ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Πύρινος Λόγιος : Η «πτώση» της Παναγίας των Παρισίων «προφήτευσε» την επέλαση του κορωναϊού και το τέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΠΥΡΙΝΟΣ ΛΟΓΙΟΣ. - 5 Απρ 2020 - 17:57
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

15 Απριλίου 2019. Ακριβώς ένας χρόνος πρίν. Ένα κολοσσιαίας και παγκόσμιας σημασίας γεγονός. Ο καθεδρικός ναός των Παρισίων, η επιβλητική Notre Damme ή αλλιώς Παναγία των Παρισίων, παραδίδεται στις φλόγες και καταστρέφεται ολοσχερώς. Ένα γεγονός που συγκλόνισε όλη την Χριστιανοσύνη. Ορθόδοξη, Καθολική, Προτεσταντική, Αγγλικανική. Ολόκληρη η υφήλιος παρακολουθούσε με τρόμο και δάκρυα σε απ’ ευθείας μετάδοση ολόκληρο το μεγαλοπρεπές αυτό οίκημα που αποτελούσε και το σήμα κατατεθέν της πόλης των Παρισίων για αιώνες ολόκληρους, να βρίσκεται τυλιγμένο στις καταστροφικές πύρινες φλόγες και να μετατρέπεται σε στάχτη και ερείπια…

Γράφει ο Πύρινος Λόγιος

Ήταν απλώς ένα ατύχημα; Ένα τραγικό λάθος κάποιων τεχνικών μιας και ο ναός ευρίσκετο κάτω από εργασίες συντήρησης και αναστήλωσης; Μήπως τρομοκρατική ενέργεια (όπως είπαν κάποια στιγμή οι γαλλικές αρχές); Ή μήπως…προμήνυμα Θεού; Ότι δηλαδή κάτι πολύ μεγάλο θα ακολουθούσε;

Φανταστείτε να συνέβαινε κάτι αντίστοιχο στον «δικό» μας ναό που κι αυτός αποτελεί (ή αποτελούσε κάποτε) το σύμβολο της Χριστιανοσύνης. Και μιλώ ασφαλώς για τον ναό της Αγίας Σοφίας στην Κων/πολη. Φανταστείτε λοιπόν να έπεφτε κι αυτός ο ναός «θύμα» ενός λάθους ή ενός κακού τεχνικού υπολογισμού, μιας κι αυτός ο ναός βρίσκεται εδώ και χρόνια κάτω από καθεστώς αποκατάστασης ζημιών που προήλθαν από διάφορους σεισμούς και από την πάροδο των ετών. Τι θα γινόταν; Θα έτρεμε σύγκορμη ολόκληρη η Ορθοδοξία; Ασφαλώς και ναί. Ουδεμία συζήτηση περί αυτού. Θα είχε ξεσηκωθεί το Άγιο Όρος, ο Πατριάρχης, ολόκληρο το χριστεπώνυμο Ελληνικό πλήθος, όλες οι ορθόδοξες χώρες και θα απαιτούσαν όχι μόνο εξηγήσεις από τους νεοθωμανούς, αλλά ίσως και πολλά περισσότερα. Το ζουμί όμως είναι ότι η Ορθοδοξία, σε μια τέτοια περίπτωση, δεν θα ήταν πλέον η ίδια.

