ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Πύρινος Λόγιος : Η περίεργη περίπτωση του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου Μουλατσιώτη ή αλλιώς … «πώς πλανώνται και οι εκλεκτοί»…

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΠΥΡΙΝΟΣ ΛΟΓΙΟΣ. - 24 Ιαν 2022 - 13:00

Οπωσδήποτε πρόκειται για μια σοβαρή προσωπικότητα, που προσδίδει κύρος, χωρίς να είναι αυτό που λέμε «υψηλός βαθμοφόρος» της ιεραρχίας της Εκκλησίας. Οπωσδήποτε ο λόγος του είναι άξιος προσοχής. Οπωσδήποτε, για να τον αντιμετωπίσει κάποιος, είτε ξένος προς την Ορθοδοξία είτε όχι, χρειάζεται εκτός από ατράνταχτα επιχειρήματα, και αυτό που λέμε…κότσια. Ποιός είναι όμως στην πραγματικότητα ο γέροντας αυτός, ο οποίος – εκτός των άλλων – είναι και ένας… «στάρ» του γνωστού μας YouTube; Τι ακριβώς κηρύττει; Είναι ένας τυπικός ιεράρχης που απλά μας …κατηχεί ή μήπως ένας ακόμη «ακόλουθος» του Πατριαρχείου που απλά εκφράζει μια γραμμή «ουδετερότητας» απέναντι στην νεοταξική λαίλαπα; Και γιατί ενώ ποτέ μου δεν αναφέρθηκα ως τώρα, σε κανένα από τα τελευταία μου κείμενα στην κατάντια και το κατρακύλισμα της επίσημης Εκκλησίας της Ελλάδας, επέλεξα να αναφερθώ σήμερα σε έναν «ανεξάρτητο» ιερωμένο, ο οποίος διδάσκει διαδικτυακά τον λόγο της Αγίας Γραφής, το οποίο – αν το δεί κάποιος από την απέναντι, την ανιδιοτελή σκοπιά, όχι μόνο δεν θα το ψέξει, αλλά το αντίθετο, θα το επικροτήσει; Ρητορικά τα ερωτήματα, δε λέω. Ωστόσο, υπάρχει πράγματι σοβαρός λόγος, ο οποίος με παροτρύνει μέσω του αποψινού μου πονήματος να κάνω κάποιες σκέψεις ως προς την πραγματική αιτία των κηρυγμάτων του Γέροντος Νεκταρίου και να βγάλω κάποια δικά μου – αυθαίρετα; Ίσως! – λαθέμενα; Μπορεί! Εσείς θα κρίνετε – συμπεράσματα. Και ο λόγος αυτός συνοψίζεται σε μια απρεπέστατη ενέργεια στην οποία προέβη o εν λόγω Αρχιμανδρίτης κάτω από ένα πρόσφατο βίντεο του: Διαγραφή σχολίου, που έφερε τη δική μου υπογραφή! Και ο σεβαστός ιερωμένος, οφείλει να δώσει μια καλή εξήγηση γι’ αυτό! Και από αυτόν ακριβώς τον λόγο, ξεκίνησα μια έρευνα για τον ιερωμένο αυτό, που δυστυχώς με οδήγησε σε μονοπάτια όχι και τόσο ευχάριστα…

Γράφει ο Πύρινος Λόγιος

Ο Γέροντας Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μουλατσιώτης, μόνο τυχαίο πρόσωπο δεν είναι. Πρόκειται για έναν ιερωμένο υπερδραστήριο, εξαιρετικής μορφώσεως που προσπαθεί να δώσει μιαν…άλλη διάσταση σε αυτό που λέμε «Μοναχικός Βίος». Ο ίδιος δηλώνει μέσω σχετικού του βιβλίου ότι «Ο μεγάλος μου έρωτας είναι ο Χριστός» και εγώ δεν έχω λόγο να το αμφισβητήσω. Τα συναισθήματα αυτά προέρχονται από εκείνον και εκείνος μόνο ξέρει το κατά πόσον είναι αληθινά. Εγώ όχι.

Το μοναστήρι που έκτισε ο ίδιος, αφιερωμένο στους Αγίους Αυγουστίνο και Σεραφείμ του Σαρώφ (με ποιά κεφάλαια, δεν δύναμαι να γνωρίζω) είναι πραγματικά αυτό που λέμε…μεγαλοπρεπές και προκαλεί αληθινό δέος. Και μόνο το γεγονός ότι διαθέτει το μεγαλύτερο καμπαναριό του κόσμου(!), με 400 σήμαντρα και 62 καμπάνες, αξίζει την άμεση προσοχή του οποιουδήποτε, ακόμη και αυτού του ιδίου του άθεου ή του μη συμπαθούντα τον Χριστιανισμό.

Διαβάστε τη συνέχεια στη πηγή https://kanenazori.com/2022/01/24/periergi_periptwsi_moulatsiwti/

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .



ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr