ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Πύρινος Λόγιος : Οι «μπαγαποντιές» του «Ψευτορωμαίϊκου» είναι καταδικασμένες να αποτύχουν! Η Ελλάδα αναγεννιέται από τις στάχτες της με οδηγό την Υπέρμαχο Στρατηγό της!

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΠΥΡΙΝΟΣ ΛΟΓΙΟΣ. - 19 Σεπ 2020 - 20:29
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Η Υπέρμαχος Στρατηγός μας, η Παναγιά, ευλογεί τα στρατεύματά μας στο Έπος της Αλβανίας 

Προχτές άκουγα τον πρωθυπουργό Κ.Μητσοτάκη στη ομιλίες του στη ΔΕΘ και κουνούσα αποδοκιμαστικά την κεφαλήν! Αναρωτιόμουν συνεχώςστο πώς είναι δυνατόν να υποβαθμίζει ένα πολιτικό «τσούρμο» σαλτιμπάγκων τόσο εύκολα την νοημοσύνη των υγιώς σκεπτόμενων Ελλήνων, τη στιγμή μάλιστα που η πατρίδα μας βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή της μακραίωνης ιστορίας της 

Γράφει ο Πύρινος Λόγιος 

Μία από τις πολλές προρρήσεις του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, ήταν και η εξής: «Το κακό θα σας έρθει από τους…διαβασμένους»! Τότε που το ξεστόμισε, κανείς σχεδόν δεν μπορούσε να καταλάβει περί τίνος ομιλεί ο Άγιος παππούλης. Σήμερα όμως, με την άνοδο του επιπέδου της γνώσης και την αβίαστη ροή των γεγονότων και των εξελίξεων στην περιοχή μας, μπορεί ο καθείς να αντιληφθεί το πόσο και σε ποιο βαθμό δικαιώνεται η Αγιοσύνη του Εθνικού μας Ισαποστόλου και Δασκάλου του Γένους.  

Αυτοί λοιπόν, οι «δήθεν» καθηγητάδες, οι «δήθεν» προφεσόροι, οι «δήθεν» Ιστορικοί (ΕΛΙΑΜΕΠ), οι «δήθεν» …σύμβουλοι (Ασφαλείας) και οι «δήθεν» υπουργοί (Δένδιας) είναι σχεδόν βέβαιο ότι μας οδηγούν στο χειρότερο κακό. Όχι μόνο γιατί…παίζουν με τη νοημοσύνη μας, αλλά γιατί τα κίνητρά τους είναι τόσο ποταπά και άθλια, που δεν αφήνουν περιθώριο για ηπιότερες κριτικές ως προς την προσωπικότητα και το…καλοπροαίρετο των πράξεων τους. 

Επιστρέφοντας στα των …πρωθυπουργικών δηλώσεων, ακούστηκε μεταξύ άλλων από το στόμα του Μητσοτάκη, η φράση περί… «θαλασσίων ζωνών». Ότι δηλαδή, η μόνη διαφορά που μπορούμε να συζητήσουμε με την Τουρκία είναι η οριοθέτηση των…θαλασσίων ζωνών και μετά διευκρίνισε σε χαμηλό τόνο, σχεδόν ψιθυριστά, ότι ομιλεί φυσικά για …ΑΟΖ κλπ, παραλείποντας τον όρο «Υφαλοκρηπίδα». Γιατί άραγε; Τι συμβαίνει; Έχουμε πάλι…νέες νομικίστικες «ορολογίες» που πάνε να θολώσουν τα ήδη ταραγμένα νερά των θαλασσών που μας περιβάλουν; 

Και εξηγούμαι. 

Εδώ και αρκετό καιρό, και εν μέσω των απίθανων τουρκικών προκλήσεων και λεονταρισμών, ο Μητσοτάκης και οι λοιποί «συνδαιτυμόνες» του στην εξουσίαδιατυμπάνιζαν πως «η μόνη διαφορά που έχουμε με την Τουρκία, είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και κατ’ επέκταση της ΑΟΖ», αρνούμενοι – και πολύ ορθά – να βάλουν οτιδήποτε άλλο σε τραπέζι διαλόγου και μάλιστα τόνιζαν και την παραπομπή του ζητήματος στη Χάγη, εφ’ όσον δεν υπάρξει γόνιμος διάλογος επ’ αυτού του θέματος.  

Αντ’ αυτού τώρα, αρχίσαμε…νέο βιολί. Αυτό των…θαλασσίων ζωνών! Τι μπορεί να σημαίνει όμως αυτό; Είναι τόσο ζωτικής σημασίας η αλλαγή των όρων ή απλώς…δε σημαίνει τίποτε; 

Προσέξτε τώρα πού ακριβώς ΚΡΥΒΕΤΑΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ. 

Ο όρος «Θαλάσσιες ζώνες», δεν είναι απλά και μόνον ένας «γενικός όρος». Δηλαδή, δεν περιλαμβάνει μόνο υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, αλλά περιλαμβάνει μέσα και την περίφημη…Αιγιαλίτιδα Ζώνη! Τι είναι ακριβώς τώρα αυτή η Αιγιαλίτιδα Ζώνη;  

Οι περισσότεροι εξ ημών, πιθανόν να την γνωρίζουν ως «εθνικά χωρικά ύδατα». Είναι μεν σωστό αυτό, αλλά ΟΧΙ ΑΚΡΙΒΩΣ σωστό. Γιατί είναι μεν εθνικά χωρικά ύδατα, αλλά συνάμα είναι και ΕΘΝΙΚΟΣ ΕΝΑΕΡΙΟΣ ΧΩΡΟΣ!  

Άρα, με τον όρο αυτόν, εννοούνται όχι μόνο τα εθνικά χωρικά ύδατα, αλλά και ο εθνικός χώρος του…αέρα! Όταν λοιπόν πάμε εμείς να διαπραγματευτούμε, συζητήσουμε ή οριοθετήσουμε, όπως θέλετε πέστε το τις…θαλάσσιες ζώνες, είμαστε υποχρεωμένοι να πάμε για ΕΘΝΙΚΑ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ ΚΑΙ ΕΝΑΕΡΙΟ ΕΘΝΙΚΟ ΧΩΡΟ! 

Και λαμβανομένου υπ’ όψιν ότι η …κουβέντα αυτή θα πάει μακρυά ως είθισται, υπάρχει ΜΕΓΙΣΤΟ ΘΕΜΑ. Διότι η Αιγιαλίτιδα Ζώνη, ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΣΚΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ κατά το Διεθνές Δίκαιο ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΚΡΑΤΟΣ. Με άλλα λόγια δηλαδή, εμείς ως Ελλάδα, μπορούμε ανά πάσα στιγμή, να επεκτείνουμε την Αιγιαλίτιδα Ζώνη μας όποτε το θελήσουμε ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ και κανείς δεν μπορεί να μας πεί το παραμικρόΕπομένως, όταν πας να συζητήσεις επ’ ορισμού διαπραγματεύσεως τις «θαλάσσιες ζώνες» σου με ένα γειτονικό σου κράτος, δεν μπαίνει στο τραπέζι ΜΟΝΟ Η ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ, δηλαδή τον βυθό, ο οποίος βυθός εκτείνεται μέχρι τα 200ν.μ., και κατ’ επέκτασιν και την ΑΟΖ, αλλά στην κουβέντα μπαίνει και ο…αέρας! Δηλαδή επί της ουσίας, πας να διαπραγματευτείς συνολικά ένα πακέτο δικαιωμάτων, που είναι κυριαρχικό σου δικαίωμα ΕΚ ΠΡΟΟΙΜΙΟΥ! 

Αυτό λοιπόν θέλετε αγαπητά μας …πολιτικά σούργελα; Ή μάλλον, αυτό σας έχουν πιέσει οι Γερμανοί και οι ΝΑΤΟϊκοί πάτρονές σας να κάνετε, επειδή σας έχουν στο χέρι; Και προσπαθείτε να ξεπουλήσετε  ό,τι υπερήφανο και ανέγγιχτο έχει απομείνει πλέον σε αυτή τη χώρα προκειμένου εσείς και η μηδενιστική φάρα σας να κυβερνάει εσαεί; 

Τώρα καταλαβαίνουμε γιατί ο Μητσοτάκης εξακολουθεί να κρατάει ως επτασφράγιστο μυστικό το περιεχόμενο της συμφωνίας του Βερολίνου, που έγινε κάτω από τη…μύτη μας και την «κάρφωσαν» οι Τούρκοι διά στόματος Τσαβούσογλου. Διότι, πολύ απλά, κατά τη δική μου ταπεινή άποψη, η κυρία Μέρκελ, προκειμένου να …διευκολύνει τον προστατευόμενο της «πολιτικό θίασο Μητσοτάκη» στο να βρεθεί μια …φόρμουλα που θα κατευνάσει τον Ερτογάν και πιθανόν και να του δώσει και μια νίκη που έχει ανάγκη στο εσωτερικό του, να παραχωρηθούν ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο de jure πλέον και να …ξεχάσει (προσώρας) τις απίστευτες απαιτήσεις του που αφορούν τα νησιά μας και την Δυτική Θράκη.  

Αυτό ήταν λοιπόν το…κουμπί της ΑλέξαιναςΓι αυτό έγιναν η υφαλοκρηπίδα και η ΑΟΖ…θαλάσσιες ζώνες εν μια νυκτί! Και γι’ αυτό επιμένει ο Μητσοτάκης να πάμε σε διάλογο το συντομότερο δυνατόν, διότι όπως έχει ισχυριστεί κατά καιρούς, τόσο εκείνος, όσο και οι …λοιποί όψιμοι  «πασιφιστές» ευρωπαίοι και αμερικανοί, ότι …είναι αδιανόητη μια πολεμική σύγκρουση, άποψη που όλως τυχαίως(;) την αποκαλούνται ΜΟΝΟΝ οι νέο-Φιλελεύθεροι κεντροδεξιοί και…κεντροαριστεροί! Δηλαδή με άλλα λόγια, επειδή ο πασιφισμός είναι …πανάκεια στην μεταμοντέρνα εποχή της τεχνολογίας και της κατ’ επίφασιν δημοκρατίας, άρα πρέπει και ο «αδύναμος» προκειμένου να αποφύγει τον πόλεμο, να …υποκύψει στις αναθεωρητικές απαιτήσεις του «ισχυροτέρου» 

Αμ ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη κύριοι Μητσοτάκη και Δένδια, αλλά αγαπάει (πιο πολύ μη σου πω) και τον νοικοκύρη, δηλαδή την πατρίδα και τον λαό της. Χάσατε με …γκολάρα από τα αποδυτήρια κύριοι. Οι πάντες τώρα, μετά και την απόλυτη ξεφτίλα της αποκάλυψης της… «μυστικής συμφωνίας», έχουν αντιληφθεί ότι κάτι βρώμικο και μιαρό κρύβεται πίσω από τις βαριές κουΐντες της γερμανικής καγκελαρίας και του Μεγάρου Μαξίμου. Και δεν θα το επιτρέψουν να συμβεί! 

Έχω τονίσει επανειλημμένως ότι το σχέδιο του Ερτογάν, δεν είναι τα ζητήματα της θάλασσας. Ή αν θέλετε, δεν είναι ΜΟΝΟ αυτόΟ στόχος του «Χίτλερ της Μεσογείου», είναι Η ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΝΗΣ, που σημαίνει απόλυτη διχοτόμηση του Αιγαίου με όλα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από τον 25ο παράλληλο και μετά, θα..περάσουν στην Τουρκία! Δεν το λέω εγώ, ο δικός του Τύπος είναι αυτός που το διακηρύττει, φυσικά με τις δικές του ευλογίες. Κι αυτό φαίνεται πασιφανέστατα και από τις τελευταίες…δηλώσεις ενός «Χατζηαβάτη» του σαραγιού του νεοΣουλτάνου ονόματι Ιμπραήμ Καλίν, ο οποίος δήλωσε χτές περίπου ότι «πρέπει η Ελλάδα να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που της δίνει η Τουρκία και να προσέλθει σε διάλογο χωρίς προϋποθέσεις», ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε κι ο Τσαβούσογλου λέγοντας πως «αναμένει από την Ελλάδα να ανανεώσει όλα τα κανάλια διαλόγου με την Τουρκία χωρίς καμμία προϋπόθεση». Κι αν δε συμφωνήσουμε σε αυτό, ούτε λίγο ούτε πολύ, μας λέει ότι «Ως δικαιολογία για την στρατικοποίηση των νησιών λένε πως υπάρχει απειλή από την Τουρκία. Ενώ δεν έχει γίνει καμία επίθεση στα νησιά αυτά. Επίσης αν θα γίνει μια στρατιωτική επέμβαση από την Τουρκία εκείνα τα όπλα (σ.σ. εννοεί τα ελληνικά) δεν θα έχουν κανένα όφελος!» Με όλα λόγια, μας …φοβερίζει ότι ή θα φύγουμε από τα νησιά μας με το καλό ή θα μας…σφάξουν 

 Αν δε, λάβουμε υπ’ όψιν και τις δηλώσεις Πομπέο που μίλησε πάλι για απόσυρση όλων των στρατιωτικών δυνάμεων από την περιοχή και διευθέτηση όλων των ζητημάτων μέσω διπλωματίας και διαλόγου, αντιλαμβάνεστε που πάει το…θέμα.  

Και κάτι ακόμη. Παρατηρήσατε κάτι; ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ…ΑΟΖ και ΜΙΛΙΑ! Μόνο για διάλογο ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ! Άρα, αντιλαμβάνεται και ο πιο καλόπιστος ακροατής προς τα πού πάει το..μονοπάτι.  

Το απίστευτο δε στην όλη υπόθεση, είναι ότι ορισμένοι Τούρκοι αξιωματούχοι, όπως ο περιβόητος Ουμίτ Γιαλίμπρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας, «αποκαλύπτουν» και μέρος των σχεδίων Ερτογάνκαθ’ υπόδειξιν του προφανώς. Προσέξτε δηλώσεις!  

«Στην Ελλάδα, ΔΟΘΗΚΕ (άκουσον, άκουσον! Δόθηκε και όχι ότι κατέκτησε με το σπαθί της!) το δικαίωμα…χρήσης(!) (δηλαδή το δικαίωμα …κατοχής(!))και όχι το δικαίωμα κυριαρχίας(!) Οι περιοχές κυριαρχίας και θαλάσσιας δικαιοδοσίας όπως και ο εναέριος χώρος των νησιών ΘάσοςΣαμοθράκη, ΛήμνοςΛέσβος, ΧίοςΣάμοςΙκαρία, Ψαρά και Άγιος Ευστράτιος!» 

Και συνεχίζει…απαιτώντας να…εκκενωθούν άμεσα τα νησιά αυτά από τους πολίτες που τα κατοικούν, να αποσύρει η Ελλάδα τον στρατό από τα νησιά αυτά και να τα…παραδώσει μέσω ειδικής συνθήκης στην …νόμιμη δικαιούχο Τουρκία!!! 

Λες και μας…νίκησαν κατά κράτος αυτοί σε κάποιο πόλεμο και ζητούν τα νησιά μας ως…λάφυρο πολέμου! Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός της θρασύτητας, τότε τι στα κομμάτια είναι; 

Και παρ’ όλα αυτά, οι «δικοί» μας σαλτιμπάγκοι, θέλουν να καθίσουν στο τραπέζι και να …ορίσουν λέει τις… «θαλάσσιες ζώνες»!  

Πόση κατάντια μπορεί να χωρέσει άραγε στο τρύπιο τσουβάλι της η παντέρμη Ελλάδα από αυτά τα «διαβασμένα» φρικιά που την κυβερνούν; 

Ποτέ άλλοτε η Ελλάδα δεν υπέστη τέτοιο «ξεφτιλίκι». Ποτέ άλλοτε η πατρίδα μας δεν υπέστη τέτοιον απίστευτο διασυρμό. Να έχεις από τη μια μεριά αυτά τα μίσθαρνα ανθρωπάρια που μας κυβερνούν να ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλον στο ψέμμα και στην υποκρισία (υπόθεση μασκών για τον κορωναϊό, «θαλάσσιες ζώνες» αντί για υφαλοκρηπίδα – ΑΟΖ) και από την άλλη, κάτι ελεεινά κατακάθια που θέλουν να λέγονται και …Ευρωπαϊστές, να στηρίζουν με τις πράξεις τους (στα λόγια παριστάνουν τους…μάγκες) έναν στυγνό δολοφόνο και σφαγέα αθώων ανθρώπων και που αυτός απειλεί στεγνά και χωρίς αιδώ μια χώρα μέλος της «παρέας» τους, ενώ στη Λευκορωσία για παράδειγμα, παριστάνουν τους …υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που…καταπατά βάναυσα ο Λουκασένκο Πού έχουμε μπλέξει Θεέ μου… 

Όμως… 

Όμως, ο Θεός, ο Άγιος Τριαδικός Θεός που στο όνομά Του οι Έλληνες έχουν χύσει ποταμούς αίματος, δείχνει να έχει άλλη γνώμη από αυτούς και άλλα σχέδια, πλήρως και εκ διαμέτρου αντίθετα από αυτό το …εκσυγχρονιστικό και πασιφιμιστικό τσίρκο. Και ακόμη, δεν έχει πεί, όχι μόνο την τελευταία Του λέξη, αλλά ούτε καν έχει αρχίσει ακόμη να «μιλάει»Απλά «στέλνει» «κωδικοποιημένα μηνύματα» μέσω σημείων, που δείχνει και το πόσο θυμωμένος είναι αλλά και ότι η οργή Του θα ξεσπάσει σύντομα επί των κεφαλών όλων αυτών που έσυραν το Γένος μας σε αυτή την κατάπτυστη κατάντια. Πολύ σύντομα, τα κωδικοποιημένα αυτά μηνύματα θα γίνουν απτά γεγονότα κι αυτά με τη σειρά τους θα γίνουν κόλαφος για όσους τόλμησαν να ανοίξουν λάκκο και να ρίξουν μέσα το ευλογημένο από Εκείνον, περίκλεον Γένος των Ελλήνων. 

Το «κλάμμα» της Παναγίας 

Αυτό που συμβαίνει με τις εικόνες της Παναγίας, δεν έχει ξαναγίνει. Τουλάχιστον ιστορικά, όσο κι αν έψαξα σε αρχεία του 16ου17ου και 18ου αιώνα, δεν αναφέρεται τίποτε από κανέναν ιστορικό, ούτε καν από εκκλησιαστικό αρχείο. Και μιλώ τόσο για τα δάκρυα που τρέχουν από την εικόνα της Παναγίας της Παρηγορήτρας εδώ και 8 μέρες ασταμάτητα(!), εικόνα που βρίσκεται στον Ναό του Αγίου Δημητρίου στον Βύρωνα, όσο και για την άκρως μυστηριώδη πυρκαγιά που ξέσπασε στις 15 του Ιουνίου στο μοναστήρι της Βαρνάκοβας στη Φωκίδα. Φωτιά που κατέστρεψε ολοσχερώς, τόσο το μοναστήρι, όσο και την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Βαρνάκοβας, η οποία και συνοδευόταν από τάματα χιλιάδων πιστών, οι οποίοι, καθ’ ομολογίαν τους, είχαν βιώσει κάποιο θαύμα το οποίο απέδιδαν στην ίδια την Παναγία.  

Λίγες μέρες πιο πρίν, κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και εν μέσω lockdown λόγω κορωναϊούάλλο ένα φοβερό σημάδι έλαβε χώραν, χωρίς κανένα από τα συστημικά ΜΜΕ να πεί ή να γράψει το παραμικρό. Και μιλώ για το απίστευτο φαινόμενο – «θαύμα» της …αιμορραγίας του Εσταυρωμένου στον Περιώνυμο ιστορικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Ανδρέα στο Γηροκομείο Αθηνών! Και όπως μπορείτε να δείτε και στο βιντεάκι που τραβήχτηκε, όλο το σώμα του Εσταυρωμένου είναι γεμάτο αίματα ανακατεμένα με…ιδρώτα! Δεν έχει ποτέ ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο και πολύ λίγοι, είχαν την τόλμη και το θάρρος να το καταγράψουν και να το προβάλουν. 

Ο εξαίρετος αγωνιστής της Ορθοδοξίας και μαχητικός αρθρογράφος, γιατρός Κων/νος Βαρδάκας, τον οποίο εκτιμώ απεριόριστα και σέβομαι, έφερε στη δημοσιότητα πολλά από τέτοιου είδους «σημάδια», αλλά ειδικά σε αυτά τα τρία (Αιμορραγία Εσταυρωμένου, διαρκής ροή δακρύων Παναγίας, πυρκαγιά στο μοναστήρι Βαρνάκοβας) υπήρξε καταλυτικός όσον αφορά τα λεπτομερή και συνεχή «ρεπορτάζ» του. Ο,τι λεπτομέρειες γνωρίζουμε ως τα τώρα, το χρωστάμε σε εκείνον.  

Οι πιο κάτω φώτοςμιλούν από μόνες τους. 

Δεν είμαι θρησκόληπτος, ούτε φανατικός ή σκιτζής. Είμαι επιστήμονας, διυλίζω κι εγώ τον κώνωπα και καταπίνω την κάμηλον, όπως όλοι οι… «σπουδαγμένοι». Και για να πιστέψω, πρέπει να βάλω τον δάκτυλον υπό τον τύπον των ήλων.  

 Όμως εδώ, υπάρχει ένα θέμα. Ένα θέμα που είναι από μόνο του ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ. Και είναι ασφαλώς τέτοιο, επειδή ουδείς μπορεί να το εξηγήσει, τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα της επιστήμης. Δεν είναι μόνο το υγρό (δάκρυ) που ξεκινάει ΜΕΣΑ από την εικόνα, μέσα από το πλαίσιο της κορνίζας δηλαδή και που δεν έχει σχέση με την θερμοκρασία του περιβάλλοντος και τους υδρατμούς που αυτό προκαλεί. Είναι και το απίστευτο με την αιμορραγία ανακατεμένη με …ιδρώτα στον Εσταυρωμένο!  

Ουδείς «ειδικός» μπήκε στον κόπο όχι μόνο να προβεί σε μια – κατ’ ιδίαν – έρευνα, αλλά καν να τα αναφέρει αυτά τα θαυμαστά και τρομακτικά σημεία, τα οποία έλαβαν χώραν σε μια χώρα που θεωρείται η μήτρα της Ορθοδοξίας και που αυτή η ίδια πολεμείται πλέον με τον πιο οφθαλμοφανή τρόπο. Εν μέσω κρίσεως του κορωναϊού και των Αγίων ημερών του Πάσχα, οι εκκλησιές έκλεισαν, η Θεία Κοινωνία απαγορεύτηκε (ως μέσο…μετάδοσης της νόσου του Covid 19, οι εκδηλώσεις των πιστών απαγορεύτηκαν επίσης και το μόνο που επετράπη, ήταν απλά η…συμμετοχή του κόσμου από τα …μπαλκόνια των σπιτιών του. Και το πράγμα αποκτά μεγαλειώδη σημασία, λόγω του ότι τα σημεία αυτά συνέβησαν ακριβώς τις μέρες του κακού! 

Τέτοιου είδους «κόλπα», ούτε ο Σατανάς ο ίδιος δεν είχε σκαρφιστεί τόσα χρόνια. Και απ’ ό,τι φαίνεται, όλα αυτά τα τρομερά που έπεσαν μαζεμένα τούτη τη δίσεκτη χρονιά, είναι έργο δικό του, επειδή ο Θεός το επέτρεψε προς συγκλονισμόν ημών και προειδοποίηση ότι…θα συμβούν κι άλλα γεγονότα, που θα υπερβαίνουν τη λαίλαπα του «κορωναϊού». Μπας και ξυπνήσει ο «κοιμώμενος» νεοΈλλην 

Επιστρέφοντας πίσω στα θέματα που θίξαμε στις αρχές του παρόντος σημειώματος, να τονίσω πως αυτές τις ώρες που γράφεται αυτό το κείμενο, τόσο το έγκυρο Slpressόσο και το έγκριτο hellasjournal (ίσως τα μόνα site όπου αρθρογραφούν οι κορυφαίοι Έλληνες διανοητές και αναλυτές), κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις επικείμενες ελληνοτουρκικές συνομιλίες, που βιαστικά και εντελώς αναίτια (η «απόσυρση» μόνο του Uruts Reis για να προχωρήσει μια τέτοια κίνηση είναι από μόνη της γελοιοδέστατη αιτία), αποδέχτηκε η ελληνική κυβέρνηση επειδή η πίεση της Μέρκελ είναι…αφόρητη. 

Πολύ σωστά επισημαίνεται από όλες τις πλευρές ότι οποιαδήποτε απόπειρα έναρξης τέτοιου διαλόγου υπό το φόντο των απειλών, των εκφοβισμών και των εκβιασμών και χωρίς τις …προϋποθέσεις, τις οποίες διακήρυττε μέχρι σήμερα ο …πασιφιστής πρωθυπουργός μας, θα μας οδηγήσουν οπωσδήποτε σε αδιέξοδο (αυτό επί της ουσίας επιδιώκει η Άγκυρα)με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούμε ανάμεσα στις επιλογές «ή συμβιβασμός και παραχωρήσεις ή πόλεμος», που εξυπηρετούν αφάνταστα τον Ερτογάν. 

Όσο ο νεοσουλτάνος δεν καταφέρνει να μας φέρνει σε τραπέζι χωρίς προϋποθέσεις ή χωρίς τους τόμους του Διεθνούς Δικαίου πάνω στο τραπέζι και με κατοχυρωμένο τον αποκλεισμό του casus belli, η πατρίδα μας είναι ασφαλής και ο Ερτογάν βαδίζει με γοργό βηματισμό προς την πτώση και την κρεμάλα. Σε αντίθετη περίπτωση, η πατρίδα μας πεθαίνει κι ο Ερτογάν παίρνει ανάσες ζωής 

Αν όμως, παραχωρηθεί έστω και μια ίντσα από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα πάνω στις θάλασσες μας και στα νησιά μας, αν παραχωρήσουμε έστω και ένα πετραδάκι από οποιαδήποτε βραχονησίδα μας για να …κατευναστεί προσώρας ο ήδη από παντού εγκλωβισμένος Ερτογάν και τον βγάλουμε από τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει, το εγγύς μέλλον θα μας βρεί πλήρως ακρωτηριασμένους και τον Ερτογάν παντοδύναμο. Μια ίντσα μόνο ελληνικής κυριαρχίας ή ένα πετραδάκι από βραχονησίδα, αρκούν.  

Οι Γερμανοί και λοιποί ευρωπαίοι που στηρίζουν μετά μανίας την Τουρκία, οποιοσδήποτε κι αν είναι αυτός που την κυβερνά, έχουν πολύ σοβαρούς λόγους για να το κάνουν. Έχοντας μεταφέρει σχεδόν όλο τους τον παραγωγικό ιστό στην Τουρκία, λόγω φορολογικού παραδείσου και εξευτελιστικών μισθών, κατορθώνουν και επιβιώνουν ακόμη οικονομικά, αποδεικνύοντας έτσι το πόσο τους είναι χρήσιμη μια Τουρκία, παραβλέποντας ή υποτιμώντας το πόσο επικίνδυνη μπορεί να γίνει ανά πάσα χρονική στιγμή. Είναι ηλίου φαεινότερον ότι ο Ερτογάν αυτή τη στιγμή, κυριολεκτικά τους κρατάει από τα «μέζεα», ενώ αυτοί δείχνουν να χρειάζονται τώρα, εν μέσω κρίσεως του κορωναϊού και με τα νέα lockdown να βρίσκονται πιο κοντά από κάθε άλλη φορά, τη μεγαλύτερη πίστωση χρόνου που μπορεί να δοθεί. Είναι ολοφάνερο πως τόσο οι επιχειρήσεις τους, όσο και οι τράπεζες τους, είναι απολύτως εκτεθειμένες απέναντι στην υπό κατάρρευση τουρκική οικονομία και ένας πόλεμος ανάμεσα σε τρία μέλη της ΕΕ (Ελλάδα, Κύπρος, Γαλλία) και την Τουρκία, θα αποβεί μοιραίος όχι τόσο για την πατρίδα μας, όσο για εκείνους που θα βρεθούν κατ’ ευθείαν στην οικονομική κόλαση. Μια τέτοια περίπτωση, είναι νομοτελειακά σίγουρο ότι όχι μόνο θα προκαλέσει τευτονικούς σεισμούς στην ήδη παραπαίουσα ΕΕ, αλλά και σε όλον τον δυτικό κόσμο. Μια τέτοια σύγκρουση, θα προκαλέσει την κατάρρευση της Ατλαντικής συμμαχίας, την κατάρρευση της οικονομίας της Γερμανίας και κατ’ επέκταση του ίδιου του Ευρώ και με άμεσο αποτέλεσμα την πτώση της ΕΕ. Αυτό από μόνο του είναι αιτία πρόκλησης του Γ’ ΠΠ, επειδή θα συμπεριλαμβάνει και την ίδια και την Ρωσία, οπότε αντιλαμβάνεστε το τι πρόκειται να συμβεί. 

Είναι ολοφάνερο πλέον σε πόσο δύσκολη θέση έχει περιέλθει το «Ψευτορωμαίϊκο» στο σύνολό του. Ή θα πρέπει να επιλέξει την οδό της προδοσίας για να επιβιώσει (αν κι αυτό είναι απολύτως αμφίβολο) ή να αναγκαστεί να πάει σε πόλεμο, καθιστώντας πλέον τον Στρατό ως απόλυτη δύναμη και ρυθμιστικό παράγοντα την επόμενη μέρα. Αν επιλέξει το πρώτοοι ευρωπαίοι κερδίζουν τα πάντα και η Ελλάδα μετατρέπεται σε …προτεκτοράτο της Τουρκίας, χάνοντας τα πάντα. Αν επιλέξουν το δεύτερο, η Ελλάδα σώζεται και όλος ο άλλος κόσμος γύρω της…καταρρέει.  

Ο Θεός εκεί ψηλά, έχει ήδη επιλέξει. Και την επιλογή Του θα την επιβάλλει με τον μόνο τρόπο που Εκείνος ξέρει. Και η επιλογή του είναι μία: Το γκρέμισμα του σάπιου αυτού κόσμου και το χτίσιμο μιας νέας ανθρωπότητας, με την ΑΝΑΓΕΝΝΗΜΕΝΗ Ελλάδα να γίνεται ΚΑΙ ΠΑΛΙ το όργανό Του. 

Δεν με πιστεύετε; 

Μη βάλετε στοίχημα. Θα το χάσετε. 

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ


CopyAMP code

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…