Ας πάμε όμως για λίγο να δούμε μέσα στη «κρυστάλλινη σφαίρα» της Ιστορίας. Συνέβη ποτέ κάτι που να ανάγεται σε μεταφυσικό γεγονός και που να είχε ως αφετηρία τον ιερό αυτόν ναό της Αγίας Σοφίας; Μα φυσικά και συνέβη. Και δεν μιλάω για τον πρότερο ναό ο οποίος και πυρπολήθηκε, αλλά για αυτόν τον ίδιο του Ιουστινιανού που χτίστηκε πάνω στα ερείπια του προηγούμενου. Και που ο συγκεκριμένος αυτοκράτορας φιλοδοξούσε να τον κάνει μεγαλύτερης σημασίας και αξίας από αυτόν του ναού του Σολομώντα στην Ιερουσαλήμ. Ο ναός αυτός, δεν αποτελούσε μόνο το σύμβολο του Χριστιανισμού. Αποτελούσε (όπως η Notre Damme) το σύμβολο μιας πόλης που υπήρξε το κέντρο όλου του γνωστού τότε κόσμου και πύλη της Δύσης προς την Ανατολή και το αντίστροφο. Για να δούμε λοιπόν τι λέει ο ιστορικός και σύγχρονος των γεγονότων του 1204 Νικήτας Χωνιάτης κατά την περίοδο της πολιορκίας της Κων/πολης από τους Φράγκους Σταυροφόρους:
«…Ένα περίεργο μαύρο σύννεφο που ξεχώριζε από τον μουντό βροχερό ουρανό σκέπαζε τη Βλαχέρνα και την Αγιά Σοφιά τρείς μέρες μέχρι που μπήκαν Φράγκοι από την πόρτα που άφησε ανοιχτή ο βασιλέας (εννοεί τον Αλέξιο Ε’ που έφυγε από τη πόλη βιαστικά παίρνοντας μαζί του και το θησαυροφυλάκιο) και άρχισαν τους σκοτωμούς και ξαφνικά ο ουρανός άδειασε από τα σύννεφα και σταμάτησε η βροχή…».
Πράγματι, αυτό το περιστατικό είναι ορθό, μιας και επιβεβαιώνεται κι από λατίνους ιστορικούς ότι ο καιρός εκείνες τις μέρες στη Πόλη ήταν άστατος, βροχερός και κρύος, αν και εκείνες τις μέρες είχε μπεί η Άνοιξη. Και μάλιστα εκλήφθη και από μερικούς ως ευνοϊκό σημάδι για την επιτυχή έκβαση της επιχείρησης της κατάληψης της Κων/πολης από τα βορειοευρωπαϊκά στρατεύματα.
Αυτό είναι το ένα. Το άλλο περιστατικό αφορά και πάλι πολιορκία, αυτή τη φορά την μοιραία πολιορκία των Οθωμανών την Άνοιξη (πάλι άνοιξη!) του 1453. Διαβάζουμε μέσα από το σύγγραμμα του Γεωργίου Φραντζή «Το Χρονικόν της Αλώσεως»:
«Φως αστράπτον, γράφει, καταβαίνον εξ ουρανού και δι’όλης της νυκτός έσκεπεν αυτής…».
Εν ολίγοις, για να μη σας κουράζω, ο Φραντζής κατέγραψε ένα απολύτως μεταφυσικό φαινόμενο, που είχε να κάνει με ένα περίλαμπρο Φώς που έφεγγε όλη την νύχτα και κάθε νύχτα από το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής 30 Μαρτίου μέχρι το βράδυ της 28ης Μαϊου του 1453 από πάνω από τον ναό της Αγίας Σοφίας. Το Φώς αυτό, καταγεγραμμένο ιστορικά πλέον, δεν μπόρεσε να το εξηγήσει κανείς. Σχεδόν δύο μήνες, το Φώς αυτό υπήρχε πάνω από τη Πόλη και ενέπνεε τους πάντες πως ο Θεός προστατεύει τη Πόλη Του. Ως και ο Μωάμεθ, όπως καταγράφει ο Φραντζής, που όλον αυτόν τον καιρό έβλεπε αυτό το Φώς κάθε βράδυ, αναρωτιόταν αν όντως πάει να τα βάλει με δυνάμεις που είναι πολύ πιο πάνω από αυτόν. Είχε μετρήσει ήδη δύο χαμένες τελικές επιθέσεις και επί πλέον είχε και το κάζο που έπαθε με το ηρωικό σπάσιμο της πολιορκίας από τον ναύαρχο Φλαντανελά, που πέρασε τα πλοία των Τούρκων και έφερε τρόφιμα και πολεμοφόδια στους πολιορκημένους. Και πάνω που είχε πάρει την απόφαση να λύσει τη πολιορκία και να ξαναεπιτεθεί με καλύτερους οιωνούς, βλέπει ξαφνικά το Φώς αυτό να χάνεται και να σβήνει στο μέσο της νύχτας πρός την 29η Μαΐου. Αμέσως αλλάζει γνώμη, ανασυγκροτεί τον στρατό και κάνει την τελική επίθεσή του τα χαράματα. Τα υπόλοιπα, είναι απλώς…ιστορία.

Όπως αντιλαμβάνεστε, και στις δύο περιπτώσεις, έχουμε πολύ σημαντικά γεγονότα – προμηνύματα, ότι κάτι κακό θα συμβεί. Τώρα, τι θα μπορούσε να συμβολίζει μια καταστροφική πυρκαγιά (για να έρθουμε και στο προκείμενο) σε μια εκκλησία – σύμβολο από μόνη της; Καλή ερώτηση. Πάντως, οι οιωνοί δεν είναι μόνο «προνόμιο» μεσαιωνικό. Έρχονται και στους καιρούς μας, που το μόνο που άλλαξε από τον Μεσαίωνα και δώθε, ήταν η ιλιγγιώδη ανάπτυξη της τεχνολογίας και της στείρας γνώσης. Ας πάμε λοιπόν στα γεγονότα.

Η πυρκαγιά της Notre Damme, υπήρξε ένα χτύπημα. Ένα γερό χτύπημα στην καρδιά της «αιρετικής» και εκσυγχρονισμένης Ευρώπης. Ο Χριστιανισμός ως θρησκεία πλέον, ούτε καν ως τρόπος ζωής, έχει σχεδόν εξαλειφθεί από την Δυτική Ευρώπη. Οι περισσότερες εκκλησίες (όπως έχει ομολογήσει ο καρδινάλιος Ονορέ Ντε Προυϊφίρ) λειτουργούν ως…μουσεία για τους τουρίστες. Ελάχιστοι είναι οι πιστοί που εκκλησιάζονται τακτικά ή κατά καιρούς και ακόμη λιγότεροι είναι αυτοί που τελούν και μυστήρια, όπως αυτό της βαπτίσεως ή του γάμου. Για να μη μιλήσουμε για το ίδιο το Βατικανό ή τον Πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος πλέον θεωρείται ως το…αριστερό χέρι της Νέας Εποχής και οπαδός της Πανθρησκείας. Ο απόλυτος ξεπεσμός. Η Καθολική Εκκλησία, εν μέσω οικονομικών και σεξουαλικών σκανδάλων (παιδεραστίας ή ομοφυλοφιλίας), η Αγγλικανική Εκκλησία η οποία τελεί και …γάμους ομοφυλοφίλων(!) ή ορκίζει γυναίκες επισκόπους, η Προτεσταντική Εκκλησία η οποία κινείται μεταξύ δόγματος και πολιτικής, δείχνουν τον δρόμο προς την αθεΐα, την ύβρι και τελικά την αποξένωση από τον ίδιο τον Θεό. Μοιραία λοιπόν, το επόμενο σκαλί θα ήταν η καταστροφή.

Ένα χρόνο μετά την πυρκαγιά, έρχεται το χτύπημα της Πανδημίας του κορωναϊού. Το χτύπημα δεν έρχεται μόνο στην Δυτική Ευρώπη. Χτυπάει και την κεντρική, αλλά και την Ανατολική. Όμως εδώ υπάρχει ένα…παράδοξο. Ο ιός «επιλέγει», κατά τρελή ή …σατανική(;) περίπτωση, να ισοπεδώσει κυριολεκτικά όλες τις χώρες που πρωτοστάτησαν στην ίδρυση της Ενωμένης Ευρώπης (Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Αγγλία, Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο) και…χαϊδεύει με ένα πέρασμα…λάιτ θα έλεγα, τις υπόλοιπες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης (εντός και εκτός ΕΕ), όπως τη Ρωσία, την Τσεχία, τη Σλοβενία, τη Σλοβακία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία, την Ουκρανία τη Βουλγαρία και κυρίως…την Ελλάδα! Και αν θα παρατηρήσει κάποιος ακόμη περισσότερο, θα δεί πως οι χώρες που προανέφερα, είναι κυρίως χώρες…ορθόδοξες και όχι μόνον αυτό. Αλλά ότι κάποτε, υπήρξαν ως τμήματα του…Ανατολικού Ρωμαϊκού Κράτους, γνωστού ως Βυζάντιο! Γιατί άραγε; Έχει ο …ιός ιδιότητες τέτοιες που τον κάνουν να…επιλέγει τα θύματά του; Δε νομίζω! Μοιάζει μεν να συμπεριφέρεται ως βιολογικό όπλο, αλλά πάει πολύ να υποστηριχθεί κάτι τέτοιο. Ασφαλώς και όχι λοιπόν. Άρα; Τι συμβαίνει εδώ;

Και για να το αναλύσουμε ακόμη περισσότερο, παρατηρούμε ακόμη και τα εξής:
Εξ όσων γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, οι χώρες που έχουν πληγεί, ανήκαν κάποτε στη λεγόμενη «Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία» που είχε ιδρύσει ο Κάρολος ο Μέγας με την αμέριστη βοήθεια του Βατικανού, ως… γεωπολιτικό αντιστάθμισμα προς την ήδη εξελληνισμένη πλέον Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ή Κράτος της Κων/πολης, η οποία κυριαρχεί σε όλη την Νότια Ευρώπη, στην Μικρά Ασία και στη Μέση Ανατολή. Τον καιρό δε της ιδρύσεως της βορειοδυτικής αυτής «αυτοκρατορίας», το κράτος της Κων/πολης βρισκόταν στο απόγειο της παντοδυναμίας του. Κυβερνούσε η ισχυρότατη Μακεδονική Δυναστεία, οι Πέρσες και οι Άραβες είχαν τεθεί υπό τον έλεγχο των Βυζαντινών, είχαν ελεγχθεί απόλυτα και οι εσωτερικοί εχθροί (Βούλγαροι, Σλάβοι) οι οποίοι και είχαν εκχριστιανιστεί ασπαζόμενοι την Ορθοδοξία και η κυριαρχία των Ελλήνων ήταν απόλυτη και καταλυτική. Γιατί τα αναφέρω όλα αυτά; Μα για τον απλούστατο λόγο του να εκθέσω την κατάσταση της Ευρώπης λίγο πρίν από τις λεγόμενες «Σταυροφορίες», οι οποίες υποκινήθηκαν από τον Πάπα Ουρβανό με το πρόσχημα της απελευθέρωσης των Αγίων Τόπων από τους μουσουλμάνους ενώ ο πραγματικός λόγος ήταν να βρεθεί τρόπος να χτυπηθεί το ίδιο το παντοδύναμο Βυζάντιο, που ήλεγχε όλη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Όταν οι Σταυροφόροι χτύπησαν για πρώτη φορά, το 1095 το Βυζάντιο βρισκόταν σε μια περίεργη φάση της ιστορίας του. Η διαφθορά των ανακτόρων, είχε επιρρεάσει καταλυτικά τόσο την εσωτερική κατάσταση του κράτους, όσο και την εξωτερική με αποτέλεσμα οι Σελτζούκοι Τούρκοι που είχαν εμφανιστεί εντελώς απρόσμενα λίγα χρόνια πρίν, να είχαν όχι μόνο κατακτήσει ένα σημαντικό μέρος της μικρασιατικής γης, αλλά να είχαν επεκταθεί και στη Μέση Ανατολή. Ο Πάπας τότε έκρινε πως ήταν η κατάλληλη στιγμή να χτυπήσει και να εδραιώσει την παρουσία του, μιας και πίστευε πως ο μουσουλμανικός κίνδυνος μπορούσε να εξαλειφθεί και η Δύση να επανακτήσει την επιρροή της στην περιοχή, με απώτερο σκοπό την ολοκληρωτική διάλυση της Ανατολικής Ελληνικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και επαναφορά αυτής στην Λατινική πρότερη μορφή της. Και ασφαλώς τον πλήρη έλεγχο της Χριστιανοσύνης, κάτω από την ηγεσία του Πάπα ασφαλώς. Στο μεταξύ είχε συντελεστεί και το Σχίσμα των Εκκλησιών σχεδόν πενήντα χρόνια νωρίτερα λόγω του Filiogue και ο Πάπας είχε τα χέρια του ελεύθερα.

Τελικά, έναν αιώνα αργότερα και μετά από τρείς αποτυχημένες απόπειρες, ο σκοπός του Βατικανού επετεύχθη, με την Άλωση της Πόλης από τους Σταυροφόρους της Δ’ Σταυροφορίας και η λεηλασία που ακολούθησε ήταν ισοπεδωτική για την άλλοτε κραταιά αυτοκρατορία.
Πολλούς αιώνες αργότερα και συγκεκριμένα τον Μάιο του 2001, επετεύχθη η πρώτη επίσκεψη Πάπα και συγκεκριμένα αυτού του Ιωάννη Παύλου του Β’ στον ελλαδικό (πρώην βυζαντινό) χώρο, αποδίδοντας μεγίστη συγγνώμη για τα εγκλήματα των Σταυροφόρων με την άδικη Άλωση του 1204 και την απάνθρωπη λεηλασία παρουσία του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου. Αρκούσε όμως αυτό για να μπορέσει να ξεπλυθεί ένα τέτοιο έγκλημα;

Εδώ επισημαίνεται η πρόρρηση του Γέροντα Ιωσήφ Βατοπεδινού, το 2008, λίγο προτού πεθάνει, η οποία και εξηγεί το γιατί οι «Σταυροφόροι» δεν ξέπλυναν με μια απλή συγγνώμη ένα τέτοιας έκτασης και γεωπολιτικοθρησκευτικού κόστους έγκλημα, αλλά θα είχαν πολύ μεγαλύτερη πληρωμή γιατί ο λογαριασμός ήταν πολύ μεγάλος. Είπε συγκεκριμένα πως «…Οι Ευρωπαίοι θα πάθουν πολύ μεγάλη ζημιά στην αρχή. Μετά θα τους μαζέψει όλους ο Θεός στην Πόλη (εννοώντας προφανώς το ίδιο το ΝΑΤΟ) για να λάβουν μέρος στον μεγάλο πόλεμο και θα τους εξαφανίσει όλους. Έτσι θα πληρωθεί και το έγκλημα που έκαναν εναντίον του Βυζαντίου τότε.» Η συγκλονιστική ομιλία του υπάρχει στο YouTube https://youtu.be/xk9LG-krPNc

Αν λοιπόν υποτεθεί ότι ο λογαριασμός είναι πολύ βαρύς και η ζημιά τεράστια, τότε εξηγείται απόλυτα και η … «επιλεκτική» επίθεση της πανδημίας του κορωναϊού, που θέρισε κυριολεκτικά την Λομβαρδία (το κράτος της Βενετίας δηλαδή) η οποία αποτελεί μέρος της σημερινής Ιταλίας προξενώντας τεράστιες απώλειες σε ανθρώπινο κόστος κυρίως αλλά και σε οικονομικό κόστος βεβαίως, την Φραγκική Γαλλία, την Λατινική Ισπανία, την Φραγκοσαξωνική Γερμανία και τις υπόλοιπες χώρες της τέως Αυτοκρατορίας του Καρλομάγνου, οι οποίες σήμερα αποτελούν το κύριο κομμάτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υπογραμμίζεται εδώ και ο απόλυτα βρώμικος ρόλος της Βενετίας, όταν και με μεγάλη απάτη, «αρπάζει» τα οικονομικά ηνία του Βυζαντίου, ερχόμενη σε συμφωνία με τον αυτοκράτορα Αλέξιο Α’ Κομνηνό, ο οποίος με «χρυσόβουλο» παραδίδει στους Ενετούς τη διαχείριση των λιμένων και των εισαγωγών χωρίς δασμό (μας θυμίζει κάτι αυτό;). Εξ άλλου, στη Λομβαρδία κατέληξαν οι περισσότεροι θησαυροί που εκλάπησαν από το Βυζάντιο (όπως τα θρυλικά τέσσερα χρυσά άλογα του Ιπποδρόμου της Πόλης που κοσμούν εσωτερικά την εκκλησία του Αγίου Μάρκου στη Βενετία) και ο μεγαλύτερος πλούτος του Βυζαντίου μετά την Άλωση. Μη ξεχνάμε επίσης, πως το Ενεχυροδανειστήριο, καλείται από τότε σε όλες τις ευρωπαϊκές γλώσσες «Lombard».

Η Λομβαρδία επίσης, από την Άλωση της Πόλης και μετά, αναπτύσσεται με ιλιγγιώδη ρυθμό, χάρις στον λεηλατημένο πλούτο της Κων/πολης. Στη Βενετία τίθενται τα θεμέλια αυτού που ονομάζουμε σήμερα «σύγχρονο τραπεζικό σύστημα», εκεί γεννήθηκε αυτό που επίσης ονομάζουμε «καπιταλιστικό εμπορικό σύστημα» και εκεί ασφαλώς γεννήθηκε και το κίνημα της Αναγέννησης. Όλα αυτά πάντοτε με αφορμή την κατακόρυφη άνοδο του βιοτικού επιπέδου των Δυτικών η οποία και προέκυψε μέσα από την λεηλατημένη Κων/πολη. Οι εγκληματίες έγιναν…πολιτισμένοι και οι λεηλατηθέντες σκλάβοι τους. Και αργότερα σκλάβοι των Οθωμανών.

Ο κορωναϊός λοιπόν, με το που «πάτησε» πόδι στην Ευρώπη, χτύπησε αλύπητα ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ το κέντρο, την μήτρα αν θέλετε, της σύγχρονης δυτικής Ευρώπης. Εκεί όπου γεννήθηκε ο σύγχρονος καπιταλισμός, που είχε γερμανικό πρόσημο. Οι Λομβαρδοί που διέλυσαν κάποτε το δυτικό κομμάτι της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, είναι γερμανικής καταγωγής. Όπως και οι Φράγκοι, οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στα γαλατικά εδάφη, εκδιώκοντας τους Γαλάτες ή αφομοιώνοντας τους. Εν γένει, η σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση, η ίδια αυτή Ένωση που προσπάθησε να «ενώσει» όλους τους Δυτικοευρωπαίους και όχι μόνο, βασίστηκε στο οικονομικό και εμπορικό σύστημα της Λομβαρδίας. Και κάτι ακόμη. Η Παναγία των Παρισίων είχε επιλεχθεί ως μέρος για τη διακόσμηση του 50ευρου από τη Γαλλία, αλλά δεν πέρασε. Πέρασε όμως ως σήμα για την νομισματική ένωση της μονάδας ECU, του προδρόμου του Ευρώ…

Εν κατακλείδι, συνοψίζοντας τα παραπάνω, να πω πως αυτή η ξαφνική μάστιγα της επιδημίας αυτής, «χτύπησε» στοχευμένα την Ευρώπη και άτακτα τον υπόλοιπο πλανήτη. Και χτύπησε εκεί όπου υπήρξε η μήτρα της οικονομικής σκλαβιάς για τους λαούς της Ευρώπης. Στην καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην καρδιά της οικονομικής και πολιτιστικής Ευρώπης. Στους λαούς που απάρτιζαν το κράτος του Καρλομάγνου και του Πάπα Ουρβανού, που λεηλάτησαν το Βυζάντιο. Και που εξακολουθούν να λεηλατούν και τους λαούς της υπόλοιπης Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης – κυρίως – της Ελλάδας. Της Ελλάδας που δεν έπαθε σχεδόν τίποτε από το πέρασμα της πανδημίας. Μερικές δεκάδες κρούσματα μόνο και κάποιοι νεκροί, μετρημένοι στα δάκτυλά. Το τίμημα για τους απογόνους των Σταυροφόρων, μέχρι στιγμής είναι τεράστιο. Τόσο και τέτοιο, που πιθανόν σε μερικούς μήνες να μην υπάρχει πλέον αυτή η «εωσφορική» κάστα γραφειοκρατών και τραπεζιτών που αποκαλείται Ευρωπαϊκή Ένωση. Μια Ένωση που σκοπό είχε να μεγαλώσει την…Λομβαρδία των τραπεζιτών και των συμφερόντων τους ενάντια στους λαούς της ηπείρου. Μια Ένωση που η πτώση της, θα επιφέρει οικονομικό Αρμαγεδδώνα σε όλον τον πλανήτη.

Η καιόμενη Παναγία των Παρισίων, έστειλε το κακό μήνυμα. Οι «Λομβαρδιανοί» γραφειοκράτες μάλλον δεν το έλαβαν. Και πιθανώς να μην το λάβουν ποτέ.

Υ.Γ. Προχτές, ο πρόεδρος της Βουλής της Ιταλίας, αποκαθήλωσε με τελετουργικό τρόπο την σημαία της ΕΕ από το γραφείο του, αντικαθιστώντας τη με αυτή της Ιταλίας!

Υ.Γ. 2 Ο Σαλβίνι την προηγούμενη εβδομάδα, αποκάλεσε «φίδια» και «απατεώνες» τους Γερμανούς και τους λοιπούς γραφειοκράτες της ΕΕ και τόνισε πως όταν εκλεγεί στο αξίωμα του πρωθυπουργού, θα θέσει θέμα παραμονής της Ιταλίας στην ΕΕ ενώ από την άλλη, η Τζόρτζια Μελότι, αρχηγός του νέου συντηρητικού κόμματος «Αδελφοί της Ιταλίας», υμνεί την Ελλάδα για τη στάση της στην τραγωδία που περνάει η χώρα της και δηλώνει πως στηρίζει ένθερμα τον Σαλβίνι σε μια πορεία εξόδου της Ιταλίας από την ΕΕ. Παρόμοιες δηλώσεις έκαναν και στελέχη της ισπανικής βουλής.

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ


CopyAMP code

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…