ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ρωσική εκπομπή δείχνει την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από υποβρύχιο! (Βίντεο)

ΔΙΕΘΝΗ. - 23 Ιαν 2023 - 6:43

Ηεκπομπή Military Acceptance της ρωσικής Zvezda επίδειξε τον τρόπο με τον οποίο το πλήρωμα του υποβρυχίου Tula εκτέλεσε εκπαιδευτική εκτόξευση ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου, κάτω από την επιφάνεια του νερού.

Αρχικά, ο διοικητής λαμβάνει την διαταγή εκτόξευσης. Παρά το γεγονός πως ο πύραυλος δεν διαθέτει κεφαλή, η εφαρμογή του πρωτοκόλλου εκτελείται με υψηλή αυστηρότητα. Το πρώτο βήμα είναι να ελεγχθεί η γνησιότητα της διαταγής.

Δεν υπάρχει κόκκινο κουμπί στο υποβρύχιο για την εκτόξευση του πυραύλου. Αντίθετα, η εκτόξευση ξεκινά μόνο μέσω ενός κλειδιού του διοικητή και μετά την υποβολή κρυπτογραφήματος και χρόνου έναρξης. Έπειτα γίνεται εγκυροποίηση από τα κεντρικά, ενώ εκτελούνται παράλληλα οι αυτόματες προετοιμασίες πριν την εκτόξευση.

Σύμφωνα με την Zvezda, οι διαδικασίες είναι απλές, αλλά πρέπει να γίνονται με υπευθυνότητα.

“Υπάρχει μία απόλυτη σιγή διάρκειας δύο λεπτών πριν την εκτόξευση. Κατά την διάρκεια αυτής, όλα γίνονται αυτόματα και πρακτικά τίποτα δεν εξαρτάται από το πλήρωμα,” τονίζεται.

Την στιγμή της εκτόξευσης, ένας τεράστιος πύραυλος βάρους περίπου 50 τόνων ανυψώνεται στον ουρανό από την επιφάνεια του νερού, σαν να έχει απογειωθεί ένα ολόκληρο τανκ. Σε αυτό το σημείο, το πλήρωμα νιώθει μία μικρή ανακούφιση, αναφέρει το ρωσικό κανάλι.

“Όλοι οι Ρώσοι είδαν το βίντεο της εκτόξευσης – ένας πύραυλος σε σχήμα πούρου ανυψώνεται από το νερό και εξαφανίζεται αμέσως στα σύννεφα. Λίγο μετά, αναφέρουν πως ο πύραυλος χτύπησε επιτυχώς τον στόχο στο πεδίο εκπαίδευσης Kura. Η διοίκηση του στόλου έδωσε στο υποβρύχιο Tula, εξαιρετική αξιολόγηση,” αναφέρεται.

Το K-114 Tula είναι ένα υποβρύχιο της κλάσης Delfin (το ΝΑΤΟ την αποκαλεί κλάση Delta IV) του προγράμματος Project 667BDRM του ρωσικού πολεμικού ναυτικού. Πρόκειται για ένα πανίσχυρο πυρηνοκίνητο υποβρύχιο βαλλιστικών πυραύλων, το οποίο μεταφέρει βαλλιστικούς πυραύλους R-29RM, R-29RMU, αντιπλοϊκά όπλα και τορπίλες. 

Η Ρωσική Εκπομπή

Το εν λόγω επεισόδιο της εκπομπής Military Acceptance της Zvezda ονομάζεται “Ballistic Missile. Underwater launch with your own eyes. Part 2”, δηλαδή “Βαλλιστικός Πύραυλος: Παρακολουθήστε την Υποβρύχια Εκτόξευση με τα Ίδια σας τα Μάτια – Μέρος 2”.

Την εκπομπή παρουσιάζει ο Ρώσος Alexei Yegorov, ο οποίος και βρέθηκε εσωτερικά του στρατιωτικού υποβρυχίου των Ρώσων για να παρουσιάσει την στρατιωτική αποστολή πολλών ημερών του ρωσικού πολεμικού ναυτικού. 

K-114 Tula
K-114 Tula
K-114 Tula
K-114 Tula
K-114 Tula
K-114 Tula
K-114 Tula
K-114 Tula
K-114 Tula
K-114 Tula

pentapostagma.gr

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr