ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Πώς κατάφεραν οι Ρώσοι να πάρουν την Soledar – Απειλούνται οι Ουκρανοί σε Bakhmut, Seversk

ΔΙΕΘΝΗ. - 12 Ιαν 2023 - 12:01
Για τεράστιες απώλειες Ουκρανών στρατιωτών κάνει λόγο η Ρωσία
Η αλλαγή τακτικής στο πεδίο της μάχης ήταν αυτή που κατέστησε τις ρωσικές δυνάμεις ικανές να καταλάβουν την κρίσιμης σημασίας πόλη Soledar, όπου εκτιμάται ότι έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 25.000 Ουκρανοί στρατιώτες.
Αν και το Κίεβο εξακολουθεί να υποστηρίζει πως η πόλη δεν έχει πέσει ακόμα στα χέρια των Ρώσων και πως οι μάχες συνεχίζονται, ο ρωσικός στρατός αναφέρει πως εκκαθαρίζονται και οι τελευταίοι θύλακες Ουκρανών στρατιωτών κυρίως μέσα στον αστικό ιστό.
Άλλωστε και το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει αναφέρει επίσημα πως ο ρωσικός στρατός έχει αποκόψει τη Soledar από Βορρά και από Νότο και πως συγκρούσεις μαίνονται μέσα στην πόλη, αν και υπάρχει η εκτίμηση πως οι ουκρανικές δυνάμεις που έχουν απομείνει, δεν μπορούν να ανατρέψουν την κατάληψη της πόλης από τις ρωσικές δυνάμεις.
Αλλαγή τακτικής

Κατά τον Vitaly Kiselev, συνταγματάρχη των ρωσικών δυνάμεων της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk, «οι αλλαγές στην τακτική που χρησιμοποίησαν οι ρωσικές δυνάμεις κατέστησαν δυνατό τον έλεγχο της Soledar».
«Η αλλαγή στην τακτική, η διαμόρφωση στο πεδίο της μάχης μας έδωσε την ευκαιρία να καταλάβουμε την πόλη και να διώξουμε τον εχθρό από εκεί» υποστήριξε ο Kiselev, ο οποίος ανέφερε πως – όπως μεταδίδουν και πολλά διεθνή ΜΜΕ – η ανάληψη του ελέγχου της Soledar, θέτει σε κίνδυνο και τις αμυντικές γραμμές των Ουκρανών στο Artemovsk (Bakhmut για τους Ουκρανούς) και στο Seversk, πόλεις που αν «πέσουν» στα χέρια του ρωσικού στρατού, ανοίγουν το δρόμο για την κατάρρευση όλων των ουκρανικών θέσεων στο Donetsk.
Εκτιμήσεις Ρώσων ειδικών και στρατιωτικών αναφέρουν πως αυτή τη στιγμή εκτιμάται πως στη Soledar έχουν απομείνει περίπου 500 Ουκρανοί στρατιώτες.
Ενδεικτικές της σκληρότητας των μαχών που δόθηκαν στη Soledar είναι οι δορυφορικές φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η αμερικανική εταιρεία Maxar Technologies για το πώς ήταν η πόλη την 1η Αυγούστου του 2022 και τι έχει απομείνει από αυτήν στις 10 Ιανουαρίου του 2023.
82.jpg
83.jpg
84.jpg
85.jpg

77.JPG

www.bankingnews.gr

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr