ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Σαρωτικός γύρος αντιποίνων από τους Ρώσους για το μακελειό στη Makeyevka – Πάνω από 100 Ουκρανοί νεκροί σε λίγες ώρες στο Donetsk

ΔΙΕΘΝΗ. - 4 Ιαν 2023 - 20:01
Τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν την επίθεσή τους προς την κατεύθυνση του Donetsk, όπου περισσότεροι από 100 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε μια μέρα
Σε πλήρη εξέλιξη είναι ένας γύρος σαρωτικών αντιποίνων εκ μέρους της Ρωσίας που πλήττει σε όλο το μέτωπο της ειδικής επιχείρησης τις ουκρανικές δυνάμεις ως απάντηση στο μακελειό της Makeyevka στο οποίο έχασαν τη ζωή τους δεκάδες Ρώσοι στρατιώτες, γεγονός το οποίο προκάλεσε κύματα οργής στη Μόσχα.
Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εξουδετέρωσαν πέντε ουκρανικές ομάδες σαμποτάζ και αναγνώρισης στις Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk και του Lugansk (DPR, LPR), ανακοίνωσε την Τετάρτη (4/1/2023) ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Igor Konashenkov.
«Πέντε εχθρικές ομάδες σαμποτάζ και αναγνώρισης εξουδετερώθηκαν στις περιοχές των οικισμών Nevskoye στη Λαϊκή Δημοκρατία του Lugansk Novovodyanoye, Serebryanka και Belogorovka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk», είπε.

100 Ουκρανοί νεκροί στο Donetsk

Τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν την επίθεσή τους προς την κατεύθυνση του Donetsk, όπου περισσότεροι από 100 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε μια μέρα.
Τα ρωσικά στρατεύματα κατέστρεψαν τρία αυτοκινούμενα οβιδοβόλα 2S1 Gvozdika στις περιοχές Kharkov και Zaporizhzhia.
Επίσης οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν πέντε αποθήκες πυρομαχικών πυροβολικού στη Zaporizhzhia και μία αποθήκη πυρομαχικών μισθοφορικών δυνάμεων στο Kramatorsk.
Επίσης η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε έξι drones και καταστράφηκαν δύο αμερικανικής κατασκευής ραντάρ AN/TPQ-50.
Συνολικά, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας τα ακόλουθα έχουν καταστραφεί από την αρχή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας: 357 αεροσκάφη, 199 ελικόπτερα, 2.813 UAV, 399 αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα, 7.408 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 968 οχήματα μάχης πολλαπλών εκτοξευτών, 3.772 πυροβόλα πυροβολικού πεδίου και όλμους, καθώς και 7.920 μονάδες ειδικών στρατιωτικών οχημάτων.
ukr.jpg

Το πλήγμα στο Altair Arena 

Υπενθυμίζεται, πως την προηγούμενη μέρα οι Ρώσοι εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση στο κλειστό γήπεδο Altair, που χρησιμοποιείτο ως παγοδρόμιο και το οποίο μετέτρεψαν σε βάση τους οι Ουκρανοί στην Druzhkovka κοντά στην πόλη Kramatorsk.
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας χρησιμοποιούσαν την αρένα ως χώρο, όπου θα μετέφεραν προμήθειες από στρατιωτικά τρένα.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε μόνο τα εξής: «Ως αποτέλεσμα πυραυλικών και αεροπορικών επιδρομών στη συγκέντρωση στρατιωτικού εξοπλισμού στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού Druzhkovka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk, δύο HIMARS αμερικανικής κατασκευής, τέσσερις εκτοξευτές πολλαπλών εκτοξευτήρων RM-70 Vampire και περισσότερες από 800 ρουκέτες καταστράφηκαν.
Στην επίθεση σκοτώθηκαν τουλάχιστον 120 Ουκρανοί στρατιωτικοί.
Πιστεύεται ότι η Ρωσία χτύπησε την αρένα Altair ως απάντηση στην επίθεση της Ουκρανίας στο χωριό Makeyevka την 1η Ιανουαρίου, όταν τουλάχιστον 89 άνθρωποι σκοτώθηκαν.
Κατά άλλες πηγές οι νεκροί ξεπέρασαν τους 200.
Αναφέρθηκε ότι στο κτίριο έμεναν έως και 600 Ρώσοι στρατιωτικοί.
Druzhkovka-2.jpg

fire.jpeg
Η εμπλοκή της Δύσης και η έξυπνη» οβίδα

Οι ουκρανικές δυνάμεις άρχισαν να χρησιμοποιούν οβίδες πυροβολικού Bonus εναντίον ρωσικών στρατευμάτων στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Στις 4 Ιανουαρίου 2023, οι Ρώσοι έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες που δείχνουν ένα εξάρτημα της οβίδας Bonus που δεν εξερράγη και βρέθηκε στο έδαφος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk.
Το Bonus είναι μία οβίδα που εκτοξεύεται από το πυροβολικό και μπορεί να πλήξει οποιοδήποτε τεθωρακισμένο όχημα.
Συμβατό με την πλειονότητα των υπαρχόντων πυροβόλων πυροβολικού, το Bonus λειτουργεί όπως ένα συμβατικό βλήμα.
Όταν εκτοξεύεται από οποιοδήποτε σύστημα πυροβολικού 155 χιλιοστών, η οβίδα bonus διαχωρίζεται για να αναπτύξει δύο πυρομαχικά με αισθητήρα που στη συνέχεια αναζητούν στόχους εντός ενός δεδομένου αποτυπώματος, έως και 32.000 τετραγωνικών μέτρων.
Μετά την απελευθέρωση του υποπυρομαχικού ανοίγει δύο πτερύγια.
Κατά την κάθοδο, το υποπυρομαχικό περιστρέφεται, σαρώνοντας την περιοχή από κάτω με αισθητήρες υπερύθρων πολλαπλών συχνοτήτων και LiDAR [απεικόνιση, ανίχνευση και εμβέλεια λέιζερ] που συγκρίνει τα ανιχνευμένα οχήματα με μια προγραμματιζόμενη βάση δεδομένων στόχων.
Όταν εκτοξεύεται από κάννη 52 χιλιοστών, μία οβίδα Bonus μπορεί να ταξιδέψει έως και 35 χιλιόμετρα πριν απελευθερώσει τα υποπυρομαχικά του. Κάθε υποπυρομαχικό είναι οπλισμένο με μια κεφαλή διείσδυσης που είναι αποτελεσματική ενάντια στα βαρέα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης όπως τα κύρια άρματα μάχης.
Μεταφέροντας δύο έξυπνα πυρομαχικά μέσα στο κέλυφος Bonus, η επιτυχία της αποστολής του ανά οβίδα είναι πολύ μεγαλύτερη από ό,τι με τα παραδοσιακά πυρομαχικά. Αναπτύχθηκε και παράγεται σε συνεργασία με την BAE Systems στη Σουηδία και την Nexter στη Γαλλία, το Bonus χρησιμοποιείται επί του παρόντος από πολλές χώρες, όπως η Φινλανδία, η Γαλλία, η Νορβηγία και η Σουηδία.
Βαθαίνει η εμπλοκή της Δύσης στον πόλεμο – Οι Ουκρανοί χρησιμοποίησαν τις «έξυπνες» οβίδες πυροβολικού Bonus, γαλλοσουηδικής κατασκευής
hmx.jpg
ovida.JPG

Ρωσική υπεροχή παρά την ενίσχυση της Δύσης στην Ουκρανία

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι δυνάμεις του Κιέβου έχουν ήδη εφοδιαστεί με τη χρήση γερμανικής κατασκευής βλημάτων SMARt 155 mm που είναι παρόμοια με τα Bonus.
Σε αντίθεση με το Bonus, τα υποπυρομαχικά του SMArt κατεβαίνουν με αλεξίπτωτο και όχι με πτερύγια και χρησιμοποιούν ένα ραντάρ για τερματική καθοδήγηση αντί για ένα LiDAR.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους προμήθευσαν στην Ουκρανία εκατοντάδες οβίδες 155 χλστ. του ΝΑΤΟ μετά την έναρξη της ρωσικής ειδικής επιχείρησης, η οποία επιτρέπει στο Κίεβο να αναπτύσσει εύκολα οβίδες όπως τα Bouns και τα SMARt.
Παρά τη μεγάλη υποστήριξη από τους συμμάχους τους οι Ουκρανοί εξακολουθούν να υστερούν απέναντι στην απόλυτη δύναμη πυρός του ρωσικού πυροβολικού.

Οι Ουκρανοί βομβάρδισαν νοσοκομείο στη Zaporizhzhia

Εν τω μεταξύ οι ουκρανικές δυνάμεις βομβάρδισαν και κατέστρεψαν ένα άλλο νοσοκομείο που βρισκόταν στα εδάφη που έχασε το καθεστώς του Κιέβου. Τη νύχτα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας βομβάρδισαν την πόλη Tokmak στην περιοχή Zaporizhzhia.
Ο βομβαρδισμός σημειώθηκε περίπου στις 4 τα ξημερώματα τοπική ώρα. Το κτίριο του νοσοκομείου υπέστη σοβαρές ζημιές. Ως αποτέλεσμα της ουκρανικής επίθεσης ένα από τα κτίρια του νοσοκομείου καταστράφηκε ολοσχερώς. Ζημιές υπέστησαν και το μαιευτήριο και η παιδιατρική εγκατάσταση, όπου βρίσκονται αυτή τη στιγμή ασθενείς. Δεν έχουν γίνει γνωστές πληροφορίες για τα θύματα. Η πόλη Tokmak βρίσκεται περίπου 30 χλμ νότια της πρώτης γραμμής. Στα μέσα Δεκεμβρίου, οι τοπικοί αξιωματούχοι την αποκαλούσαν την πιο σφοδρά βομβαρδισμένη πόλη στην περιοχή. Η επίθεση εναντίον αμάχων δεν ήταν τυχαία. Αυτή δεν είναι η πρώτη επίθεση σε πολιτικό νοσοκομείο που εξαπέλυσαν Ουκρανοί στρατιώτες στο Donbass.
Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, οι ουκρανικές δυνάμεις βομβάρδισαν ένα άλλο νοσοκομείο στην πόλη Pervomaisk στο Lugansk, σκοτώνοντας τουλάχιστον έξι πολίτες.

1_1.jpg
www.bankingnews.gr

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr