ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Πως ο Ερντογάν & η ΜΙΤ θέλουν να αποσταθεροποιήσουν την Ινδία μέσω του ισλάμ! – Οι Ινδοί βγάζουν στη ”φόρα” το σχέδιο της Άγκυρας

ΔΙΕΘΝΗ. - 13 Μάιος 2022 - 21:25
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Σε μία σημαντική αποκάλυψη θα προχωρήσουμε σήμερα, όπου με στοιχεία θα παρουσιάσουμε τους στενούς δεσμούς πακιστανικών, μουσουλμανικών οργανώσεων και της τουρκικής ΜΙΤ, που σαν στόχο και σκοπό έχουν να αποσταθεροποιήσουν την Ινδία.

Πρόκειται για μία σημαντική έκθεση που έχει δημοσιευθεί σε Ινδικά ΜΜΕ, ενώ μάλιστα υπάρχουν και πηγές που επικαλούνται το όνομα του Διευθυντή του Directus.gr!

Αναλυτικά:

Το Λαϊκό Μέτωπο της Ινδίας (PFI) ξεκίνησε στις 17 Φεβρουαρίου 2007 στη Διάσκεψη Empower India στο Bengaluru, Karnataka, από το Karnataka Forum for Dignity (KFD), το National Development Front (NDF) και τη Manitha Neethi Pasarai (MNP).

Το NDF έχει χαρακτηριστεί ως προκάτοχος του PFI, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του PFI. Το όραμα του PFI, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του περιλαμβάνει την ενδυνάμωση των μουσουλμάνων με έμφαση στην εκπαίδευση και την απασχόληση.

Τα πράγματα όμως είναι πολύ διαφορετικά. Η κυβέρνηση του CPI(M) στην Κεράλα χαρακτήρισε το NDF τρομοκρατική ομάδα με ισχυρισμούς ότι έλαβε χρηματοδότηση από το Πακιστάν και το Ιράν. Σε μια ένορκη κατάθεση ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου της Κεράλα το 2012, η ​​κυβέρνηση είπε ότι το PFI δεν είναι παρά το Φοιτητικό Ισλαμικό Κίνημα της Ινδίας (SIMI) σε μια αναστημένη μορφή. Το μέλος του Εθνικού Εκτελεστικού Συμβουλίου του PFI, P. Koya κατείχε υψηλές θέσεις στο NDF και στο SIMI αντίστοιχα. Ομοίως, ο αντιπρόεδρος του PFI EM Abdul Rahiman και ο E. Abubackar (Μέλος NEC) κατείχαν κορυφαίες θέσεις στη SIMI.

Η ΙΜΙ κηρύχθηκε τρομοκρατική οργάνωση και απαγορεύτηκε το 2001 λόγω της εμπλοκής της στην τρομοκρατία. Οι στόχοι του SIMI ήταν ξεκάθαροι – να ζουν σύμφωνα με το Κοράνι, να προπαγανδίζουν το Ισλάμ και να κάνουν τζιχάντ. Για την επίτευξη των στόχων, η SIMI όχι μόνο υποκίνησε ταραχές, αλλά συμμετείχε σε διάφορες εκρήξεις βομβών. Υποστηρίχτηκε και χρηματοδοτήθηκε από την Παγκόσμια Συνέλευση της Μουσουλμανικής Νεολαίας (WAMY), το Ριάντ και τη Διεθνή Ισλαμική Ομοσπονδία Φοιτητών Οργανώσεων (IIFSO), Κουβέιτ. Η SIMI έχει δεσμούς με τις μονάδες Jamaat-e-Islami (JeI) στο Πακιστάν, το Μπαγκλαντές και το Νεπάλ. Η SIMI βρισκόταν σε επαφή με την ISI και τα τρομοκρατικά μέτωπά της—Lashkar-e-Toiba, Jaish-e-Mohammed, Hizb-ul-Mujahideen (HM) και Harkat-ul-Jehad-al Islami Bangladesh (HuJI-B).

Ένας αξιωματούχος επιβολής του νόμου της Κεντρικής Κυβέρνησης, με ιστορικό στη συλλογή πληροφοριών ανέφερε τα εξής: «Το PFI δήλωνε ότι ήταν μια οργάνωση ισότητας για την ανάταση της μουσουλμανικής κοινότητας. Καθώς κέρδιζε δημοτικότητα και εξαπλώθηκε σε επιρροή, η υποβόσκουσα ριζοσπαστική ιδεολογία του γινόταν όλο και πιο εμφανής».

Τα μέλη της πρώην SIMI πήραν τα μαθήματά τους μετά από συλλήψεις και απαγορεύσεις. Τώρα έχουν αναπτύξει μια στρατηγική με την οποία λένε δημόσια ότι προωθούν την εθνική ολοκλήρωση και υποστηρίζουν τον δημοκρατικό και κοσμικό ιστό της χώρας. Ωστόσο, το 2017, ο διευθύνων συντάκτης του Gulf Thejas, ο Ahmed Sharef, ομολόγησε την κρυφή ατζέντα του PFI να μετατρέψει την Ινδία σε Ισλαμικό Κράτος.

Το 2013, 13 μέλη του PFI καταδικάστηκαν για επίθεση στον καθηγητή κολεγίου TJ Joseph, όπου του κόπηκε το χέρι με ισχυρισμούς για βλασφημία.

Κατά ειρωνικό τρόπο, στον ιστότοπό του το PFI λέει ότι κανένα από τα μέλη του δεν κατηγορείται, δεν έχει φυλακιστεί ή κρατηθεί για μαζική δολοφονία, αντεθνική δραστηριότητα ή τρομοκρατία. Η πραγματικότητα, όμως, είναι πιο σκληρή.

Το 2013, η PFI βρέθηκε να οργανώνει ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης στο Narath στο Kannur της Κεράλα, για να μεταδώσει εκπαίδευση στη χρήση εκρηκτικών και όπλων για να προετοιμάσει τους ανθρώπους για τρομοκρατικές δραστηριότητες κατά της Ινδίας. Η Εθνική Υπηρεσία Ερευνών (NIA) ανέλαβε την υπόθεση κατά την οποία 21 άτομα καταδικάστηκαν από το ειδικό δικαστήριο της NIA το 2016.

Περίπου 40-50 άτομα από το Kannur της Κεράλα, εντάχθηκαν στο ISIS στη Συρία μαζί με οικογένειες. Όλοι έτυχε να είναι ακτιβιστές του PFI. Το βασικό πρόσωπο στην ενότητα Kannur ήταν ο Shajahan Valluva Kandy, ο οποίος είχε προσπαθήσει δύο φορές να πάει στη Συρία αλλά τον έστειλαν πίσω μαζί με τη σύζυγό του και τα δύο παιδιά του. Ο Shajahan είπε στη NIA ότι είχε ενταχθεί στο ISIS για να θεσπίσει τον ισλαμικό νόμο της Σαρία στην υποήπειρο. Ο Shajahan είχε συνδεθεί με το PFI από το 2006. Ένας από τους συντρόφους του στο PFI, ο Muhammed Shameer — ο οποίος είχε μετακομίσει στη Συρία, τον είχε παρακινήσει να ενταχθεί στο ISIS.

Το PFI έχει εμπλακεί σε βία σε ολόκληρη τη χώρα. Το 2012, ξεκίνησε μια εκστρατεία μίσους όπου εστάλησαν μαζικά SMS από το Πακιστάν σε συνεργασία με το PFI ζητώντας από τους ανθρώπους της Βορειοανατολικής Ινδίας στη Νότια Ινδία να φύγουν ως αντίποινα για τις ταραχές στο Assam. Τα εχθρικά μηνύματα προκάλεσαν πανικό στους ανθρώπους από τη βορειοανατολική Ινδία που αντιμετώπισαν επίσης βία και επιθέσεις. Το 2020, μια ανάρτηση στο Facebook εναντίον του Προφήτη Μωάμεθ ξέσπασε σε ταραχές όταν το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Ινδίας (SDPI), η πολιτική πτέρυγα του PFI, υποκίνησε τον κόσμο. Σχεδόν 200 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Αξιωματούχος της κεντρικής κυβέρνησης είπε: «Οι πράξεις βίας τους, ειδικά οι επιθέσεις σε αστυνομικό τμήμα στη Μπανγκαλόρ με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν ένα δείγμα του τι θα μπορούσε να ακολουθήσει. Η βία του όχλου εναντίον κυβερνητικών λειτουργών είναι ένα αντίγραφο της λιθοβολίας στο J&K όπου τα αντίποινα από την αστυνομία δημοσιοποιούνται ως παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε άοπλους πολίτες».

Πρόσφατα, το Campus Front of India (CFI)—η οργάνωση του φοιτητικού σώματος του PFI, ενεπλάκη στην υπόθεση του 2022 για το Hijab, όπου υποκίνησε τους μαθητές να διαμαρτυρηθούν για το Hijab, το οποίο δεν ήταν μέρος του σχολικού προγράμματος. Το θέμα οδήγησε σε ταραχές στη Shivamoga όπου βρέθηκε εμπλεκόμενο το PFI.

Ο αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών είπε: «Οι εκστρατείες του PFI κατά της CAA, η ανάκληση του άρθρου 370 στο J&K και άλλα έχουν στόχο τον πολιτικό εκφοβισμό της κεντρικής και πολιτειακής κυβέρνησης. Διεξήγαγε πολλές εκστρατείες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που στοχεύουν να προσελκύσουν τους μουσουλμάνους σε μια ώθηση κατά του κατεστημένου —με προφανή βίαια μέσα».

Αυτό που είναι ανησυχητικό είναι ότι το PFI, όπως και ο προκάτοχός του SIMI, λαμβάνει εξωτερική υποστήριξη και έχει συναντήσει οργανώσεις που συνδέονται με παγκόσμιες τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Αλ Κάιντα.

Αξιωματούχοι του PFI συναντήθηκαν με μία Τουρκική ΜΚΟ, το Ίδρυμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ελευθεριών και Ανθρωπιστική Βοήθεια (İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı, ή İHH) στις 20 Οκτωβρίου 2018. Η İHH κατηγορείται ότι προμήθευε όπλα σε τζιχαντιστές στη Συρία και τη Λιβύη.

Η İHH συνεργάζεται στενά με την τουρκική υπηρεσία κατασκοπείας MIT για να ενεργοποιήσει τα τζιχαντιστικά δίκτυα. Ο υπάλληλος της İHH, İbrahim Şen, διηύθυνε έναν πυρήνα της τουρκικής Αλ Κάιντα και χρησιμοποιούσε τη φιλανθρωπία ως κάλυψη για να μεταφέρει προμήθειες σε τρομοκράτες στη Συρία. Ο Σεν συνελήφθη στο Πακιστάν για φερόμενους δεσμούς με την Αλ Κάιντα και μεταφέρθηκε στο Γκουαντάναμο όπου κρατήθηκε μέχρι το 2005 προτού οι Αμερικανοί αξιωματούχοι αποφασίσουν να τον παραδώσουν στην Τουρκία. Σύμφωνα με έγγραφα πληροφοριών που υποβλήθηκαν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στις 10 Φεβρουαρίου 2016, η İHH προμήθευε όπλα και άλλες προμήθειες για την ομάδα που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, το Μέτωπο Al-Nusra.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κινητοποιεί την İHH όποτε χρειάζεται πολιτική κάλυψη απέναντι στη δημόσια πίεση και κριτική. Το İHH έχει απαγορευτεί στη Γερμανία και το Ισραήλ λόγω των δραστηριοτήτων υποστήριξης της τρομοκρατίας.

Ο Ερντογάν έχει φιλοδοξίες να εδραιώσει τη δόξα του Οθωμανικού Χιλαφάτου και να κυριαρχήσει στον μουσουλμανικό κόσμο. Ωστόσο, αυτή η δόξα είναι ατελής χωρίς την υποστήριξη των μουσουλμάνων της Νότιας Ασίας. Το Πακιστάν έχει ήδη κατακλυστεί από την Τουρκία, η οποία έχει επίσης δείξει υποστήριξη για τη στάση του Πακιστάν στο Κασμίρ. Σύμφωνα με μια αναφορά τo 2020 ενός Έλληνα δημοσιογράφου, του Ανδρέα Μουντζουρούλια και του Πρακτορείου Ειδήσεων Firat, ο Ερντογάν σχεδιάζει να στείλει μισθοφόρους στο Κασμίρ.

Ο Muhammed Abu Amsha, διοικητής της πολιτοφυλακής του Εθνικού Στρατού της Συρίας (SNA)—Sulayman Shah Brigades δήλωσε ότι η Τουρκία ήθελε να μεταφέρει ορισμένες μονάδες στο Κασμίρ και οι εθελοντές θα πληρωθούν 2.000 δολάρια. Ο SNA περιγράφεται ως βοηθητικός στρατός της Τουρκίας και έχει χρησιμοποιηθεί ως μισθοφόροι στη Λιβύη και στον πόλεμο του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Το PFI εξέδωσε δήλωση υποστηρίζοντας τον Ερντογάν μετά την απόπειρα πραξικοπήματος το 2016. Η τουρκική κυβέρνηση ανταπέδωσε προωθώντας το PFI στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ως κοινωνική ομάδα της οποίας τα μέλη κακοποιήθηκαν από την ινδική αστυνομία.

Τον Φεβρουάριο του 2018, ο Jharkhand απαγόρευσε το PFI λόγω της επικίνδυνης ιδεολογίας του. Το Ανώτατο Δικαστήριο του Τζαρκάντ ανακάλεσε την απαγόρευση λέγοντας ότι δεν τηρήθηκε η «δέουσα διαδικασία». Αφού ακολούθησε τη «δέουσα διαδικασία», ο Jharkhand απαγόρευσε ξανά το PFI τον Φεβρουάριο του 2019. Πρόσφατα, το Republic TV δημοσίευσε την είδηση ​​ότι η κυβέρνηση της Ένωσης είναι πιθανό να απαγορεύσει το PFI. Το Υπουργείο Εσωτερικών είπε ότι διαθέτει άφθονα στοιχεία για την απαγόρευση του PFI. Ακόμη και το 2021, ο Γενικός Δικηγόρος Tushar Mehta είχε πει στο Ανώτατο Δικαστήριο ότι το Κέντρο βρίσκεται στη διαδικασία απαγόρευσης του PFI.

Λαμβάνοντας υπόψη το ιστορικό της – εμπλοκή σε ταραχές, παράνομες οικονομικές συναλλαγές, γειτνίαση με παγκόσμιες τρομοκρατικές οργανώσεις και χώρες εχθρικές προς την Ινδία, είναι υψηλές οι πιθανότητες να απαγορευτεί το PFI. Αλλά το μεγαλύτερο ζήτημα είναι η επικίνδυνη ιδεολογία του καθώς τα άτομα μπορούν να ξεκινήσουν ένα νέο μέτωπο με άλλο όνομα. Η SIMI ιδρύθηκε το 1977 στην Aligarh του Uttar Pradesh και η PFI στο Bengaluru της Karnataka το 2007. Παρά το κενό 30 ετών, τα ιδρυτικά μέλη τους παρέμειναν τα ίδια μαζί με την αντι-ινδική ιδεολογία τους. Αλλά η στρατηγική και οι τακτικές τους έχουν γίνει εξελιγμένες και συμβαδίζουν με την αλλαγή των καιρών.

Ο αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών προσθέτει: «Το PFI θα πρέπει να απαγορευτεί με συνολικό τρόπο. Τα γραφεία, οι τραπεζικοί λογαριασμοί και οι σχετικές εγκαταστάσεις της θα πρέπει να είναι σφραγισμένα. Η ηγεσία του, τα εξέχοντα μέλη και οι υποστηρικτές της βίας πρέπει να συλληφθούν. Τέλος, θα πρέπει να κηρυχθεί τρομοκρατική οργάνωση με παγκόσμια απαγόρευση που έχει ορίσει ο ΟΗΕ».”

directus.gr

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr