί – Να μην οδηγηθούμε σε έναν Γ’ ΠΠ»

3 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

«Τα δυτικά άρματα δεν θα προσφέρουν πολλά»

Η Ρωσία είναι μια υπερδύναμη που δεν μπορεί να νικηθεί στην Ουκρανία, εκτιμά πρώην στρατιωτικός σύμβουλος της Ανγκελα Μέρκελ, τονίζοντας την ανάγκη να εξευρευθεί κοινό έδαφος διαπραγμάτευσης προκειμένου ν’ αποφευχθεί ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος.

Και αυτές οι δηλώσεις έρχονται μετά την αδυναμία της ρωσικής στρατιωτικής μηχανής να καταβάλει αποφασιστικά τις ουκρανικές δυνάμεις που αν λάβουν εκτεταμένη δυτική βοήθεια (ειδικά αναφέρει μαχητικά και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς) υπάρχουν φόβοι να μην κάθονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και αυτό θα σημαίνει ότι η Ρωσία μπορεί να κάνει χρήση πυρηνικών!

Παρά την απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης ν΄ ανάψει το πράσινο φως για την προμήθεια σύγχρονων αρμάτων μάχης στο Κίεβο, ο καγκελάριος της Γερμανίας Ολαφ Σολτς αναφέρει ο Εριχ Βαντ (φωτογραφία, επάνω), γερμανός απόστρατος, πρώην στρατιωτικός σύμβουλος της Ανγκελα Μέρκελ, σε συνέντευξή του στο Sky News Arabia.

 «Η Ρωσία δεν μπορεί να ηττηθεί»

Για τον κ. Βαντ, στρατιωτικό αναλυτή σήμερα και ειδικό σε θέματα ασφάλειας, εγείρονται ερωτήματα, όπως τονίζει στην ίδια συνέντευξη, για τις επιπτώσεις των γερμανικών στρατιωτικών αποφάσεων στο επίπεδο των σχέσεων με τις χώρες του ΝΑΤΟ και τη Ρωσία καθώς και για το κατά πόσον η επιθυμία του Σολτς να μην κλιμακωθεί η ένταση με τη Ρωσία ήταν ειλικρινής, υπό το φως της πρόσφατης απόφασης.

«Η Ρωσία δεν μπορεί να ηττηθεί και ένας τρίτος παγκόσμιος πόλεμος πρέπει ν’ αποφευχθεί», επισημαίνει ο κ. Βαντ, σημειώνοντας ότι «η Ρωσία θα πρέπει ν’ αποτραπεί και να συνυπάρξει μαζί της (με την Ουκρανία) αργότερα, καθώς είναι μια υπερδύναμη που δεν μπορεί να νικηθεί».

«Η Ουκρανία πρέπει να υποστηριχθεί, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι δεν θα διολισθήσει σ’ έναν πυρηνικό πόλεμο ή σ’ έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο» υποστηρίζει ο γερμανός αναλυτής.

Και εξηγεί ότι «στόχος της υποστήριξης θα πρέπει να είναι η εξεύρεση εδαφών για διαπραγμάτευση με τη Ρωσία, δεδομένου ότι η Ρωσία πρέπει να συνυπάρχει με την Ουκρανία σ’ όλες τις περιστάσεις».

 «Στόχος των συμφωνιών του Μινσκ ήταν να βρεθεί κοινό έδαφος για διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και όχι να δοθεί στο Κίεβο μια ευκαιρία» λέει ο κ. Βαντ.

«Υπάρχουν εμπόδια», αλλά…

«Εχω την εντύπωση, δεδομένου του στρατιωτικού μου παρελθόντος, ότι τα τανκς που έχει συμφωνήσει να παρέχει το Βερολίνο δεν θα κάνουν τη μεγάλη διαφορά στη γενική κατάσταση» υποστηρίζει επίσης.

«Τα τανκς δεν θα επιτύχουν πολλά γιατί οι Ρώσοι παραμένουν σε θέση υπεροχής όσον αφορά τα όπλα και τον στρατιωτικό εξοπλισμό, και τα τανκς πρέπει να συμβαδίζουν, να συντηρούνται και να στελεχώνονται συνεχώς», προσθέτει.

Παραδέχεται ότι «υπάρχουν εμπόδια στη διαπραγμάτευση, όπως το γεγονός ότι η Ρωσία θεωρεί αρκετές ουκρανικές περιοχές ως τμήμα της», αλλά προσθέτει πως «η εναλλακτική λύση στις διαπραγματεύσεις είναι η συνέχιση του πολέμου, και αυτή η επιλογή είναι γεμάτη κινδύνους».

«Ελπίζω ότι οι δυτικοί σύμμαχοι δεν θα συμφωνήσουν στα αιτήματα της Ουκρανίας για προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών και πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς» τονίζει ο Γερμανός στρατιωτικός αναλυτής.

Την ίδια στιγμή το Bloomberg μιλά για ετοιμασίες μεγάλης ρωσικής επίθεσης όπου, «το Κρεμλίνο στοχεύει να αποδείξει ότι οι δυνάμεις του μπορούν να ανακτήσουν την πρωτοβουλία μετά από μήνες απώλειας εδάφους, ασκώντας πίεση στο Κίεβο και τους υποστηρικτές του να συμφωνήσουν σε κάποιο είδος εκεχειρίας που αφήνει τη Ρωσία να έχει τον έλεγχο του εδάφους που τώρα κατέχει».

«οι επίμονες αποτυχίες έχουν οδηγήσει πολλούς στο Κρεμλίνο να είναι πιο ρεαλιστές σχετικά με τις άμεσες φιλοδοξίες τους, αναγνωρίζοντας ότι ακόμη και η διατήρηση της τρέχουσας γραμμής αντιπαράθεσης θα ήταν επίτευγμα», χωρίς ωστόσο ανάμεσα σε αυτούς να συγκαταλέγεται ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος, ο οποίος εμφανίζεται έτοιμος για μια νέα κλιμάκωση, «μεγαλύτερη, πιο αιματηρή και χειρότερη για όλους».

Παρά τα ρωσικά σχέδια για αποφασιστική νίκη επί της Ουκρανίας, τόσο οι ΗΠΑ όσο και πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες αμφισβητούν ευθέως την ικανότητα του Κρεμλίνου να υποστηρίξει οικονομικά μια νέα μεγάλη επιστράτευση, γεγονός που ίσως αναγκάσει τον Ρώσο πρόεδρο στη χρήση νέων ρομποτικών αρμάτων μάχης, αλλά και υπερόπλων που διαθέτει στα υπόστεγά του, φτάνοντας -σε περίπτωση ακραίας κλιμάκωσης- στη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων. 

pronews.gr

Tags: slide1
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Κόλαση – Στρατηγικό λάθος Zelensky εάν επιτεθεί σε Λευκορωσία, Γέφυρα Κριμαίας – Ρωσία: Θα «καούν» δυτική Ουκρανία, Οδησσός
Slider

Κόλαση – Στρατηγικό λάθος Zelensky εάν επιτεθεί σε Λευκορωσία, Γέφυρα Κριμαίας – Ρωσία: Θα «καούν» δυτική Ουκρανία, Οδησσός

by admin
2 ώρες ago
Σιωνιστές Δηλητηρίασαν/Ακτινοβολώντας 100.000 Σεφαραδίτικα Εβραιόπουλα από τον Barry Chamish
ΔΙΕΘΝΗ

Σιωνιστές Δηλητηρίασαν/Ακτινοβολώντας 100.000 Σεφαραδίτικα Εβραιόπουλα από τον Barry Chamish

by admin
2 ώρες ago
Το Ισραήλ Κατηγορείται ότι Παραβίασε το Εκλογικό Σύστημα της Κολομβίας
Slider

Το Ισραήλ Κατηγορείται ότι Παραβίασε το Εκλογικό Σύστημα της Κολομβίας

by admin
2 ώρες ago
Το “Super El Niño” έφτασε – Μπορεί να είναι το ισχυρότερο όλων των εποχών, και ήδη βλέπουμε τρελά καιρικά φαινόμενα σε όλο τον πλανήτη
Slider

Το “Super El Niño” έφτασε – Μπορεί να είναι το ισχυρότερο όλων των εποχών, και ήδη βλέπουμε τρελά καιρικά φαινόμενα σε όλο τον πλανήτη

by admin
4 ώρες ago
Next Post
Ο Εlon Musk δυναμιτίζει με εκρηκτική ύλη (ΒΟΟΜ) το κυρίαρχο αφήγημα για το χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους το πρωί της 11ης Σεπτεμβρίου 2001

Ο Εlon Musk δυναμιτίζει με εκρηκτική ύλη (ΒΟΟΜ) το κυρίαρχο αφήγημα για το χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους το πρωί της 11ης Σεπτεμβρίου 2001

Οι Έλληνες είναι σεξιστές και μπαμπουίνοι γι’ αυτό δεν λατρεύουν την Σακελλαροπούλου

Οι Έλληνες είναι σεξιστές και μπαμπουίνοι γι’ αυτό δεν λατρεύουν την Σακελλαροπούλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr