ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Πύρινος Λόγιος : Η μεγάλη Βαβυλώνα θα πέσει ! Το Γένος των Ελλήνων θα αναστηθεί !

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΠΥΡΙΝΟΣ ΛΟΓΙΟΣ. - 1 Νοέ 2019 - 12:28
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Καλημέρα Έλληνες, καλημέρα Πατρίδα μου!

Δεν συμμετείχα καθόλου αυτές τις μέρες, οι υποχρεώσεις μου αλλά και η διαφορά της ώρας στο τελευταίο άκρο της Δύσης δεν μου επέτρεπαν τίποτε περισσότερο από μια φευγαλέα ματιά στα τελευταία γεγονότα τόσο του ελλαδικού χώρου, όσο και του παγκόσμιου. Ωστόσο, είχα την ευκαιρία να αποκομίσω αρκετά και ενδιαφέροντα από την συναναστροφή μου τόσο με ντόπιους, όσο και με …επισκέπτες, όπως εγώ ας πούμε.

Αυτό που σίγουρα διαπίστωσα και εμπέδωσα, είναι ότι πλέον ο Τράμπ είναι περσόνα νον γκράτα για τους Αμερικάνους, που νοιώθουν πως η κοσμοκρατορία τους κλονίζεται συθέμελα από τις παλινωδίες του προέδρου τους. Ναί, εντάξει, συμφωνώ πως τη Καλιφόρνια δε τη λες και συντηρητική, αλλά πολλές φορές έχει εκλέξει συντηρητικούς υποψηφίους, όπως ο Μπούς (πατήρ) ή ο Ρήγκαν. Αλλά αυτό με τον Τράμπ, πρώτη φορά το αντικρίζω. Και επειδή το Χόλυγουντ (το οποίο επισκέφθηκα χτές) είναι ο βραχίονας της κοινωνικοπολιτικής σκέψης για τους Καλιφορνέζους με το μεγάλο κατά κεφαλήν εισόδημα, επόμενο είναι να επηρεάζει βαθιά και την κοινή γνώμη σε πολλά θέματα, όπως πχ το γόητρο της υπερδύναμης. Και μάλλον ο Τράμπ θα πρέπει να ξεχάσει τη πολιτεία αυτή γιατί η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη.

Θα πρέπει λοιπόν να εμπεδώσουμε κι εμείς το ότι η Τουρκία πλέον είναι μια εχθρική χώρα για τους Αμερικάνους. Και η σκληρή κριτική που ασκείται στον Τράμπ από τους ψηφοφόρους σε γενικότερο πλαίσιο, όχι μόνο δηλαδή στην Καλιφορνια, έχει αποτυπωθεί μέσω της συμπεριφοράς των εκλεγμένων βουλευτών και γερουσιαστών στις ψηφοφορίες τόσο για το Αρμενικό, όσο και για τις τουρκικές κυρώσεις.

Η πιο εντυπωσιακή σκηνή του δράματος στην Ολομέλεια της Βουλής ήταν η μαζική υπερψήφιση κυρίως από τους ίδιους τους Ρεπουμπλικάνους βουλευτές τόσο της αναγνώρισης της Αρμενικής Γενοκτονίας, όσο και των κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας για την εισβολή στη Συρία και την εθνοκάθαρση των Κούρδων. Ψήφισαν μαζικά χωρίς προφανώς να σκεφτούν ότι ο στόχος των δύο ενεργειών της Βουλής ήταν μία χώρα που προστατεύει ο επίσης Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Αμερικής.

Το αποτέλεσμα των δύο ψηφοφοριών ήταν σαφέστατα εκτός των άλλων, καί αποδοκιμασία για τον Τράμπ. Και όπως πιθανόν να γνωρίζετε, οι εκλεγμένοι «άρχοντες» των ΗΠΑ, ακούνε τους ψηφοφόρους τους και όχι τα κόμματά τους. Και οι ψηφοφόροι τους οδήγησαν σε αυτή την υπερψήφιση των νομοσχεδίων αυτών και κανείς άλλος. Σε αντίθεση με την πατρίδα μας, που οι εκλεγμένοι «άρχοντες» είναι υποχείρια των κομμάτων και των αρχηγών των. Εδώ στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, υπάρχει και λειτουργεί άψογα η Δημοκρατία. Και τα πάντα αποφασίζονται βάσει του θελήματος των ψηφοφόρων. Όσοι δεν το ακολουθούν, απλά δεν…ξαναβγαίνουν! Πόσο πιο απλά να το πώ;

Κλαφ’ τα Χαράλαμπε, ούτως ειπείν για τον Τράμπ!

Οι περισσότεροι από το «πόπολο» αναρωτιούνται από πού στο διάτανο κρατάει ο Ερτογάν τον πρόεδρό τους! Και δικαίως αναρωτιούνται, διότι για πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ, πρόεδρος της χώρας παραχωρεί τέτοια σκανδαλωδώς απαράδεκτα «προνόμια» σε ηγέτη μιας άλλης χώρας που επανειλημμένα καταπατά κάθε ίχνος δικαίου, κάθε ίχνος ανθρωπιάς, κάθε ίχνος νομιμότητας και το κυριότερο, υπονομεύει συστηματικά και τα συμφέροντα της υπερδύναμης. Μπορώ να πω επίσης πως ακούγονται ακόμη και (ακραίες) φωνές που λένε ότι το…κάνει επίτηδες επειδή είναι…βαλτός από τα…κουμμούνια για να καταστρέψει το…αμερικάνικο όνειρο! (Κουμμούνια αποκαλούν ακόμη και τώρα τους Ρώσους!) Χάος δηλαδή…

Δε ξέρω, μπορεί να κάνω και λάθος και τα πράγματα να είναι έτσι όπως τα περιγράφει ο Βελόπουλος της Ελληνικής Λύσης, ο οποίος υποστηρίζει ότι «ο Τράμπ προσπαθεί να σταματήσει τον Γ’ ΠΠ και γι αυτό «καλοπιάνει» τον Ερτογάν σε συνεργασία με τον Πούτιν, διότι ο στόχος του είναι η ίδια η Κίνα και η φρενήρης πορεία της που απειλεί κυριολεκτικά τη Δύση και την ίδια την ανθρωπότητα, επειδή δεν λογαριάζει ανθρώπινο κόστος. Και επιζητά την επαναφορά όλου του στρατού των ΗΠΑ στην χώρα για να τον προετοιμάσει για την τελική σινοαμερικανική σύγκρουση, έχοντας μαζί και τη Ρωσία. Και ο Ερτογάν είναι ο «χρήσιμος ηλίθιος» που θα χρησιμοποιηθεί και από τους δύο ως ανάχωμα στην σινική επέλαση». Πολύ τραβηγμένο από τα μαλλιά μου φαίνεται το σενάριο αυτό, αλλά από την άλλη…πώς θα μας φαινόταν όλα αυτά τα οποία βιώνουμε εδώ και δέκα κοντά χρόνια αν τα ακούγαμε ότι θα συμβούν πριν 20 χρόνια για παράδειγμα;
Δε ξέρω, λέω!

Τέλος πάντων για να μη κουράζω περισσότερο, αυτό που έχω να πω ως επιστέγασμα, είναι ότι η Αμερική στο σύνολό της, εκτός από τον Τράμπ προς το παρόν, είναι σφόδρα εναντίον της Τουρκίας επειδή τη θεωρούν αφ’ ενός τόσο οπισθοδρομική και Ισλαμιστική ως χώρα και αφ’ ετέρου τόσο αχάριστη και θρασύτατη που δεν πρόκειται ποτέ να την αποδεχτούν ξανά ως σύμμαχο και εταίρο.

Ειδικά με την αχαριστία έχουν θέμα μεγάλο οι Αμερικάνοι, διότι ένα πολύ μεγάλο μέρος του χρέους τους, οφείλεται και στο γεγονός της παντί τρόπω οικονομικής στήριξης της Τουρκίας από τις ΗΠΑ με…χαριστικά δάνεια και τεράστια εξοπλιστική βοήθεια. Εν ολίγοις, τη θεωρούν ως μια…καταβόθρα που ρουφούσε χρόνια ολόκληρα το μεδούλι των ΗΠΑ για να κάνει το «κομμάτι» της. Αυτά όμως πέρασαν ανεπιστρεπτί.

Και να πώ και τη κακία μου; Καλά να πάθουν οι «φίλοι» μας οι Αμερικανοί. Το αυγό του φιδιού απλά έσκασε και το φίδι που εκκολάφθηκε δαγκώνει με φαρμακερό δηλητήριο. Έτσι είναι. Δεν ήξεραν, δε ρώταγαν; Πάντοτε έτσι συμπεριφερόταν η Τουρκία είτε ως Οθωμανική, είτε ως κοσμική. Ποτέ ο Τούρκος δεν παρήγαγε πολιτισμό. Πάντα απομυζούσε τον πλούτο των άλλων και γι’ αυτό το μόνο μελημά του ήταν η κατάκτηση. Για να μπορεί να επιβιώνει. Όπως ακριβώς πράττουν προς επιβίωση και τα ζιζάνια ή ο καρκίνος.

Όσο για το θέμα του μεγάλου χρέους της υπερδύναμης που ξεπερνά πλέον τα 22 τρις δολάρια που απασχολεί αυτή την την εποχή όλους τους πολίτες αυτής της Γης, αυτό είναι πασίγνωστο. Οδηγούμαστε σε μεγάλη οικονομική κρίση επειδή το χρέος των ΗΠΑ έχει ξεπεράσει κάθε όριο προ πολλού. Και όπως ξέρετε όλοι σας, κάθε μεγάλο χρέος, οδηγεί και σε μεγάλο πόλεμο. Εκεί οδεύει η ανθρωπότητα και ο καθείς εξ ημών ας λάβει τα δικά του μέτρα. Ο στρουθοκαμηλισμός δεν είναι λύση και το ξέρουμε όλοι μας.

Όλα θα γίνουν σύμφωνα με το σχέδιο του Θεού. «Έπεσε, έπεσε η Βαβυλών η μεγάλη», φωνάζει ο Ιωάννης μέσα από την Αποκάλυψή του. Και ψεύτης δε θα βγεί.

Καλημέρα σας και καλό μήνα σε όλους μας, με υγεία πάνω απ όλα και ΚΟΥΡΑΓΙΟ! Τα χειρότερα μπορεί μεν να έρθουν πρώτα, αλλά τα καλύτερα που θα ακολουθήσουν θα είναι η μεγάλη ανάσταση του Γένους μας!

Πύρινος Λόγιος

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ


CopyAMP code

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…