ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ραντάρ που θα ελέγχουν όλο το Αιγαίο, στήνει ο Ταγίπ Ερντοργάν

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ. - 3 Οκτ 2018 - 21:34
Loading...

Προκλητική ενέργεια

Η πρώτη φάση του σχεδίου, σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος» της Κύπρου, καλύπτει την περιοχή από τη θάλασσα του Μαρμαρά μέχρι τη Ντάτσα, απέναντι από τη Σύμη και θα τεθεί σύντομα σε πλήρη λειτουργία
Με ραντάρ θα ελέγχει επί 24 ώρες το 24ωρο το Αιγαίο η Τουρκία με στόχο «να εμποδίσει την παράνομη μετανάστευση στο Αιγαίο». Αυτή είναι η επίσημη εκδοχή. Ανεπισήμως όμως τα ραντάρ αυτά θα ελέγχουν

κάθε κίνηση στο Αιγαίο. Αναμένεται ελληνική απάντηση στη νέα αυτή τουρκική πρόκληση.
Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ» στήθηκαν ήδη 11 παρατηρητήρια στις δυτικές ακτές της Τουρκίας στο πλαίσιο του σχεδίου Ακτοπλοϊκής Επιτήρησης με σύστημα ραντάρ.
Η πρώτη φάση του σχεδίου, σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος» της Κύπρου, καλύπτει την περιοχή από τη θάλασσα του Μαρμαρά μέχρι τη Ντάτσα, απέναντι από τη Σύμη και θα τεθεί σύντομα σε πλήρη λειτουργία. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τα ραντάρ θα ελέγχουν τις κινήσεις πλοίων που θεωρούνται ύποπτες.

Αν για παράδειγμα δύο πλοία έρθουν πολύ κοντά, θα θεωρείται ύποπτο και η εικόνα θα καταγράφεται και θα αποστέλλεται αυτόματα στην Άγκυρα όπου θα βρίσκεται το επιχειρησιακό κέντρο.
Στη συνέχεια τα δεδομένα θα στέλνονται για εξέταση στις αρμόδιες υπηρεσίες και αν διαπιστώνεται δραστηριότητα παράνομης μετανάστευσης θα παρεμβαίνει αμέσως το λιμενικό.

Πρόκειται για μια ενέργεια που μπορεί να πυροδοτήσει εντάσεις στην ευρύτερη περιοχή ειδικά τους επόμενους μήνες όπου αναμένεται η έναρξη γεωτρήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο. Ομως, προκαλεί εντύπωση η δήθεν ευαισθησία της Τουρκίας στο μεταναστευτικό όταν η ίδια ανοίγει και κλείνει κατά το δοκούν τις πύλες στέλνοντας χιλιάδες προς την Ελλάδα.

Είναι προφανής η ενέργεια του Ταγίπ Ερντογάν να βάλει «μάτια» και«αυτιά» στο Αιγαίο, δυναμιτίζοντας ακόμη περισσότερο τις ήδη τεταμένες σχέσεις με την Ελλάδα.
Πηγή: Τα Νέα

infognomonpolitics

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter