ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Πρώτη απεικόνιση μέσα σε βίντεο του γαλλογερμανικού μαχητικού α/φους πέμπτης γενιάς

ΔΙΕΘΝΗ. - 11 Ιούλ 2018 - 17:00
Loading...

Έστω και φευγαλέα η γαλλική εταιρεία Dassault Aviation, σε εταιρικό της βίντεο παρουσίασε την πρώτη απεικόνιση του νέου γαλλογερμανικού μαχητικού πολλαπλών αποστολών 5ης γενιάς. Από τα λίγα δευτερόλεπτα όπου το υπό σχεδίαση μαχητικό γίνεται διακριτό στο εν λόγω βίντεο φαίνεται ότι οι σχεδιαστές της γαλλικής εταιρείας που θα έχει την ηγετική θέση σε αυτό το εγχείρημα έκαναν πολλά σχεδιαστικά και τεχνολογικά βήματα μπροστά για τα ευρωπαϊκά αεροναυπηγικά δεδομένα.

Από τα καρέ του εταιρικού βίντεο που αφορούν το Ευρωπαϊκό Νεο Μαχητικό ή Future Combat Air System (FCAS) όπως επίσημα ονομάζεται φαίνεται ότι η Dassault Aviation επέλεξε να σχεδιάσει ένα δικινητήριο μαχητικό με ιπτάμενη πτέρυγα σχήματος ρόμβου με κάναρντς στο εμπρόσθιο μέρος, στις προεκτάσεις των LERX που αποτελούν ενιαίο τμήμα τους.

Το γαλλικό σχέδιο δεν διαθέτει κάθετες ή κεκλιμένες ουραίες πτέρυγες, διαθέτει έντονα χαρακτηριστικά stealth, κινητήρες ενσωματωμένους στην άτρακτο, με ειδικά τραπεζοειδούς σχήματος ακροφύσια για την μείωση του θερμικού ίχνους.

Το νέο μαχητικό αν και αναπτύσσεται από μια κοινοπραξία που αποτελείται από τις δύο μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες αεροναυπηγικής Dassault Aviation και Airbus Defence είναι ανοικτή σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή εταιρεία επιθυμεί σοβαρά να συμμετάσχει.

Η επίσημη έναρξη των εργασιών σχεδιασμού και ανάπτυξη του Νέου Ευρωπαϊκού Μαχητικού τοποθετείται στα τέλη του 2018 με το πρώτο αεροσκάφος παραγωγής να αντικαθιστά τα Rafale και Eurofighter το 2040. Το νέο μαχητικό θα ενσωματώνει πρωτοπόρες τεχνολογίες όπως Τεχνητή Νοημοσύνη, δικτυοκεντρικές επιχειρησιακές δυνατότητες, και δυνατότητα συνεργασία με drones.

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter