ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Σάλος από την απόφαση του Twitter να μπλοκάρει τους λογαριασμούς γνωστών Αμερικανών δημοσιογράφων

ΔΙΕΘΝΗ. - 16 Δεκ 2022 - 11:38
Σάλο έχει προκαλέσει η απόφαση του Twitter να θέσει σε διαθεσιμότητα τους λογιαριασμούς αρκετών δημοσιογράφων, οι οποίοι κάλυπταν την εταιρεία και τον Elon Musk.
Ορισμένα μηνύματα ανέφεραν ότι οι λογαριασμοί είχαν “ανασταλεί μόνιμα”, αν και ο Musk ανέφερε ότι οι αναστολές θα διαρκούσαν επτά ημέρες.
Οι αναστολές έρχονται μία ημέρα αφότου το Twitter άλλαξε τις πολιτικές του γύρω από λογαριασμούς που παρακολουθούν live τις κινήσεις ιδιωτικών τζετ, συμπεριλαμβανομένου ενός που ανήκει στον Elon Musk.
Οι λογαριασμοί του Ryan Mac των New York Times, του Donie O’Sullivan του CNN, του Drew Harwell της Washington Post, του Matt Binder του Mashable, του Micah Lee του The Intercept, του Steve Herman της Φωνής της Αμερικής και των ανεξάρτητων δημοσιογράφων Aaron Rupar, Keith Olbermann και Tony Webster είχαν όλοι ανασταλεί από το βράδυ της Πέμπτης.

Ο λογαριασμός Twitter του Mastodon, μιας πλατφόρμας που διαφημίζεται ως εναλλακτική λύση του Twitter, ανεστάλη επίσης νωρίς το βράδυ της Πέμπτης.
Οι λογαριασμοί Twitter που διαχειρίζονταν οι δημοσιογράφοι του NBC News δεν μπορούσαν να στείλουν στο Twitter οποιονδήποτε σύνδεσμο προς τις σελίδες του Mastodon.
Το Mastodon ήταν, ωστόσο, trend στο Twitter.
Ο Musk ανέφερε ότι οι αναστολές προήλθαν από τους νέους κανόνες της πλατφόρμας που απαγορεύουν την παρακολούθηση ιδιωτικών τζετ, απαντώντας σε ένα tweet του Mike Solana, αντιπροέδρου της εταιρείας επιχειρηματικών κεφαλαίων Founders Fund, ο οποίος σημείωσε ότι οι λογαριασμοί που ανεστάλησαν είχαν αναρτήσει συνδέσμους για την παρακολούθηση τζετ σε άλλους ιστότοπους.
«Το να με επικρίνεις όλη μέρα είναι απολύτως θεμικτό, αλλά το να δημοσιοποιείς την τοποθεσία μου σε πραγματικό χρόνο και να θέτεις σε κίνδυνο την οικογένειά μου δεν είναι», ανέφερε ο Musk.

www.bankingnews.gr

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr