ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ρωσικός οδοστρωτήρας: Ανελέητο σφυροκόπημα στην εγκλωβισμένη 79η Ουκρανική Ταξιαρχία στην Marinka- Τέλος η Vodiane- Μετρά αντίστροφα η Avdeeka

ΔΙΕΘΝΗ. - 17 Δεκ 2022 - 10:08

Κόλαση πυρός στην Marinka – Δείτε βίντεο από το κέντρο της πόλης
Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι Ουκρανοί στην Marinka καθώς η 79η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία Εφόδου εγκλωβίστηκε στην πόλη. Στο κέντρο της πόλης διεξάγονται σφοδρές οδομαχίες με τους Ουκρανούς να ψάχνουν για οδό διαφυγής.

Παράλληλα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι έθεσε υπό έλεγχο τον οικισμό Vodiane στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ. Από τον οικισμό δεν έχει απομείνει σχεδόν τίποτα. Οι μάχες με τις ουκρανικές δυνάμεις ήταν σφοδρές εδώ και ημέρες.

Οι Ουκρανοί αντιμετωπίζουν και εδώ σοβαρό πρόβλημα. Η κατάληψη του οικισμού Vodiane δίνει την δυνατότητα στον ρωσικό Στρατό να εξαπολύσει επιθετικές επιχειρήσεις προς τους οικισμούς Tonenkoe και Sleverne.

Μόλις οι Ρώσοι καταλάβουν τους οικισμούς αυτούς, οι ουκρανικές δυνάμεις που μάχονται επί μήνες στην Avdeevka θα χάσουν την δυνατότητα ανεφοδιασμού.

Στην περιοχή πολεμά η 1η Σλαβική Ταξιαρχία του Ντονέτσκ

Δείτε βίντεο από τον οικισμό Vodiane

Βίντεο: Ρωσικές ειδικές δυνάμεις σκοτώνουν Ουκρανούς στρατιώτες στη Vodiane

Yπό ρωσικό έλεγχο το 80% της Marinka – Εγκλωβισμένη Ουκρανική Ταξιαρχία

Oι Ρώσοι έθεσαν υπό τον έλεγχο τους τον δρόμο που ενώνει την Marinka με την Krasnogorivka/Красногорівка, αποκόπτοντας την κρίσιμη μεταξύ τους επικοινωνία.

Το προάστιο του Ντόνετσκ – το χωριό Maryinka – ελέγχεται από τους Ρώσους σε ποσοστό 80%. Οι μάχες γι αυτόν τον οικισμό ξεκίνησαν τον Μάρτιο.

“Η κατάληψη της Marinka θα οδηγήσει την περιφέρεια Petrovsky του Ντόνετσκ, τη μικροπεριφέρεια Tekstilshchik και την Aleksandrovka εκτός εμβέλειας του oυκρανικού πυροβολικού” αναφέρει ο Ρώσος στρατιωτικός Yevgeny Poddubny.

Και ο ανταποκριτής του VGTRK Alexander Gladkov εξηγεί στο κανάλι του στο Telegram:

“Η Marinka δεν είναι απλώς ένα χωριό, υπάρχει ένα ολόκληρο δίκτυο οχυρώσεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας γύρω από τη Maryinka, αυτή είναι μια εντατική εναλλαγή των αμυνόμενων ουκρανικών δυνάμεων απέναντι από τις μόνιμες.

«Πρέπει να αποτίσουμε φόρο τιμής στον εχθρό, αμύνεται σκληρά, χρησιμοποιώντας επιδέξια το πυροβολικό. Θα καθαρίσουμε τη Μαρίνκα. Και αυτό κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την άμυνα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην Avdiivka.

Υπάρχει άμεση απειλή περικύκλωσης, χάρη στις ήδη υπάρχουσες επιτυχίες βόρεια της Avdiivka. Η επιτυχία γεννά την επόμενη επιτυχία”

Η 79η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία Εφόδου των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων που πολεμούσε στη Marinka, έχασε την ικανότητα ανεφοδιασμού.

Στις 8 Δεκεμβρίου, η ηγεσία της ταξιαρχίας ανέφερε στο αρχηγείο της διοίκησης του Βοστόκ ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας είχαν πάρει υπό έλεγχο τη Γεωλογική Οδό, τον δρόμο από την πόλη που οδηγεί στη γειτονική Krasnogorovka.

Από τη γειτονική Krasnogorovka η ουκρανική Ταξιαρχία προμηθευόταν πυρομαχικά, καθώς και ανθρώπινες ενισχύσεις. Χωρίς αυτή, κινδυνεύoυν να καταστραφεί ολοσχερώς.

Δείτε βίντεο από το Σκηνικό Αποκάλυψης στην Marinka. Οι Ρώσοι καταστρέφουν οχυρώσεις με Tornado-G

Βίντεο: Μάχες μέσα στην πόλη

Bίντεο από Marinka

Bίντεο: Οι Ρώσοι βομβαρδίζουν εφεδρείες των Ουκρανών στην Marinka

Βίντεο: “Msta-B” πλήττει ουκρανικές θέσεις στην Marinka

Bίντεο: Οι Ρώσοι εκκαθαρίζουν την Krasnogorivka

Δείτε χάρτες

warnews247.gr

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .



ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr