ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Πώς ξέρετε πριν από οποιονδήποτε άλλον ότι ο παγκόσμιος υπερπληθωρισμός θα ξεκινήσει αύριο;

ΔΙΕΘΝΗ. ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ. - 11 Νοέ 2021 - 8:18

insiderpaper.com: Ο όμιλος China Evergrande Group παρέλειψε για άλλη μια φορά τις πληρωμές τόκων προς τους διεθνείς επενδυτές. Η China Evergrande Group, ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής ακινήτων στην Κίνα, αθέτησε τις πληρωμές τόκων για δύο ομόλογα τον Σεπτέμβριο, αλλά το κοινό παραπλανήθηκε αργότερα σχετικά με τις αναμενόμενες πληρωμές τόκων στο μέλλον.

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης επίσης θεώρησαν τις φήμες δεδομένες και μόνο η DMSA (Deutsche Marktscreening Agentur, Γερμανική Υπηρεσία Ελέγχου Αγοράς) είχε ήδη σε εκείνο το σημείο αναγνωρίσει την κατάσταση της Evergrande ως χρεοκοπία και πρότεινε στον χρηματοπιστωτικό κόσμο να προετοιμαστεί για την πτώχευση της Evergrande, το χρέος της οποίας θα μπορούσε τελικά να οδηγήσει στη “Μεγάλη Επαναφορά”, δηλαδή στην ενδεχόμενη κατάρρευση ολόκληρου του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος.

“Αλλά ενώ η διεθνής χρηματοπιστωτική αγορά έχει αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής την οικονομική αναταραχή γύρω από τον παραπαίοντα γίγαντα Evergrande με περίεργη ηρεμία και εκπληκτική αφέλεια, χθες η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ επιβεβαίωσε την άποψή μας”, λέει ο ανώτερος αναλυτής της DMSA Dr Marco Metzler. “Στην τελευταία της έκθεση σταθερότητας, επισήμανε ρητά τον κίνδυνο που θα μπορούσε να έχει μια κατάρρευση της Evergrande στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα”.

Σχόλιο του συντάκτη The Big The One: Η πτώχευση της κινεζικής Evergrande βρίσκεται στα χείλη όλων από τον Σεπτέμβριο και υπάρχουν κατά κάποιον τρόπο δύο απόψεις για το θέμα: μια αισιόδοξη και μια απαισιόδοξη. Η πρώτη άποψη προϋποθέτει ότι η Evergrande είναι μια σταγόνα στον ωκεανό και θα διαλυθεί με κάποιο τρόπο- η δεύτερη άποψη προϋποθέτει ένα φαινόμενο ντόμινο, με το οποίο αυτή η σταγόνα θα ρίξει την παγκόσμια αγορά. Αλλά ποια από αυτές τις απόψεις είναι πιο σωστή;

Δεν θα αναδιηγηθούμε τη φλυαρία των οικονομολόγων και των πολιτικών ειδημόνων, αφού δεν ακούμε καν αυτή τη φλυαρία – ας τους αφήσουμε να φυσήξουν ο ένας στα αυτιά του άλλου. Αντ’ αυτού, θα πρέπει να ρίξουμε μια ματιά στο τι λένε πιο έξυπνοι και ενημερωμένοι άνθρωποι για το θέμα αυτό, ιδίως η συντακτική ομάδα του israel365news.com. Έτσι, τον Οκτώβριο, όταν κυκλοφόρησαν οι πρώτες φήμες για την κινεζική χρεοκοπία, το israel365news.com έστειλε ένα ερωτηματολόγιο σε όλους τους πιο έξυπνους ραβίνους του Ισραήλ και οι ραβίνοι είπαν τα εξής:

“Ο Μασιάχ δεν θα έρθει μέχρι η ράβδος να εξαφανιστεί από το πορτοφόλι”.

Αυτό είναι ένα απόσπασμα από το Ταλμούδ που δείχνει ένα από τα κύρια σημάδια ότι ο Μασιάχ θα έρθει σύντομα. Η προύτα είναι ένα αρχαίο νόμισμα που αναφέρεται στα κείμενα της Μισνά και του Ταλμούδ. Η αξία του νομίσματος καθοριζόταν από την αξία του καθαρού αργύρου σε βάρος που αντιστοιχούσε σε μισό κόκκο κριθαριού. Είναι κάπου γύρω στο 1/40 γραμμάριο.

Η τιμή ενός γραμμαρίου αργύρου είναι τώρα 80 λεπτά ανά γραμμάριο, οπότε μια ράβδος κοστίζει δύο λεπτά. Επομένως, αν ερμηνεύσετε το απόσπασμα κυριολεκτικά, καμία πολιτισμένη χώρα στον κόσμο δεν θα είχε μια νομισματική μονάδα της οποίας η τιμή θα υπολογιζόταν σε σεντς. Δηλαδή, το δολάριο, το ευρώ και η λίρα θα γίνουν σαν τη μικρότερη νομισματική μονάδα, θα βρίσκονται σε ετικέτες τιμών. Αν και, φυσικά, σε χώρες όπως η Βενεζουέλα θα τυπωθούν κάποια “μπολιβάρ-τσεγκέβαρ” σε χαρτονομίσματα αξίας δισεκατομμυρίων.

Ως εκ τούτου, υπό το πρίσμα αυτής της προφητείας και των υφιστάμενων νομικών διαδικασιών πτώχευσης, έχουμε τρία νέα για τους αναγνώστες: δύο καλά και ένα κακό. Τα κακά νέα είναι ότι η χρεοκοπία των πάντων είναι αναπόφευκτη, όπως η ανατολή του ήλιου στη Δύση, οι αποταμιεύσεις όλων των ανθρώπων θα μηδενιστούν.

Και το πρώτο καλό νέο είναι ότι η πτώχευση δεν είναι ένα γρήγορο θέμα και υπάρχουν πολλοί τρόποι για να την καθυστερήσετε. Δίνει λίγο χρόνο για ελιγμούς – χρόνο για να ξοδέψετε τα χρήματα όσο ακόμα αξίζουν κάτι.

Η δεύτερη καλή είδηση είναι το γεγονός ότι οι χρηματοδότες προετοιμάζονται εκ των προτέρων για τον υπερπληθωρισμό. Επειδή δεν θα υπάρχουν σεντς (και τα αντίστοιχα τους) σε κυκλοφορία, καθώς και άλλα μικρομεσαία μετρητά, πρέπει να σφραγιστούν πολλά νέα σιδερένια χρήματα για να προετοιμαστούμε για αυτή τη στροφή: 20 δολάρια, 50 δολάρια και ούτω καθεξής – κάθε χώρα θα έχει το δικό της σιδερένιο χαρτονόμισμα. Έτσι, μόλις μαθευτεί αυτό από τα νομισματοκοπεία – τότε είναι καιρός να πάτε στα καταστήματα, πράγμα που σημαίνει ότι ο υπερπληθωρισμός θα συμβεί, οπότε μείνετε συντονισμένοι.

thebigtheone.com

*** Translated with www.DeepL.com/Translator (free version) ***

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr