• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Κυριακή, 28 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΕΘΝΙΚΑ

Πως η Αθήνα πρέπει να παίξει το αμερικανικό χαρτί

7 έτη ago
in ΕΘΝΙΚΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Από προσωπική επαγγελματική εμπειρία γνωρίζω, χωρίς να χρειάζεται να επεκταθώ σε επεξηγήσεις, ότι οι ΗΠΑ είναι σε θέση να έχουν –τουλάχιστον όσο και εμείς– πλήρη γνώση τόσο για το στάδιο ετοιμότητας όσο και των δυνατοτήτων μας. Η διαπίστωση αυτή διευκρινίζω ότι δεν αφορά μόνο και αποκλειστικά στην Ελλάδα.

Εκτιμώ και έχω εδώ και δύο χρόνια προτείνει να λεχθεί καθαρά προς την Ουάσινγκτον –πίσω από τις κλειστές πόρτες, αλλά και δημόσια από το βήμα της Βουλής αν χρειασθεί– ότι εάν, παρ’ ελπίδα και έναντι κάθε λογικής, η γειτονική και σύμμαχος στο ΝΑΤΟ Τουρκία θελήσει να φερθεί παράλογα και έναντι της Ελλάδας, η Αθήνα θα είναι, εκτός των άλλων, αναγκασμένη να αντιδράσει.

Για λόγους εθνικής ασφάλειας να προβεί στην άμεση αναστολή του συνόλου των λειτουργιών των διευκολύνσεων (βάσεων και αδειών και εγκρίσεων πάσης μορφής και κατηγορίας) που παρέχει βάσει Συμφωνιών, για όσο διάστημα απαιτηθεί. Τούτο, διότι οι Συμφωνίες πρέπει να τηρούνται από όλες τις πλευρές. Αλλιώς, είναι ετεροβαρείς. Για όσους διστάζουν, είναι επιφυλακτικοί ή αντίθετα υπέρμετρα πρόθυμοι –διότι υπάρχουν και αυτοί– θα προέτρεπα να ξαναδιαβάσουν τις ομιλίες και τις επιστολές προς τις ΗΠΑ του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Ανδρέα Παπανδρέου.

Συνοψίζοντας και επαναφέροντας το παλαιότερο σκεπτικό μου, επιχειρηματολογώ ότι οι τουρκικές δραστηριότητες στο Αιγαίο θέτουν, ειδικά σήμερα, σε κίνδυνο και τα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ. Αυτή πρέπει να είναι κατά τη γνώμη μου και η βάση της σημερινής μας επιχειρηματολογίας στην Ουάσινγκτον. Το κατά πόσον θα γίνει αποδεκτή, έχει συνάφεια μόνο με τη δύναμη της δικής μας αυτοπεποίθησης, αποφασιστικότητας και πειστικότητας.

Το αμερικανικό χαρτί: σταθερός αλλά όχι δεδομένος εταίρος

Συνεπώς, ειδικά υπό τις σημερινές συνθήκες στη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική, η επανάληψη των δεσμεύσεων που περιλαμβάνονται στην Επιστολή Κίσσινγκερ (του 1976) διασφαλίζει τόσο την ειρήνη στο Αιγαίο όσο και τα συμφέροντα εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ. Αυτή θα έπρεπε να είναι μια σταθερή επιδίωξή μας κατά τις διμερείς συνομιλίες με την Ουάσινγκτον. Το είχα πει για την κυβέρνηση Τσίπρα, το επαναλαμβάνω για την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Με όση δύναμη μού επιβάλλει η γνώση των πραγμάτων, σθεναρά υποστηρίζω τη σημασία ενίσχυσης της υπό όρους ενίσχυσης της αμυντικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ. Η Ελλάδα αποτελεί σταθερό, πολύτιμο και αναντικατάστατο σύμμαχο και ως προς τη Σούδα και ως προς τη συμμαχική συμπεριφορά της. Όχι, όμως, δεδομένο, με οποιουσδήποτε όρους και πολιτικούς αυτοματισμούς. Ειδικά σε μια περιοχή και σε μια φάση της ιστορίας, όπου η εκδήλωση της απειλής από κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ εναντίον της Ελλάδας είναι σοβαρή, υπαρκτή και καθημερινή.

Υπογραμμίζω, επίσης, ότι η διαπραγματευτική μας δύναμη θα ενισχυθεί, το οποίο σημαίνει ότι μπορούμε να επιτύχουμε περισσότερα ανταλλάγματα ακόμη και στην κατάσταση που σήμερα βρισκόμαστε. Δεν θα αποδυναμωθεί αν η σχετικές αποφάσεις για ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας ληφθούν με τη σύμφωνη γνώμη και όχι τον παραγκωνισμό της Βουλής, όπως δυστυχώς φοβούνται διαχρονικά οι κυβερνήσεις της Ελλάδος. Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο στους προσεκτικούς παρατηρητές στην Αθήνα. Η σημασία των ναυτικών διευκολύνσεων στη Σούδα είναι κορυφαία.

slpress.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Μυρίζει μπαρούτι στα Βαλκάνια: Το «άντε γ@@θείτε» του «νεοοθωμανού» Rama στους Έλληνες
ΕΘΝΙΚΑ

Μυρίζει μπαρούτι στα Βαλκάνια: Το «άντε γ@@θείτε» του «νεοοθωμανού» Rama στους Έλληνες

by admin
4 ημέρες ago
ΣΑΜΠΟΤΑΖ στο ενεργειακό μοντέλο της χώρας από την κυβέρνηση-Γιώργος Μητρόπουλος
ΕΘΝΙΚΑ

ΣΑΜΠΟΤΑΖ στο ενεργειακό μοντέλο της χώρας από την κυβέρνηση-Γιώργος Μητρόπουλος

by admin
6 ημέρες ago
Ειρήνη Μαρούπα: Ψυχολογικός πόλεμος κατά του ελληνικού λαού – Η κυβέρνηση ανατινάζει τα λιγνιτωρυχεία, χτίζει τζαμιά και αδιαφορεί για τα νησιά μας
Slider

Ειρήνη Μαρούπα: Ψυχολογικός πόλεμος κατά του ελληνικού λαού – Η κυβέρνηση ανατινάζει τα λιγνιτωρυχεία, χτίζει τζαμιά και αδιαφορεί για τα νησιά μας

by admin
6 ημέρες ago
Πώς Ελλάδα και Κύπρος κινδυνεύουν να στοχοποιηθούν από το Ιράν
Slider

Πώς Ελλάδα και Κύπρος κινδυνεύουν να στοχοποιηθούν από το Ιράν

by admin
2 εβδομάδες ago
Next Post
Αποκλειστικό: Το μέλλον στο πυραυλικό πυροβολικό του ΕΣ

Αποκλειστικό: Το μέλλον στο πυραυλικό πυροβολικό του ΕΣ

Ανατριχιαστικοί… επισκέπτες: Επιδρομή από εκατομμύρια ακρίδες στη Νεβάδα.

Ανατριχιαστικοί... επισκέπτες: Επιδρομή από εκατομμύρια ακρίδες στη Νεβάδα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr