ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Πτώση Mirage 2000-5: Ένας ειδικός εξηγεί γιατί η έλλειψη ραδιοφάρου μπορεί να προκάλεσε τη συντριβή

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. - 23 Απρ 2018 - 22:20
Loading...

Η αποκάλυψη του προβλήματος του ραδιοφάρου στη Σκύρο και το πόσο αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην τραγωδία με τη πτώση του Mirage 2000-5 και το θάνατο του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, αναλύεται από έναν ειδικό.

Πόσο σημαντική ήταν αυτή η έλλειψη και ποια άλλα βοηθήματα υπήρχαν ή δεν υπήρχαν για τον χειριστή του αεροσκάφους.

Ο κ.Κωνσταντίνος Νομίδης Ηλεκτρονικός Μηχανικός και Πραγματογνώμων της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών μιλά στο Militaire.gr για το θέμα, εξηγώντας γιατί είναι κρίσιμο στοιχείο ο ραδιοφάρος. Επισημαίνει ότι αν λειτουργούσε δεν θα γινόταν το ατύχημα και υποστηρίζει ότι η πιθανότητα να έγινε λάθος από τον χειριστή περιορίζεται σημαντικά εξαιτίας αυτού του γεγονότος. Το όποιο χειριστικό λάθος,αν υπάρχει τέτοιο, προήλθε από άλλες αιτίες κι όχι από ευθύνη του χειριστή, υποστηρίζει ο κ.Νομίδης.

Τι ακριβώς συνέβη προφανώς θα το βρει η επιτροπή εμπειρογνωμόνων και μόνο αυτή.Το αναφέρουμε αυτό γιατί με ανώνυμο μήνυμα μας πληροφόρησαν ότι υπήρχε “στρατιωτικός ραδιοφάρος” ο οποίος ήταν εν λειτουργία. Ποιες ήταν ακριβώς οι συνθήκες υπό τις οποίες έγινε το ατύχημα θα μας το πει μόνο το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων. Αν βέβαια το μάθουμε…

 

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter