• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Κυριακή, 31 Μαΐου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικό Δημοψήφισμα : Συσπείρωση του Πληθυσμού Υπέρ της Εθνικής Κυριαρχίας και των Εθνικών Αξιών.

6 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ, ΜΙΧΑΗΛ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ
0
Ρωσικό Δημοψήφισμα : Συσπείρωση του Πληθυσμού Υπέρ της Εθνικής Κυριαρχίας και των Εθνικών Αξιών.
0
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Karine Bechet-Golovko, Comité Valmy,2 juillet 2020    

[Η  κ.Karine Bechet–Golovko, Γαλλίδα καθηγήτρια της Νομικής και της Πολιτικής Επιστήμης, που διδάσκει τώρα στο κρατικό πανεπιστήμιο της Μόσχας, έχει κατακτήσει στην γαλλική δημοσιότητα θέση κύρους, ως φωτισμένου, αντικειμενικού και ακριβοδίκαιου σχολιαστή  της ρωσικής και της γαλλικής πολιτικό-κοινωνικής επικαιρότητας. Η διάγνωσή της για την έννοια της ρωσικής λαϊκής ψήφου έχει την αναγνωστικήν αξία πολύ ευρύτερου γεωγραφικά μηνύματος.] 

Μετάφραση/Εισαγωγή: Μιχαήλ Στυλιανού 

Το βράδυ της 1ης Ιουλίου ολοκληρώθηκε η λαϊκή συμβουλευτική ψήφος για την συνταγματική μεταρρύθμιση στην Ρωσία. Το πρωί της επομένης ανακοινώθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα: 77,92% Υπέρ, έναντι 21,27%, με μέσο ποσοστό συμμετοχής 65%. 

Η μεταρρύθμιση υιοθετήθηκε πανηγυρικά, χωρίς αξιόλογες παραβιάσεις. Περισσότερο από μιαν εξουσιοδότηση στον Πούτιν, ο ρωσικός λαός αποφάνθηκε ευρύτατα  ( ενώ η σημαία LGBT, των οπαδών σεξουαλικών αποκλίσεων) κυμάτιζε συμβολικά για την περίσταση στις πρεσβείες των  ΗΠΑ και της Βρετανίας ), αποφάνθηκε για μια κοινωνία συντηρητική, για ένα κυρίαρχο Κράτος. Απόκειται τώρα στις ελίτ να αποδείξουν πολιτικό θάρρος και να ανασυνταχθούν πέριξ της χώρας. 

Η ρωσική συνταγματική αναθεώρηση, που μαζικά επικυρώθηκε σε ένα δημοψήφισμα, είναι προπάντων ένα πολιτικό-ιδεολογικό πλαίσιο για τους κυβερνώντες και τις πολιτικές ηγεσίες. Ο λαός αναγνωρίζει την θέση του Θεού –χωρίς ωστόσο να επιβάλλει την θρησκεία του κράτους, αναγνωρίζει την οικογενειακή παράδοση και την αξία των παιδιών –εναντίον του απάνθρωπου προοδευτισμού που καταβροχθίζει την Δύση. Ο( λαός αποφάνθηκε υπέρ ενός κράτους κοινωνικού και όχι  νέο-φιλελεύθερου –και θα πρέπει να συναχθούν οι συνέπειες εν σχέσει προς τις τελευταίες μεταρρυθμίσεις. 

Αλλά ο λαός θέλει επίσης ένα κράτος κυρίαρχο –και αυτό θέτει τέρμα σε εδαφικές διαπραγματεύσεις (όπως για τις Κουρίλες). Θέλει μια χώρα το Σύνταγμα της οποίας είναι πραγματικά ο κορυφαίος κανόνας, που δεν μπορεί να τροποποιηθεί από διεθνείς αποφάσεις, μια χώρα της οποίας η ηγετική πολιτική τάξη υπερασπίζεται τα εθνικά συμφέροντα, ό,τι ανάγεται στην εθνικότητα. Αλλά εάν η προσήλωσή τους δεν είναι παρά μόνο  τυπική και αυτές οι ηγεσίες, με αποκλειστική ρωσική εθνική ταυτότητα, εμφυτεύσουν στην Ρωσία αποφάσεις διεθνών οργανισμών (του ΟΟΣΑ για παράδειγμα, για εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις ή για ψηφιακό κράτος), θα χάσουν την λαϊκή υποστήριξη και θα οδηγήσουν την χώρα στην καταστροφή. 

Επειδή, σε αντίθεση με την Γαλλία, ή γενικώτερα με τις χώρες της ΕΕ, οι Ρώσοι ηγέτες αντλούν την νομιμοποίησή τους από την λαϊκή υποστήριξη. Δεν υφίσταται καμιά εξωτερική «παγκοσμιιοποιητική» «υποστήριξη», να κινεί τα νήματα και να στρογγυλεύει τις γωνίες. 

Εάν ο ρωσικός λαός αποφάνθηκε υπέρ της προέκτασης των προηγουμένων εντολών στον Πρόεδρο Πούτιν, τοποθετήθηκε με κριτήριο την πολιτική σταθερότητα, όχι την στασιμότητα, που θα ήταν ο μεγαλύτερος κίνδυνος προς αποφυγήν. 

Μετά την δημοσίευση των επίσημων αποτελεσμάτων από την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή, αυτή η μεταρρύθμιση θα τεθεί επίσημα σε εφαρμογή. Ωστόσο, μολονότι περιλαμβάνει πολλούς τεχνικούς κανόνες που ενισχύουν την διάδραση των εξουσιών (νομοθετικής, εκτελεστικής και δικαστικής), η κοινοβουλευτική συνέλευση δεν θα διαλυθεί και η κυβέρνηση δεν θα χρειαστεί να παραιτηθεί. Οι νέοι κανόνες θα εφαρμοσθούν μελλοντικά στις νέες προθεσμίες. 

Η εκστρατεία δημοσιότητας ήταν εξαιρετικά παρούσα στην Ρωσία και απέδωσε καρπούς. Το ποσοστό συμμετοχής είναι ιδιαίτερα υψηλό με 65% και η ψήφος ήταν ευρύτατα θετική με 77,92% υπέρ. 

Σε ορισμένες περιοχές, όπως στην Κριμαία και στην Τσετσενία ξεπέρασε το 90%. Ενώ η ψηφοφορία στο εξωτερικό υπήρξε αντιφατική, στο Κιτσινέφ, στην Μολδαβία, ξεπ΄περασε επίσης το 90% 

Στα εκλογικά τμήματα του εξωτερικού η κατάσταση σε κάθε χώρα εξαρτάται σημαντικά από την επικρατούσα λίγο-πολύ ρωσοφοβική ατμόσφαιρα. ΄Ετσι ήταν θετική στο Πεκίνο (59%) και στο Μεξικό ( 56,2%) και αρνητική στο Βερολίνο (67%) και στην Αυστρία (60,32%). Στις ΗΠΑ η κατάσταση είναι πολύ μοιρασμένη: Στην Ν.Υόρκη (πόλη τόοσο προοδευτική) η ψήφος ήταν αρνητική (310 υπέρ, 505 κατά), αλλά ήταν θετική στην Ουάσιγκτον, (395 υπέρ έναντι 275 κατά). 

Αυτό το δημοψήφισμα ήταν μια σημαντική επιτυχία και χάραξε καθαρά την ιδεολογική γραμμή που διεκδικεί ο ρωσικός λαός. Εάν ο λαός είναι πασίδηλα συμπαγής εναντίον των «αξιών» και του τύπου διακυβέρνησης που εισάγει η παγκοσμιοποίηση, στις πολιτικές ηγεσίες απόκειται τώρα να συναγάγουν τα συμπεράσματά τους. 

Υ.Γ. Ιδού εδώ η σχετική συνέντευξή μου στο τηλεοπτικό δίκτυο R.T France : 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=48&v=0xDdhai-3jw&feature=emb_logo 

 Η  κ.Karine Bechet–Golovko, Γαλλίδα καθηγήτρια της Νομικής και της Πολιτικής Επιστήμης, που διδάσκει τώρα στο κρατικό πανεπιστήμιο της Μόσχας, έχει κατακτήσει στην γαλλική δημοσιότητα θέση κύρους, ως φωτισμένου, αντικειμενικού και ακριβοδίκαιου σχολιαστή  της ρωσικής και της γαλλικής πολιτικό-κοινωνικής επικαιρότητας. 

Tags: slide
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Εντυπωσιακό Βίντεο από την επίθεση ουκρανικού drone σε ρωσική φρεγάτα στη ναυτική βάση του Νοβοροσίσκ
Slider

Εντυπωσιακό Βίντεο από την επίθεση ουκρανικού drone σε ρωσική φρεγάτα στη ναυτική βάση του Νοβοροσίσκ

by admin
7 ώρες ago
Μήνυμα τρόμου Medvedev σε Ευρώπη: Τέλος ο ήσυχος ύπνος – Πάμε σε πόλεμο, εγκλήματα von der Leyen – Κάτι άλλαξε στη Ρωσία
ΔΙΕΘΝΗ

Μήνυμα τρόμου Medvedev σε Ευρώπη: Τέλος ο ήσυχος ύπνος – Πάμε σε πόλεμο, εγκλήματα von der Leyen – Κάτι άλλαξε στη Ρωσία

by admin
8 ώρες ago
Τι φοβάται ο δισεκατομμυριούχος Thiel και εγκαταλείπει την Αμερική για να ζήσει με την οικογένειά του στην Αργεντινή;
ΔΙΕΘΝΗ

Τι φοβάται ο δισεκατομμυριούχος Thiel και εγκαταλείπει την Αμερική για να ζήσει με την οικογένειά του στην Αργεντινή;

by admin
9 ώρες ago
Ρίχνουν τον Merz Ουκρανία, Zelensky – Εφιαλτικό παρασκήνιο για ανατροπή ή καθαίρεση του Γερμανού καγκελάριου
Slider

Ρίχνουν τον Merz Ουκρανία, Zelensky – Εφιαλτικό παρασκήνιο για ανατροπή ή καθαίρεση του Γερμανού καγκελάριου

by admin
9 ώρες ago

Βοηθήστε μας να μείνουμε μάχιμοι με μια μικρή συνεισφορά.

Προτεινόμενα

Τσιμπούρια ως βιολογικό όπλο; Πώς ο φόβος για τα μεταλλαγμένα τσιμπούρια προωθεί εμβόλια, αποκρύπτει πραγματικές αιτίες…

Τσιμπούρια ως βιολογικό όπλο; Πώς ο φόβος για τα μεταλλαγμένα τσιμπούρια προωθεί εμβόλια, αποκρύπτει πραγματικές αιτίες…

2 ημέρες ago
Γέρων Βασίλειος Καυσοκαλυβίτης: Οι Τούρκοι θα χτυπήσουν αυτά τα τρία νησιά…

Γέρων Βασίλειος Καυσοκαλυβίτης: Οι Τούρκοι θα χτυπήσουν αυτά τα τρία νησιά…

3 ημέρες ago
Η λίστα Τραμπ: Τα Στενά χωρίς διόδια, οι νάρκες έξω, το ουράνιο στα χέρια των ΗΠΑ – Η αινιγματική αναφορά στην Κίνα και το τελεσίγραφο στο Ιράν

Η λίστα Τραμπ: Τα Στενά χωρίς διόδια, οι νάρκες έξω, το ουράνιο στα χέρια των ΗΠΑ – Η αινιγματική αναφορά στην Κίνα και το τελεσίγραφο στο Ιράν

2 ημέρες ago

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Δημοφιλή Άρθρα

  • ΒΙΝΤΕΟ – πάμε σε πρόωρες εκλογές για αιτία που δεν φανταζόμαστε;

    ΒΙΝΤΕΟ – πάμε σε πρόωρες εκλογές για αιτία που δεν φανταζόμαστε;

    37 shares
    Share 15 Tweet 9
  • ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (30/5/2026)

    20 shares
    Share 8 Tweet 5
  • Ο πόλεμος της Big Pharma κατά της φυσικής ιατρικής – 8 υπερτροφές που σιωπούν γιατί θεραπεύουν, αντί να κερδοσκοπούν

    20 shares
    Share 8 Tweet 5
  • Δρ. Κ. Βαρδάκας: Μην ρωτάτε για την αψυχολόγητη συμπεριφορά του Τράμπ ρωτήστε για την δαιμονική ακίδα του Covid -19 που πλημμύρισε το μυαλό μας.

    18 shares
    Share 7 Tweet 5
  • Αίσχος! Κινητοποίηση μαμούθ για να συλλάβουν έναν ευλαβή πολύτεκνο ιερέα επειδή δεν μνημονεύει τον Φλωρίνης Ειρηναίο !!!

    20 shares
    Share 8 Tweet 5

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Triklopodia
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr