ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Πύρινος Λόγιος : Τα Lidl έδειξαν το αληθινό πρόσωπο των πολυεθνικών του προτεσταντισμού. Ο Σκλαβενίτης, το πρόσωπο της εθνοπρέπειας!

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΠΥΡΙΝΟΣ ΛΟΓΙΟΣ. - 19 Φεβ 2022 - 21:14

Τα δημοσιογραφικά πλυντήριατων Lidl, της αγαπημένηςαλυσσίδας σούπερ μάρκετ της Αγίας Οικογένειας”, άνοιξαν πόλεμο με τους Έλληνες πολίτες εδώ και δυό μέρες, ύστερα από το ατυχές περιστατικό με την πάμφτωχη γριούλα που…έκλεψε όλο κι όλο δυό μπουκιές φαγητό γιατί πεινούσε. Κι αυτό, δεν θα τους βγεί σε καλό. Ούτε σε αυτούς, ούτε στη γερμανική αλυσσίδα φτηνήςτροφής.

Γράφει ο
Πύρινος Λόγιος

Δεν είχα καμμιά αμφιβολία ότι κάποτε οι “προτεστάντες” που μας έχουν κατσικωθεί στο σβέρκο μας, θα έδειχναν κάποια μέρα το αληθινό τους πρόσωπο και στην ελληνική κοινωνία με την οποία συναλλάσσονται σε επίπεδο εμπορικών συναλλαγών και ειδικότερα του λιανεμπορίου. Αυτό της απόλυτης ψυχρότητας, του απόλυτου αμοραλισμού και της τελεολογικής ανηθικότητας.

Τα Lidl, δεν είναι απλά ένα ακόμη σούπερ μάρκετ. Είναι το απαύγασμα της γερμανικής προτεσταντικής νοοτροπίας, ίδιον και όλων των σαξωνικών και αγγλοσαξωνικών λαών, δηλαδή της “φιλανθρωπίας με προσωπικό όφελος”. Κοινώς, “σας τα δίνουμε φτηνά (σε κόστος) για να αγοράζετε περισσότερα, επειδή είμαστε…φιλάνθρωποι “.

Αν δεν έχει όμως κάποιος, έστω και αυτό το μικρό, ευτελές αντίτιμο για να τα αγοράσει και προβαίνει στο απονενοημένο, δηλαδή στο να φτάσει στο σημείο να προβεί σε κλοπή αν και έντιμος ηθικά, τότε τον λόγο παίρνει ο λεγόμενος “Ηθικισμός”. Δεν έχει σημασία αν η κλοπή ήταν πράξη απελπισίας. Σημασία έχει απλά και μόνο η ΠΡΑΞΗ.

Ο Ηθικισμός είναι η σημαία του προτεσταντικού θρησκευτικού και κοινωνικού καπιταλισμού. Οι θεωρίες του Μάξ Βέμπερ άλλως τε, είναι κατά κάποιο τρόπο και η μήτρα του κοινωνικού αμοραλισμού που εκφράζει ο καπιταλιστικός προτεσταντισμός που βασίζεται στον Ηθικισμό. Θυμάστε την Άγκελα Μέρκελ, τότε που πριν 8 χρόνια μας είχε έλθει το Πάσχα για να…στηρίξει τον Αντώνη Σαμαρά ο οποίος εφάρμοζε τα βδελυρά μνημόνια κατ’ εντολή της; Θυμάστε τι…παρήγγειλε να φάει τη Μεγάλη Παρασκευή, την μέρα δηλαδή της απόλυτης νηστείας για την Ορθόδοξη Χριστιανοσύνη; Χοιρινό κρέας και…παγωτό βανίλια, λέγοντας μετά ως δικαιολογία πως “Εμείς νηστεύουμε ό,τι λατρεύουμε. Κι εγώ λατρεύω τα…λαχανικά!”

Δηλαδή, επειδή …λατρεύει τα λαχανικά που ΕΙΝΑΙ νηστίσιμα, τρώει το…χοιρινό (που είναι το εθνικό φαγητό των Γερμανών) γιατί δεν της…αρέσει! Όπως φυσικά και το…παγωτό βανίλια! Και αισθάνεται η κυρία ότι…όντως νηστεύει!
Πάλι καλά που δε ζήτησε και παγωτό από…αμυγδαλόγαλα!

Εν πάσει περιπτώσει, ο καπιταλιστικός Ηθικισμός, γνώρισμα των δυτικών προτεσταντών, εφαρμόστηκε και στην περίπτωση της φτωχής γριούλας. Οι ψυχροί και απόλυτα εναρμονισμένοι με την νοοτροπία αυτή μάνατζερ και προσωπικό του Lidl, φέρθηκαν τόσο, μα ΤΟΣΟ πρόστυχα, που δεν μπορεί να το συγχωρήσει όχι μόνο ο μέσος Έλληνας, αλλά ο ΚΑΘΕ Έλληνας! Ακόμη και ο πλέον ψυχρός καπιταλιστής που ανήκει στο γένος των Ελλήνων.

Ένας από αυτούς, είναι και ο Σκλαβενίτης. Δεν δημιουργεί κανείς μόνο με…Ευχολόγια ή με το Σταυρό στο χέρι τη μεγαλύτερη αλυσσίδα σούπερ μάρκετ στη χώρα. Άνθρωπος λοιπόν των επιχειρήσεων, σίγουρα θα έχει “αδικήσει” ή ακόμη και καταπατήσει έμμεσα κάποια από τα δικαιώματα των υπαλλήλων του ή κάποιους από τους προμηθευτές του. Όμως, στη περίπτωση της γριούλας και όχι μόνο (έχω ακούσει για…κρυφά φορτηγάκια με τρόφιμα που πήγαιναν σε σπίτια πάμφτωχων οικογενειών στην Ελλάδα, έχω ακούσει για…αυξήσεις μισθών σε περίοδο απόλυτης κρίσης, έχω ακούσει αρκετά) έπραξε αυτό που θα έπρεπε να πράξει κάθε Έλληνας που δεν ασπάζεται αυτό το κτηνώδες και απάνθρωπο προτεσταντικό δημιούργημα, δηλαδή τον Ηθικισμό. Γέμισε ένα φορτηγάκι με τρόφιμα, που το κόστος του δεν ήταν πάνω από 2.000 ευρώ και τα έστειλε ως… “καταπραϋντικό δώρο” στη φτωχή γιαγιούλα. Και φυσικά, για την πράξη του αυτή έγινε…ντόρος! Όχι διότι πιθανόν να εκμεταλλεύτηκε το άτοπο της πράξης των υπευθύνων του Lidl και εν δυνάμει ανταγωνιστών του, αλλά διότι η πράξη του εκτός της έκφρασης του όποιου φιλανθρωπισμού , ήταν και καθαρά ΠΟΛΙΤΙΚΗ με κοινωνικές προεκτάσεις και συνιστώσες. Για την ακρίβεια, ήταν ένα ράπισμα στον ήδη παγκοσμιοποιημένο κόσμο του σκληρού νεοφιλελευθερισμού και διεθνισμού, ο οποίος είναι φούλ γεμάτος από την θεωρία του προτεσταντικού μοντέλου της επιχειρηματικότητας και όχι μόνο.

Και φυσικά, αυτό και μόνο ήταν ικανό να…κινητοποιήσει τους καλολαδωμένους “μηχανισμούς” ή αλλιώς “πλυντήρια”, στο να προβούν σε προπαγάνδα απαξίωσης ή και ισοπέδωσης της πράξης του Σκλαβενίτη. Ειρήσθω εν παρόδω, ο “μηχανισμός” αυτός είναι απόλυτα ταυτόσημος με τον …γνωστό μηχανισμό που …στηρίζει εμετικά το …Μαξίμου και τον Μητσοτάκη! Τυχαίο; Αμφιβάλλουμε ποσώς!

Η γερμανική αλυσσίδα σούπερ μάρκετ έχει πανίσχυρους υποστηρικτές. Όλος ο φιλοκυβερνητικός Τύπος, προβάλλει σε καθημερινή βάση τις διάφορες ολοσέλιδες καταχωρήσεις των Lidl, οι οποίες φυσικά πληρώνονται αδρότατα και γεμίζουν τα (πρώην) άδεια ταμεία των εφημερίδων. Μ’ άλλα λόγια, τα Lidl είναι ένας πολύ μεγάλος τους χορηγός.

Από την άλλη, έχουμε τον…λαό! Τον λαό μας! Τους πολίτες δηλαδή, που το υποχείριο της παρέας του Σβάμπ Μητσοτάκης τους έχει καταντήσει ζητιάνους και πένητες. Αυτούς τους πολίτες, που χαιρέτησαν με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο, τη χειρονομία του Σκλαβενίτη. Και …έβαλαν στη θέση του, κάθε υποχείριο του “μηχανισμού ξεπλύματος” της κυβερνητικής εγκληματικής πολιτικής και των φίλων της, που θρασύτατα και χωρίς αιδώ, προσπάθησε να αποδημήσει την εν λόγω πράξη.
Τα tweet που παραθέτω, είναι ενδεικτικά.

Τον ρόλο του …κυβερνητικού εκπροσώπου της κυβέρνησης ανέλαβε…ποιός άλλος; Μα φυσικά ο Γεωργιάδης, αυτό το γρουπόσκυλο, αυτός ο ελεεινός πολιτικός κλόουν, αυτό το μίσθαρνο φασιστικό ανθρωποειδές που λερώνει κάθε γωνιά του κοινοβουλίου στην οποία στέκεται, του οποίου τα λεκτικά του περιττώματα λεκιάζουν όχι μόνο τις οθόνες των τηλεοράσεων, αλλά και τα στούντιο που τον φιλοξενούν κάνοντας τα να μοιάζουν με υπαίθριες τουαλέτες, βγήκε προχτές, μόλις μισή μέρα μετά το περιστατικό και …επέχαιρε για τη μήνυση σε βάρος της 70χρονης δικαιολογώντας την αντίδραση του μάνατζερ με τις γνωστές του αστείες αλλά και κατάπτυστες πομφόλυγες.
Ωστόσο, όταν είδε αυτός και ο συρφετός του τις κοινωνικές αντιδράσεις αλλά και την κίνηση Σκλαβενίτη η οποία είχε πολλαπλές συνιστώσες, άλλαξε άρδην “γραμμή πλεύσεως” και εχθές “αναγκάστηκε” να συστήσει στη διοίκηση των Lidl να…αναθεωρήσουν την απόφαση τους, για να μην…τρωθεί περισσότερο η κοινωνική τους εικόνα.

Ο Ηθικισμός και ο ψεύτο – ωφελιμισμός στο απόγειο τους, μέσα από μια προβληματική αντίληψη περί…ηθικής ορθότητας!
Η παρέα του Σβάμπ, σίγουρα θα μεγαλώσει εάν αυτό το σκύβαλο κάποτε μας αδειάσει τη γωνιά. Θα χρησιμεύσει σίγουρα στα σαλόνια των Νεοταξιτών, ως ο υπάκουος και πρόθυμος στα θελήματα “τζουτζές”, αρκεί να βρίσκεται μέσα στον κύκλο των πολυεκταομμυριούχων ανωμάλων που σχεδιάζουν την – με κάθε τρόπο – εξολόθρευση μας…

Για το πού θα καταλήξει αυτή η…νέα κόντρα μεταξύ λαϊκών Ελλήνων και των εκπροσώπων των Γερμανών, δεν δύναμαι να γνωρίζω. Ξέρω όμως ότι η κατάληξη των προτεσταντικών αυτών σκουπιδιών, θα είναι η χωματερή. Κάποια στιγμή θα ξεκουμπιστούν από τη πατρίδα μας. Αυτή η τεράστια φυλακή που μας έχουν χώσει και που λέγεται ΕΕ κλιδωνίζεται. Κι όσο πλησιάζει ο Μεγάλος Πόλεμος, τόσο θα κλιδωνίζεται περισσότερο. Ώσπου να σωριαστεί, μαζί με τα διεφθαρμένα υποχείρια τους.

Πύρινος Λόγιος
Sergioschrys@outlook.com

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr