• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Κυριακή, 28 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ρωσική βόμβα: Πανορθόδοξη για να εκθρονιστεί ο Βαρθολομαίος-Σμπαράλια η Ορθοδοξία

8 έτη ago
in ΕΚΚΛΗΣΙΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

σχόλιο Γ.Θ : Μετά από αιώνες κοινής πορείας με τα Ορθόδοξα αδέρφια του Βορρά, ένας άνθρωπος αποφάσισε να μας χωρίσει και να διασπάσει την Ορθοδοξία.
Τώρα επειδή έτσι θέλει η αμερική, η οποία είναι πίσω από την απόφαση του Φαναρίου, θα χωρίσουν οι δρόμοι μας με τα εκατομμύρια των Ρώσων αλλά και των Αράβων του Πατριαρχείου της Αντιόχειας (Συρία) οι οποίοι θα ακολουθήσουν. Μπράβο Νέα Τάξη, τα κατάφερες

Συνεχίζονται κατά κόρον οι αντιδράσεις της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για την απόφαση του Φαναρίου αναφορικά με την ουκρανική αυτοκεφαλία.

Το μέλος της Συνοδικής Βιβλικής Θεολογικής Επιτροπής του Πατριαρχείου Μόσχας, Αρχιεπίσκοπος Αντρέι Νοβίκουφ, αντέδρασε στις αποφάσεις της Κωνσταντινούπολης για την Ουκρανία προτείνοντας σειρά αντιμέτρων.

«Ενόψει της απόσχισης του πρώην Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης από την Εκκλησία, η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία [θα πρέπει] να δημιουργήσει επισκοπές και ενορίες στην τουρκική επικράτεια, συμπεριλαμβανομένης της Κωνσταντινούπολης”, γράφει ο πατέρας Andrey στη σελίδα του Facebook την Παρασκευή.

Προτείνει επιπλέον να πραγματοποιηθεί “μια πανορθόδοξη σύνοδος στη Μόσχα για να εκθρονίσει τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και μέλη της Συνόδου του”.

Επίσης, πρότεινε την διακοπή της ευχαριστιακής κοινωνίας με το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης και το «ανάθεμα της αίρεσης του ανατολικού παπισμού, συμπεριλαμβανομένου της ψευδοδιδασκαλίας για το δικαίωμα του Επισκόπου της Κωνσταντινούπολης να ακυρώσει και να αναθεωρήσει τα αναθέματα και τις τιμωρίες των κλάδων της Ορθοδόξου Εκκλησίας», έγραψε.

Το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης θα πρέπει να κηρυχθεί ότι «έχει προκαλέσει σχίσμα, ότι εισήλθε σε κοινωνία με αναθεματισμένους και το ίδιο έχει υποπέσει σε σχίσμα», έγραψε ο Ρώσος ιερέας.

Η απόφαση του Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης για την Ουκρανία καθιστά αδύνατη την ενότητα της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας με αυτήν, είπε από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας, πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας

«Ο Πατριάρχης της Κωνσταντινούπολης αναγνώρισε τους ηγέτες της διάσπασης, νομιμοποιώντας έτσι το σχίσμα που υπήρχε εδώ και πάνω από ένα τέταρτο του αιώνα και κατά συνέπεια μας καθιστά αδύνατο να μείνουμε ενωμένοι με το Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης”, δήλωσε ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας προμηνύοντας το σχίσμα στην Ορθοδοξία.

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία «θα πρέπει να λάβει μέτρα”, ανέφερε και συμπλήρωσε:

«Δεν μπορώ να περιγράψω τις ενέργειες του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, είναι σαφές σε εμάς ότι θα οδηγήσουν στη διάσπαση του Ορθοδόξου Κόσμου.Η κατάσταση μπορεί να θεραπευθεί μόνο αν αυτός ή κάποιος από τους διαδόχους του αποχωρήσει από αυτές τις καταπατήσεις και ισχυρισμούς για την κανονική επικράτεια κάποιου άλλου” .

Στο μεταξύ ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ περιέγραψε τα βήματα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου της Κωνσταντινούπολης για την παροχή αυτοκεφαλίας στην εκκλησία της Ουκρανίας ως πράξη πρόκλησης υποστηριζόμενη από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Μόσχας είναι ενάντια σε εκείνες τις προκλήσεις που ο πατριάρχης Βαρθολομαίος της Κωνσταντινούπολης σχεδιάζει τώρα με την άμεση δημόσια στήριξη της Ουάσινγκτον”, δήλωσε συγκεκριμένα.

Τέλος τα προβλήματα στην εσωτερική και εξωτερική πολιτική, καθώς και η διαμορφωθείσα κατάσταση γύρω από τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ουκρανία, ήταν το επίκεντρο της συνάντησης του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν και του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα.

Η πηγή επικαλούμενη δηλώσεις του εκπροσώπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, αναφέρει ότι η συνάντηση έγινε εκτάκτως «μετά από την σκανδαλώδη απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Κωνσταντινουπόλεως να αναγνωρίσει ως αυτοκέφαλη την Εκκλησία της Ουκρανίας».

yiorgosthalassis

Tags: slide2
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Είναι τόσο μεγάλη η μπόχα, η σαπίλα … και η υποκρισία.
ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Είναι τόσο μεγάλη η μπόχα, η σαπίλα … και η υποκρισία.

by admin
17 ώρες ago
ΑΓΙΟΣ ΣΑΜΨΩΝ Ο ΞΕΝΟΔΟΧΟΣ
ΕΚΚΛΗΣΙΑ

ΑΓΙΟΣ ΣΑΜΨΩΝ Ο ΞΕΝΟΔΟΧΟΣ

by admin
22 ώρες ago
2ο Διεθνές Συνέδριο του Διεθνούς Παρατηρητηρίου Θρησκευτικού Φονταμενταλισμού στο Κολυμπάρι Χανίων
Slider

2ο Διεθνές Συνέδριο του Διεθνούς Παρατηρητηρίου Θρησκευτικού Φονταμενταλισμού στο Κολυμπάρι Χανίων

by admin
2 ημέρες ago
«Γονείς, η κόλαση είναι γεμάτη υπερήφανους»
ΕΚΚΛΗΣΙΑ

«Γονείς, η κόλαση είναι γεμάτη υπερήφανους»

by admin
3 ημέρες ago
Next Post
Ανακοίνωση ΕΠΑΜ για τις αμερικανικές βάσεις… ΜΕΣΑ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ!

Ανακοίνωση ΕΠΑΜ για τις αμερικανικές βάσεις... ΜΕΣΑ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ!

GEWKWN : Τα γεγονότα είναι κοντά δεν θα δώσει Ο ΘΕΟΣ άλλη παράταση

GEWKWN : Τα γεγονότα είναι κοντά δεν θα δώσει Ο ΘΕΟΣ άλλη παράταση

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr